Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Svara på vår korta undersökning och hjälp oss att hjälpa dig! ⭐

Amanda: ”Elevernas hälsa och trygghet är viktig”

Internationella Kunskapsgymnasiet

Internationella kunskapsgymnasiet

Hon drömmer om att bli inredningsarkitekt, trivs på gymnasiet och uppskattar särskilt stämningen som finns mellan eleverna, lärarna och skolans skolsköterska.
- Elevernas hälsa och trygghet är viktig, speciellt i år ålder. Bra relationer leder också till bättre resultat och en bättre gemenskap, säger Amanda, som går teknikprogrammet på Internationella Kunskapsgymnasiet.

Amanda vill jobba som arkitekt i framtiden och framför allt som inredningsarkitekt. Därför valde hon teknikprogrammet på Internationella Kunskapsgymnasiet.

- Trots att de ämnen jag läser just nu på gymnasiet kan vara ganska krävande och intensiva så vet jag att det jag får ut av skolan kommer öppna upp möjligheter för mig. Det är det bästa med att plugga det jag gör.

Hon berättar att vägen mot de framtida yrkesdrömmarna inte är lika tydlig som slutmålet.

- Men en bygg- eller arkitektutbildning på KTH efter gymnasiet samt att läsa Konstfack med inriktning inredningsarkitektur/möbeldesign lockar, säger Amanda.

Det väcker ett genuint intresse

Vilka ämnen brinner du mest för just nu och varför?
- De som är programspecifika för mitt program och inriktning, som till exempel arkitektur och hållbart samhälle väcker ett genuint intresse. Annars är jag generellt intresserad av tal och den verbala delen i undervisningen. Jag har alltid känt att jag kan formulera mig bättre i tal än i skrift och tycker det är spännande att se hur bra retorik kan påverka en publik, säger Amanda.

Hon gör sitt absolut bästa
Hon berättar att hon tycker att det finns en familjär stämning på skolan och att kontakten mellan lärarna och eleverna är bra.

- Någon som däremot inte ingår i kategorin lärare, men som är väldigt duktig och som jag har upplevt som väldigt engagerad, är skolans sjuksköterska och kurator. Hon är i nästan alltid där när det behövs. Hon erbjuder både mentalt stöd och konkret, direkt hjälp. Jag upplever också att hon gör sitt absolut bästa för att hjälpa så många som möjligt och skickar i början av terminen ut små fina mejl, med en en liten blomma eller glad gubbe, som påminner om att hon finns. Jag vill slå ett slag för hennes fina arbete, och hur viktigt det är just under de här lite tuffare åren i livet, säger Amanda.Läs mer om Internationella Kunskapsgymnasiet

Ta kontakt med skolan


Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill bli kontaktad av Internationella Kunskapsgymnasiet.

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Recensionspolicy

recensionspolicy gymnasium.se

Vill du lämna en recension om en skola eller ett program på gymnasium.se? Kul! Då bidrar du med att hjälpa andra elever att hitta en gymnasieutbildning. Läs gärna vår recensionspolicy om hur vi godkänner och publicerar recensioner.

Ladda ner recensionspolicyn här!

Medlemslogin