Visa gymnasium.se som: Mobil

Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap & samhälle

Internationella Kunskapsgymnasiet
Programinformation
Ort: Stockholm
Antal elever: 32 (år 1)
Utbildningstyp: Naturvetenskapsprogrammet
Antagningspoäng:
(statistik från 2017)
Medelvärde: 256,9
Lägsta: 155

Utbildningsinfo

Naturvetenskap och samhälle på Internationella KunskapsgymnasietNaturvetenskap och samhälle på Internationella Kunskapsgymnasiet

Brinner du för naturvetenskap och matematik och vill förena det med en fördjupad förståelse för samhällsfrågor, kan du välja inriktningen Naturvetenskap och samhälle på internationella Kunskapsgymnasiet i Liljeholmen. Utbildningen består till stor del av teoretiska studier i kemi, fysik, matematik och biologi. Därutöver gör du fältstudier, laborationer och genomför experiment. En annan viktig del av utbildningen är miljö- och resursfrågor. Du får också analysera behov och utveckla nya idéer. Dessutom lär du dig också att läsa och skriva om grund­läggande naturvetenskap på engelska.

Få grundkunskaper för att läsa vidare till läkare eller forskare

Naturvetenskaps­programmet ger dig behörighet till de flesta högskole­utbildningar. Exempel på yrken du kan inrikta dig mot efter utbildningen är läkare, forskare eller ingenjör.

Är du intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap & samhälle, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Film

Som elev på Kunskapsgymnasiet får du lära dig att sätta upp dina egna mål och vad som behövs för att nå dit. Du får vara med och forma din utbildning och på så sätt känner du dig mer delaktig, vilket gör att du verkligen vill lära dig och utvecklas!

Kolla in videon om du vill veta mer om hur det är att gå på Kunskapsgymnasiet.

Internationell profil

Internationella Kunskapsgymnasiet erbjuder dig en personligt utformad utbildning med en tydlig internationell profil. Efter slutförd examen från Internationella Kunskapsgymnasiet är du väl förberedd för att studera vidare eller arbeta utomlands.

1. Läs en del av din utbildning på engelska

Engelska genomsyrar verksamheten på skolan. Du kan läsa de högsta kurserna i Engelska på alla program. Vissa av dina kurser kommer att vara på engelska ledda av lärare från engelskspråkiga länder.

2. Möjlighet till breddade och/eller fördjupade språkstudier

På Internationella Kunskapsgymnasiet kan du genom engelskans högre kurser förbereda dig och sedan tentera och få ett Cambridge Certificate in Advanced English/CAE. Denna examen fungerar som ett kvitto internationellt på din faktiska kunskap i Engelska och är ett viktigt dokument om du vill studera eller arbeta i engelskspråkiga länder.
Som Moderna språk erbjuder Internationella Kunskapsgymnasiet Spanska , Franska eller Tyska. De elever som uppnår steg 5 erbjuds en kostnadsfri språkresa.

3. Internationell fördjupning

Oavsett vilket program du läser så erbjuder Internationella Kunskapsgymnasiet en Internationell fördjupning. Fördjupningen består av Engelska 7( eller 8), Internationella relationer, Internationell ekonomi eller Moderna språk. Samtliga kurser inom fördjupningen är 100 poängskurser.
Inom ramen för fördjupningen blir du förberedd för att studera eller arbeta internationellt. Kurserna fokuserar bland annat på språk, kulturer och uppförandekoder mellan människor och länder.

Behörighet

För behörighet till Naturvetenskapsprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap & samhälle

Som boende i samma kommun som Internationella Kunskapsgymnasiet söker du till programmet via Gymnasieantagningen Stockholms län. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 4404, 102 68 STOCKHOLM
Telefon: 08-58 00 80 00
E-post: gyantagningen@ksl.se

Gymnasieexamen

Naturvetenskapsprogrammet är ett högskoleförberedande gymnasieprogram. 

Reportage

Elev på Internationella Kunskapsgymnasiet

"Internationella Kunskapsgymnasiet var ett solklart val för mig!"

Läs mer Internationella Kunskapsgymnasiet

Emelie berättar att man har stor möjlighet att påverka sin undervisning på Internationella Kunskapsgymnasiet i Stockholm. Läs mer om detta och varför skolan var det solklara valet för Emelie i det här reportaget!


Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap & samhälle så kommer skolan att kontakta dig.

Internationella Kunskapsgymnasiet

Internationella Kunskapsgymnasiet

Internationell profil och atmosfär på Internationella Kunskapsgymnasiet

Internationella Kunskaps­gymnasiet ligger i Liljeholmen, utanför Stockholm. Skolan har en internationell profil och en påtagligt inter­nationell atmosfär. Undervisningen bedrivs delvis på engelska och många av skolans lärare kommer från engelskspråkiga länder. Ett av skolans motton är ”Excellent Command in both...


Läs mer om Internationella Kunskapsgymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Internationella Kunskapsgymnasiet

Buteljgatan 4
117 43 STOCKHOLM

 Visa telefonnummer
www.kunskapsgymnasiet.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap & samhälle, fyll i följande uppgifter:

Reportage
"Internationella Kunskapsgymnasi...

Emelie berättar att man har stor möjlighet att påverka sin undervisning på Internationella Kunskapsgymnasiet i Stockholm. Läs mer om detta och varför skolan var det solklara valet för Emelie i det här reportaget!

Läs mer