Visa gymnasium.se som: Mobil

Gymnasieingenjör, Samhällsbyggande

Internationella Kunskapsgymnasiet
Programinformation
Stockholm
Internationella Kunskapsgymnasiet Gymnasieingenjör, Samhällsbyggande

Utbildningsinfo

Gymnasieingenjör mot Samhällsbyggande på Internationella Kunskapsgymnasiet

På teknikprogrammet får du ta del av Kunskapsgymnasiets studiesätt och gör studiebesök på olika byggprojekt. Du får också lära dig att använda ett avancerat CAD-program. Viktiga ämnen på programmet är teknik, matematik, fysik, engelska och svenska. Yrken du kan inrikta dig mot efter utbildningen är teknikutvecklare, platschef och ingenjör.

Årskurs 4

Under ditt fjärde år fördjupar du dina kunskaper i teknik ytterligare och gör en längre praktik hos ett byggföretag. Dina kunskaper kommer att vara eftertraktade och när du är klar med ditt fjärde år kan du börja arbeta hos byggföretag.

Är du intresserad och vill veta mer om Gymnasieingenjör, Samhällsbyggande, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Film

Som elev på Kunskapsgymnasiet får du lära dig att sätta upp dina egna mål och vad som behövs för att nå dit. Du får vara med och forma din utbildning och på så sätt känner du dig mer delaktig, vilket gör att du verkligen vill lära dig och utvecklas!

Kolla in videon om du vill veta mer om hur det är att gå på Kunskapsgymnasiet.

Internationell profil

Internationella Kunskapsgymnasiet erbjuder dig en personligt utformad utbildning med en tydlig internationell profil. Efter slutförd examen från Internationella Kunskapsgymnasiet är du väl förberedd för att studera vidare eller arbeta utomlands.

1. Läs en del av din utbildning på engelska

Engelska genomsyrar verksamheten på skolan. Du kan läsa de högsta kurserna i Engelska på alla program. Vissa av dina kurser kommer att vara på engelska ledda av lärare från engelskspråkiga länder.

2. Möjlighet till breddade och/eller fördjupade språkstudier

På Internationella Kunskapsgymnasiet kan du genom engelskans högre kurser förbereda dig och sedan tentera och få ett Cambridge Certificate in Advanced English/CAE. Denna examen fungerar som ett kvitto internationellt på din faktiska kunskap i Engelska och är ett viktigt dokument om du vill studera eller arbeta i engelskspråkiga länder.
Som Moderna språk erbjuder Internationella Kunskapsgymnasiet Spanska , Franska eller Tyska. De elever som uppnår steg 5 erbjuds en kostnadsfri språkresa.

3. Internationell fördjupning

Oavsett vilket program du läser så erbjuder Internationella Kunskapsgymnasiet en Internationell fördjupning. Fördjupningen består av Engelska 7( eller 8), Internationella relationer, Internationell ekonomi eller Moderna språk. Samtliga kurser inom fördjupningen är 100 poängskurser.
Inom ramen för fördjupningen blir du förberedd för att studera eller arbeta internationellt. Kurserna fokuserar bland annat på språk, kulturer och uppförandekoder mellan människor och länder.

Ansökan

Ansök till Gymnasieingenjör, Samhällsbyggande

Som boende i samma kommun som Internationella Kunskapsgymnasiet söker du till programmet via Gymnasieantagningen Stockholms län. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 4404, 102 68 STOCKHOLM
Telefon: 08-58 00 80 00
E-post: gyantagningen@ksl.se

Reportage

Elev på Internationella Kunskapsgymnasiet

"Internationella Kunskapsgymnasiet var ett solklart val för mig!"

Läs mer Internationella Kunskapsgymnasiet

Emelie berättar att man har stor möjlighet att påverka sin undervisning på Internationella Kunskapsgymnasiet i Stockholm. Läs mer om detta och varför skolan var det solklara valet för Emelie i det här reportaget!


Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Gymnasieingenjör, Samhällsbyggande så kommer skolan att kontakta dig.

Internationella Kunskapsgymnasiet

Internationella Kunskapsgymnasiet

Excellent command of Swedish and English - Internationella Kunskapsgymnasiet i Stockholm

På Internationella Kunskapsgymnasiet är den internationella atmosfären påtaglig. Skolan har en internationell profil och delar av undervisningen bedrivs på engelska. Flera av våra lärare kommer dessutom från engelskspråkiga länder och som elev hos oss har du möjlighet att läsa internationell...


Läs mer om Internationella Kunskapsgymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Internationella Kunskapsgymnasiet

Buteljgatan 4
117 43 STOCKHOLM

 Visa telefonnummer
www.kunskapsgymnasiet.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om Gymnasieingenjör, Samhällsbyggande, fyll i följande uppgifter:

Reportage
"Internationella Kunskapsgymnasi...

Emelie berättar att man har stor möjlighet att påverka sin undervisning på Internationella Kunskapsgymnasiet i Stockholm. Läs mer om detta och varför skolan var det solklara valet för Emelie i det här reportaget!

Läs mer