Visa gymnasium.se som: Mobil

Estetiska programmet, Musik: Musikproduktion och liveljud

Kungsgymnasiet
Programinformation
Jönköping
Antal elever: cirka 70 (.)
Estetiska programmet
 • Antagningspoäng: 140,0
  (medelvärde: 232,1) * statistik från 2021

Film

Estetiska programmet, Musik: Musikproduktion och liveljud

Om utbildningen

Estetiska programmet - Musikproduktion & Liveljud på Kungsgymnasiet

På vår profil Musikproduktion & Liveljud kombinerar vi teknik och kreativitet med målet att du ska lära dig hantverket kring musikproduktion men även kring liveframträdanden.  Utgångspunkten ligger i det egna skapandet och därför är det en centralt att du själv spelar eller sjunger.

Tekniken bakom

I skolans olika studios arbetar du med muskinspelningar och det ges även tillfällen att arbeta med liveljud vid skolans konserter och andra arrangemang. Vi arbetar i Apple-miljö och du kommer att ha goda kunskaper i inspelningsprogram, som exempelvis Logic, efter avslutad utbildning.

Programgemensamt

 • Estetisk kommunikation
 • Konstarterna och samhället
 • Ensemble med körsång
 • Instrument eller sång 1
 • Gehörs- och musiklära 1

Profil: Musikproduktion och Liveljud

 • Musikproduktion 1
 • Entreprenörskap
 • Musikproduktion 2
 • Ljud och ljus
 • Individuellt val – 300p

Efter gymnasiet

Det finns flera olika arbetsområden för den som vill syssla med musikproduktion. För de flesta inom den här branschen handlar det om att skaffa sig erfarenhet. I Jönköping finns ett rikt musikliv och bjuder många möjligheter till praktik för den som visar framfötterna. Det finns ett antal studios, kulturhuset Spira, Konserthuset, många kyrkor som anordnar stora musikarrangemang med professionellt ljud, frilansande ljudtekniker etc.

Om man vill fortsätta att utbilda sig inom området finns många skolor att välja mellan. Högskoleutbildningar finns bl.a. i Växjö och Malmö. Det finns även många folkhögskoleutbildningar för den som vill syssla med musikproduktion i någon form.

Exempel på vad du kan göra efter gymnasiet:

 • Högskola
 • Ljudtekniker
 • Musikproducent/låtskrivare
 • Musik för film, dataspel m.m.
 • Reklammusik för TV/Radio
Är du intresserad och vill veta mer om Estetiska programmet, Musik: Musikproduktion och liveljud, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Estetiska programmet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska samt minst nio andra ämnen.

Gymnasieexamen

Estetiska programmet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Estetiska programmet, Musik: Musikproduktion och liveljud

Du söker programmet via antagningskansliet Antagningskansliet i Jönköping. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 1002 561 24 HUSKVARNA
Telefon: 036-10 50 00 
Mejladress: gymnasieantagningen@jonkoping.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Estetiska programmet, Musik: Musikproduktion och liveljud så kommer skolan att kontakta dig.

Kungsgymnasiet

Kungsgymnasiet i Jönköping

Kungsgymnasiet är en fristående gymnasieskola i Jönköping som slog upp sina dörrar 2007. Skolan har Estetiska programmet med inriktning Musik samt SA Beteendevetenskap. Det finns även en möjlighet att kombinera Estet och Samhäll inom profilerna Estet- samhäll eller SA- Musik. Man...


Läs mer om Kungsgymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Kungsgymnasiet

Barnarpsgatan 23
553 16 Jönköping

 Visa telefonnummer
www.kungsgymnasiet.se

Recensioner

Snittbetyg: 4,5

Baseras på 2 recensioner.

Jonneboy
Innan jag började på Kungsgymnasiet var jag blyg. Men den mindre skolmiljön gav mig möjlighet att utvecklas både betygsmässigt och som person. Om du gör elektronisk musik kan Logic verka krånligt i början! Hade gett 5 stjärnor om vi inte haft en stor flytt och pandemi i vägen!
Alva
Kungsgymnasiet är en helt underbar skola där lärarna tror på dig och hjälper dig så att du klarar av dina ämnen. Alla är hur mysiga som helst. Kompetensen på alla lärare är hög och dem har himla bra kunskap inom området som de undervisas i. Vi är en liten skola vilket resulterar i att det blir en väldigt bra gemenskap mellan både lärare och ...
Visa hela
Recensioner
Utbildningsrecensioner
(4,5)
Baseras på 2 recensioner.
Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Estetiska programmet, Musik: Musikproduktion och liveljud från Kungsgymnasiet, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om? *
Jag vill byta till Kungsängsgymnasiet
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information