Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap

Kungsgymnasiet
Programinformation
Jönköping
Samhällsvetenskapsprogrammet

Film

Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap

Om utbildningen

Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap

Samhällsvetenskapliga programmet (SA) är ett högskoleförberedande program som ger dig många valmöjligheter efter din examen. För dig som har akademiska ambitioner ger programmet en bred och gedigen grund att stå på inför fortsatta studier

Samhäll beteendevetenskap passar dig som är intresserad av hur samhället fungerar och hur människor påverkas av händelser på nära håll, men även globalt. Du får en fördjupad förståelse för människors agerande som individer och som deltagare i grupper, organisationer och samhällen. Viktiga byggstenar i utbildningen är:

 • Ledarskap och organisation
 • Kommunikation
 • Psykologi 2a
 • Samhällskunskap 2
 • Sociologi
 • Entreprenörskap och UF

Utökad behörighet

För att utöka din högskolebehörighet erbjuder vi möjligheten att välja till teoretiska kurser som Matematik 3b, Naturkunskap 2 och Engelska 7.

Media
Media är idag ett självklart verktyg i syfte att bilda opinion och möjliggöra samhällsförändringar. Skolan erbjuder ett antal mediakurser, som till exempel Digitalt skapande Foto. Hos oss finns det möjlighet att bredda utbildningen inom området för media.

Centrala kurser

 • Ledarskap och organisation
 • Kommunikation
 • Psykologi 2a
 • Samhällskunskap 2
 • Sociologi
 • Entreprenörsskap

Efter gymnasiet

Du får en god allmänbildning och en bred behörighet för framtida högskolestudier och du har goda kunskaper om samhällsutveckling samt om människors samspel i olika sammanhang.

Är du intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Samhällsvetenskapsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Samhällsvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap

Du söker programmet via antagningskansliet Antagningskansliet i Jönköping. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 1002 561 24 HUSKVARNA
Telefon: 036-10 50 00 
Mejladress: gymnasieantagningen@jonkoping.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

Kungsgymnasiet

Kungsgymnasiet i Jönköping

Kungsgymnasiet är en fristående gymnasieskola i Jönköping som slog upp sina dörrar 2007. Skolan har Estetiska programmet med inriktning Musik samt SA Beteendevetenskap. Det finns även en möjlighet att kombinera Estet och Samhäll inom profilerna Estet- samhäll eller SA- Musik. Man...


Läs mer om Kungsgymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Kungsgymnasiet

Barnarpsgatan 23
553 16 Jönköping

 Visa telefonnummer
www.kungsgymnasiet.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap från Kungsgymnasiet, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om? *
Jag vill byta till Kungsängsgymnasiet
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information