Visa gymnasium.se som: Mobil

Barn- och fritidsprogrammet, Pedagogiskt arbete

Kunskapscentrum gymnasieskolan Markaryd
Programinformation
Markaryd
Antal elever: 9 (år 1)
Barn- och fritidsprogrammet
  • Antagningspoäng: 167,5
    (medelvärde: 217,1) * statistik från 2017

Om utbildningen

Barn och fritidsprogrammet på Kunskapscentrum gymnasieskolan Markaryd

Är du intresserad av att jobba med barn och ungdomar? På barn- och fritidsprogrammet kommer du att få lära dig om människans utveckling och du kommer att få en bred utbildning som förbereder dig för en karriär som bland annat fritidspedagog, lärare, socionom, fritidsledare eller ungdomscoach.

Jobba med människor

Att jobba med barn och ungdomar innebär att du kommer att få träffa människor ifrån olika bakgrunder och med olika förutsättningar i livet. Det är därför viktigt att du som elev lär dig att hantera olika typer av situationer och att alltid bemöta människor med respekt.

Inriktning pedagogiskt arbete

En inriktning på pedagogiskt arbete gör dig behörig att söka jobb som elevassistent eller barnskötare direkt efter studenten. Du kommer att få lära dig om vilka rättigheter som barn och ungdomar har samt vilka behov människan har i olika åldrar. Du som elev kommer även att få lära dig:

  • Pedagogiska verksamheter och aktiviteter
  • Planera, utföra och utvärdera pedagogisk verksamhet

Femton veckors praktik (APL)

Du som elev på barn- och fritidsprogrammet kommer att få praktisera under femton veckor ute på ett företag. Du kommer då ha möjlighet att skaffa kontakter och spännande erfarenheter ifrån en riktig arbetsplats. Om du gör bra ifrån dig under din praktikperiod finns det goda chanser till anställning efter studenten. Praktisera på tex en förskola, fritidshem, elevassistent på en skola eller inom äldreomsorgen.

Avsluta studierna i Åre

Under tredje läsåret kommer du och dina klasskamrater att spendera en vecka i Åre. Passa på att lära dig skidåkning eller snowboard. Det finns många spännande aktiviteter att prova på i Åre. Testa att bada isvak, åka hundspann eller gör ett besök till Åres omtalade chokladfabrik.

Efter barn- och fritidsprogrammet

Barn- och fritidsprogrammet är ett yrkesförberedande program och du som elev kommer därför att få en yrkesexamen. Om du vill fördjupa dina kunskaper kan du göra det på yrkeshögskola eller läsa till grundläggande behörighet för att plugga på högskola.

Är du intresserad och vill veta mer om Barn- och fritidsprogrammet, Pedagogiskt arbete, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Barn- och fritidsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Barn- och fritidsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Barn- och fritidsprogrammet, Pedagogiskt arbete

Som boende i samma kommun som Kunskapscentrum gymnasieskolan Markaryd söker du till programmet via Antagningskansliet i Markaryd. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Järnvägsgatan 28 285 37 Markaryd
Telefon: 0433-72208
E-post: ingalill.evaldsson@markaryd.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Barn- och fritidsprogrammet, Pedagogiskt arbete så kommer skolan att kontakta dig.

Kunskapscentrum gymnasieskolan Markaryd

Kunskapscentrym-Markaryd-Gymnasieskola

Kunskapscentrum Markaryd – Din kunskap i centrum

Börjar det bli dags för dig att söka till gymnasiet? Då bör du ta en titt på Kunskapscentrum Markaryd (KMC) – en gymnasieskola som ger dig som elev en möjlighet att utvecklas och där du får bästa chansen till fortsatta...


Läs mer om Kunskapscentrum gymnasieskolan Markaryd och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Kunskapscentrum gymnasieskolan Markaryd

Hannabadsvägen 2 G
285 37 Markaryd

 Visa telefonnummer
kcm.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om Barn- och fritidsprogrammet, Pedagogiskt arbete, fyll i följande uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till denna skola
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på dag
Jag har en fråga
Recensioner

Det finns inga recensioner än.