Visa gymnasium.se som: Mobil

El- och energiprogrammet, Dator- & kommunikationsteknik

Kunskapscentrum gymnasieskolan Markaryd
Programinformation
Markaryd
Antal elever: 6 (år 1)
El- och energiprogrammet
  • Antagningspoäng: 142,5
    (Lägsta: 142,5) * statistik från 2017

Om utbildningen

Plugga dator- och kommunikationsteknik på KCM!

På el- och energiprogrammet med inriktning dator- och kommunikationsteknik kommer du att få lära dig att installera, reparera och underhålla kommunikationsteknik som datorer. Utbildningen är både teoretisk och praktisk, och du kommer att få lära dig om vilka komponenter som en dator är uppbyggd av och olika metoder att arbeta på.

Utbildningens innehåll

Som elev på dator- och kommunikationsteknikutbildningen kommer du att få kunskaper i installation samt underhåll av hård- och mjukvara. Du kommer att få lära dig att felsöka systemet för att sedan hitta en lösning på problemet. Undervisningen sker både i grupp och i enskilda projekt och du kommer att få läsa kurser som:

  • Dator- och nätverksteknik
  • Elektronik och mikrodatorteknik
  • Kommunikationsnät 1
  • Nätverksteknik

Praktisera på företag i femton veckor

Under utbildningen kommer du att få praktisera på ett företag i femton veckor. Passa på att knyta kontakter som kan leda till en anställning efter studenten. KCM har flera kontakter med företag i branschen och hjälper gärna till att hitta en bra praktikplats för just dig.

Efter utbildningen

El- och energiprogrammet är en yrkesförberedande utbildning. Om du vill fördjupa dina kunskaper efter gymnasiet kan du plugga vidare på yrkeshögskola. Med all teoretisk kunskap och dina praktiska erfarenheter kommer du också vara redo att börja jobba direkt efter studenten. Det finns idag en stor efterfrågan på personer med rätt kunskaper i kommunikationsteknik. Börja jobba som eventtekniker, drifttekniker, installationselektriker eller robottekniker.

Är du intresserad och vill veta mer om El- och energiprogrammet, Dator- & kommunikationsteknik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till El- och energiprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

El- och energiprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till El- och energiprogrammet, Dator- & kommunikationsteknik

Som boende i samma kommun som Kunskapscentrum gymnasieskolan Markaryd söker du till programmet via Antagningskansliet i Markaryd. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Järnvägsgatan 28 285 37 Markaryd
Telefon: 0433-72208
E-post: ingalill.evaldsson@markaryd.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om El- och energiprogrammet, Dator- & kommunikationsteknik så kommer skolan att kontakta dig.

Kunskapscentrum gymnasieskolan Markaryd

Kunskapscentrym-Markaryd-Gymnasieskola

Kunskapscentrum Markaryd – Din kunskap i centrum

Börjar det bli dags för dig att söka till gymnasiet? Då bör du ta en titt på Kunskapscentrum Markaryd (KMC) – en gymnasieskola som ger dig som elev en möjlighet att utvecklas och där du får bästa chansen till fortsatta...


Läs mer om Kunskapscentrum gymnasieskolan Markaryd och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Kunskapscentrum gymnasieskolan Markaryd

Hannabadsvägen 2 G
285 37 Markaryd

 Visa telefonnummer
kcm.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om El- och energiprogrammet, Dator- & kommunikationsteknik, fyll i följande uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till denna skola
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på dag
Jag har en fråga
Recensioner

Det finns inga recensioner än.