Hantverksprogrammet

Hantverksprogrammet, Hår- och makeupstylist

Kungsgårdsgymnasiet, i Norrköping
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 90 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 207,5
(medelvärde: 238,4)
Ladda ner poängplan
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 90 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 207,5
(medelvärde: 238,4)
Ladda ner poängplan

Om utbildningen

hantverksprogrammet-hår och stylist

Hår- och makeupstylist - Stil ända ut i fingertopparna

Är du intresserad av makeup, nagel- och hudvård, mode och håller koll på trenderna? Då är vår Hår- och makeupstylist-utbildning något för dig.

Som elev på Hantverksprogrammet (inriktning frisör, barberare och hår- och makeupstylist) kan du välja att utbilda dig till hår- och makeupstylist. Utbildningen passar för dig som är intresserad av trender, mode, makeup och hårstyling. Här arbetar vi med alla grunder till mer avancerade tekniker. Under utbildningen lär du dig även grunder inom hudvård, klädstyling samt färg- och stilanalyser. Allt för att kunna jobba med styling från topp till tå och behärska helhetslooker, exempelvis i modereportage, reklamkampanjer, musikvideor, konserter och andra sammanhang som visas för en stor publik.

Hos oss får du utveckla din blick för färg och form, arbeta med kunder samt få utbildning i försäljning och service. Skönhetsbranschen växer hela tiden. Vår utbildning är mångsidig och bred, men du har även möjlighet att fördjupa dina kunskaper inom vissa områden så som t.ex. bryn- och fransbehandling. I år 3 erbjuder vi möjligheten att bli diplomerad nagelterapeut. Nytt från 2021 är att du även kan välja att bli certifierad makeup-artist hos oss på Kungsgård! (tidigare krävdes eftergymnasial utbildning)

I skolans nya och topputrustade salonger tränar du på dina klasskamrater och senare även på kunder. Du läser dessutom kursen entreprenörskap och lär dig grunderna i att starta eget företag, vilket är vanligt inom stylistbranschen. Under din APL (arbetsplatsförlagt lärande) får du möjlighet att praktisera dina kunskaper i verkligheten hos företag. Kanske är det din framtida arbetsgivare eller kollega!

Är du intresserad och vill veta mer om Hantverksprogrammet, Hår- och makeupstylist, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Norrköping

Behörighet

För behörighet till Hantverksprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Hantverksprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till Hantverksprogrammet, Hår- och makeupstylist

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagnigen i Östra samverkansområdet, Norrköping. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Gymnasieintagningen Östra samverkansområdet 601 81 Norrköping
Telefon: 011-150000
Mejladress: gymnasieintagningen@norrkoping.se

Gymnasieexamen

Utbildningen är en hantverksutbildning till hår- och makeupstylist och kan leda till jobb som bland annat: stylist, nagelterapeut, säljare eller egen företagare. Dessutom kan utbildningen ge dig högskolebehörighet.

Har du frågor och vill veta mer?

Hör av dig till Viktoria Boman, lärare på stylistprogrammet.
Tel: 072-584 05 11
E-post: viktoria.boman@norrkoping.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Hantverksprogrammet, Hår- och makeupstylist så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Kungsgårdsgymnasiet
Södra Promenaden 83
602 34 Norrköping

Kungsgårdsgymnasiet utbildar framtidens entreprenörer och nytänkare

Vi är Norrköpings första ekonomi-, handels- och hantverksskola och bildades 1915. Med denna långa tradition kan vi tryggt säga att vi är din bästa väg till en karriär och framtid. Och något som gör dina förutsättningar ännu bättre är våra...

Läs mer om Kungsgårdsgymnasiet och visa alla program.

Sponsrad