Visa gymnasium.se som: Mobil

Humanistiska programmet, Språk

Internationella Kunskapsgymnasiet
Programinformation
Ort: Stockholm
Antal elever: 16 (år 1)
Utbildningstyp: Humanistiska programmet
Antagningspoäng:
(statistik från 2017)
Medelvärde: 253
Lägsta: 185

Utbildningsinfo

Humanistiska programmet med inriktning Språk på Internationella KunskapsgymnasietHumanistiska programmet på Internationella Kunskapsgymnasiet

Vad har ABBA-­medlemmen Björn Ulvaeus, författaren och Nobelpristagaren Selma Lagerlöf och självaste Buddha gemensamt? Jo, de är och var alla tre humanister. Skulle du också vilja jobba inom humaniora och samhälls­vetenskap? Då är Humanistiska programmet ett bra val! På Internationella Kunskapsgymnasiet i Stockholm erbjuds Humanistiska programmets inriktning Språk.

Utbildningen kan kombineras med en internationell fördjupnings­kurs som innefattar inter­nationell ekonomi och internationella relationer.

Studera människan nu och förr

Inom humaniora studeras människan i samtiden och historien utifrån kulturella och språkliga perspektiv, lokalt och globalt, nationellt och inter­nationellt.

Du lär dig mer om kultur och kulturarv, litteratur, historia och filosofi. Du utvecklar också din känsla för språk och förmåga att uttrycka dig kreativt i svenska, engelska och de övriga språk du väljer att läsa. Dina språkkunskaper har du nytta av oavsett om du ska kommunicera, reflektera, lära, analysera eller tolka.

Många studiemöjligheter efter HU

Efter tre år på Internationella Kunskapsgymnasiets Humanistiska program har du många valmöjligheter inför framtiden. Yrken som du kan inrikta dig mot efter utbildningen är bland annat advokat, diplomat, tolk, mäklare, översättare eller lärare.

Är du intresserad och vill veta mer om Humanistiska programmet, Språk, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Film

Som elev på Kunskapsgymnasiet får du lära dig att sätta upp dina egna mål och vad som behövs för att nå dit. Du får vara med och forma din utbildning och på så sätt känner du dig mer delaktig, vilket gör att du verkligen vill lära dig och utvecklas!

Kolla in videon om du vill veta mer om hur det är att gå på Kunskapsgymnasiet.

Internationell profil

Internationella Kunskapsgymnasiet erbjuder dig en personligt utformad utbildning med en tydlig internationell profil. Efter slutförd examen från Internationella Kunskapsgymnasiet är du väl förberedd för att studera vidare eller arbeta utomlands.

1. Läs en del av din utbildning på engelska

Engelska genomsyrar verksamheten på skolan. Du kan läsa de högsta kurserna i Engelska på alla program. Vissa av dina kurser kommer att vara på engelska ledda av lärare från engelskspråkiga länder.

2. Möjlighet till breddade och/eller fördjupade språkstudier

På Internationella Kunskapsgymnasiet kan du genom engelskans högre kurser förbereda dig och sedan tentera och få ett Cambridge Certificate in Advanced English/CAE. Denna examen fungerar som ett kvitto internationellt på din faktiska kunskap i Engelska och är ett viktigt dokument om du vill studera eller arbeta i engelskspråkiga länder.

Som Moderna språk erbjuder Internationella Kunskapsgymnasiet Spanska , Franska eller Tyska. De elever som uppnår steg 5 erbjuds en kostnadsfri språkresa.

3. Internationell fördjupning

Oavsett vilket program du läser så erbjuder Internationella Kunskapsgymnasiet en Internationell fördjupning. Fördjupningen består av Engelska 7( eller 8), Internationella relationer, Internationell ekonomi eller Moderna språk. Samtliga kurser inom fördjupningen är 100 poängskurser.
Inom ramen för fördjupningen blir du förberedd för att studera eller arbeta internationellt. Kurserna fokuserar bland annat på språk, kulturer och uppförandekoder mellan människor och länder.

Behörighet

För behörighet till Humanistiska programmet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Humanistiska programmet, Språk

Som boende i samma kommun som Internationella Kunskapsgymnasiet söker du till programmet via Gymnasieantagningen Stockholms län. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 4404, 102 68 STOCKHOLM
Telefon: 08-58 00 80 00
E-post: gyantagningen@ksl.se

Gymnasieexamen

Humanistiska programmet på Kunskapsgymnasiet är ett högskoleförberedande gymnasieprogram.

Reportage

Elev på Internationella Kunskapsgymnasiet

"Internationella Kunskapsgymnasiet var ett solklart val för mig!"

Läs mer Internationella Kunskapsgymnasiet

Emelie berättar att man har stor möjlighet att påverka sin undervisning på Internationella Kunskapsgymnasiet i Stockholm. Läs mer om detta och varför skolan var det solklara valet för Emelie i det här reportaget!


Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Humanistiska programmet, Språk så kommer skolan att kontakta dig.

Internationella Kunskapsgymnasiet

Internationella Kunskapsgymnasiet

Internationell profil och atmosfär på Internationella Kunskapsgymnasiet

Internationella Kunskaps­gymnasiet ligger i Liljeholmen, utanför Stockholm. Skolan har en internationell profil och en påtagligt inter­nationell atmosfär. Undervisningen bedrivs delvis på engelska och många av skolans lärare kommer från engelskspråkiga länder. Ett av skolans motton är ”Excellent Command in both...


Läs mer om Internationella Kunskapsgymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Internationella Kunskapsgymnasiet

Buteljgatan 4
117 43 STOCKHOLM

 Visa telefonnummer
www.kunskapsgymnasiet.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om Humanistiska programmet, Språk, fyll i följande uppgifter:

Reportage
"Internationella Kunskapsgymnasi...

Emelie berättar att man har stor möjlighet att påverka sin undervisning på Internationella Kunskapsgymnasiet i Stockholm. Läs mer om detta och varför skolan var det solklara valet för Emelie i det här reportaget!

Läs mer