Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

Internationella Kunskapsgymnasiet
Programinformation
Stockholm
Antal elever: cirka 50 (.)
Naturvetenskapsprogrammet
  • Antagningspoäng: 220,0
    (medelvärde: 260,0) * statistik från 2017
Internationella Kunskapsgymnasiet Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

Naturvetenskapsprogrammet inriktning Naturvetenskap på Internationella Kunskapsgymnasiet

Med en naturvetenskaplig utbildning bakom dig är dina valmöjligheter till högre studier på universitetet och högskolan många. En betydande del av utbildningen består av teoretiska studier i matematik, kemi, fysik och biologi. Du kombinerar teori med fältstudier, laborationer och genomför experimentella undersökningar. Miljö- och resursfrågor är viktiga och du kommer att få analysera framtidens behov och vara med att utveckla nya idéer. Du lär dig att läsa och skriva grundläggande naturvetenskap på engelska och får en bred matematisk fördjupning. Brinner du för naturvetenskap och matematik väljer du inriktningen Naturvetenskap.

Vi har flera samarbeten med högskolor och organisationer utanför skolan. Bland annat besöker vi Fakulteten för naturvetenskaper och teknik på Åbo Akademi i Finland och trä ar studenter och medarbetare på fakulteten.

Är du intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Naturvetenskapsprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Internationell profil

Internationella Kunskapsgymnasiet erbjuder dig en personligt utformad utbildning med en tydlig internationell profil. Efter slutförd examen från Internationella Kunskapsgymnasiet är du väl förberedd för att studera vidare eller arbeta utomlands.

1. Läs en del av din utbildning på engelska

Engelska genomsyrar verksamheten på skolan. Du kan läsa de högsta kurserna i Engelska på alla program. Vissa av dina kurser kommer att vara på engelska ledda av lärare från engelskspråkiga länder.

2. Möjlighet till breddade och/eller fördjupade språkstudier

På Internationella Kunskapsgymnasiet kan du genom engelskans högre kurser förbereda dig och sedan tentera och få ett Cambridge Certificate in Advanced English/CAE. Denna examen fungerar som ett kvitto internationellt på din faktiska kunskap i Engelska och är ett viktigt dokument om du vill studera eller arbeta i engelskspråkiga länder.

Som Moderna språk erbjuder Internationella Kunskapsgymnasiet Spanska , Franska eller Tyska. De elever som uppnår steg 5 erbjuds en kostnadsfri språkresa.

3. Internationell fördjupning

Oavsett vilket program du läser så erbjuder Internationella Kunskapsgymnasiet en Internationell fördjupning. Fördjupningen består av Engelska 7( eller 8), Internationella relationer, Internationell ekonomi eller Moderna språk. Samtliga kurser inom fördjupningen är 100 poängskurser.
Inom ramen för fördjupningen blir du förberedd för att studera eller arbeta internationellt. Kurserna fokuserar bland annat på språk, kulturer och uppförandekoder mellan människor och länder.

Ansökan

Ansök till Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

Som boende i samma kommun som Internationella Kunskapsgymnasiet söker du till programmet via Gymnasieantagningen Stockholms län. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 4404, 102 68 STOCKHOLM
Telefon: 08-58 00 80 00
E-post: gyantagningen@storsthlm.se

Gymnasieexamen

Naturvetenskapsprogrammet på Internationella Kunskapsgymnasiet är ett högskoleförberedande gymnasieprogram. 

Reportage

Amanda på Internationella Kunskapsgymnasiet

Amanda: ”Elevernas hälsa och trygghet är viktig”

Läs mer Internationella Kunskapsgymnasiet

Amanda vill jobba som arkitekt i framtiden och framför allt som inredningsarkitekt. Läs mer om Amanda som går teknikprogrammet på Internationella Kunskapsgymnasiet.


Ta kontakt med skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

Internationella Kunskapsgymnasiet

Internationella Kunskapsgymnasiet

Internationella Kunskapsgymnasiet - Mer än kunskap

På Internationella Kunskapsgymnasiet sätter vi kunskap och utveckling i fokus. Med gedigna ämneskunskaper samt studiecoachning individuellt och i grupp kommer du att bli väl förberedd för vidare studier. Genom vår ledarskapsutbildning får du både praktisk och teoretisk erfarenhet av att...


Läs mer om Internationella Kunskapsgymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter till Internationella Kunskapsgymnasiet

Internationella Kunskapsgymnasiet

Buteljgatan 4
117 43 STOCKHOLM

 Visa telefonnummer
www.kunskapsgymnasiet.se

Skolrecensioner

Snittbetyg: 4

Baseras på 3 recensioner.

NOX
(5)
I currently go to this school and I'm about to start my second year. I haven't been in Sweden for too long and can't speak the language that well so it is a huge relief for me that I can attend a school where the medium of instruction is both Swedish and English, the best of both worlds! I lived in three different continents and went to 5 diff...
Visa hela
anonymous99
(2)
Jag går ettan just nu, och sökte till natur med inriktning natur. Anledningen var skolan låg i Liljeholmen nära centrum och stan, det var blandat alltså både svenskar och icke svenskar. Men det största anledningen var de undervisade i engelska också, alltså att det är 50/50. Men nu ett halv år senare får vi veta att vi måste välja vår inriktning...
Rektor, Linda Eksholm Kommentar:
Hej, det finns inget krav på ett C eller något annat betyg när man väljer inriktning på våra program. Vi har däremot rekommenderat eleverna att försöka nå ett högre betyg för att få de bästa möjliga förutsättningar att klara av sin utbildning. Jag är ledsen om vi varit otydliga och hoppas att detta reder ut eventuella missförstånd.
Visa hela
Adorable
(5)
I sincerely adore my three years in this school. I couldn't make a better choice than this. I used to be well....not motivated into doing good work in middle school. I used to do sloppy work and not pay that much attention to what has been said. But when I started high school(this school). Tables turned and I realized that my future is going to ...
Visa hela
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap från Internationella Kunskapsgymnasiet, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Internationella Kunskapsgymnasiet
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Recensioner
Utbildningsrecensioner
(4,0)
Baseras på 3 recensioner.
Reportage
Amanda: ”Elevernas hälsa och try...

Amanda vill jobba som arkitekt i framtiden och framför allt som inredningsarkitekt. Läs mer om Amanda som går teknikprogrammet på Internationella Kunskapsgymnasiet.

Läs mer

Du kanske också är intresserad av: