Visa gymnasium.se som: Mobil

Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap

Kungsängsgymnasiet
Programinformation
Ort: Sala
Antal elever: 27 (år 1)
Utbildningstyp: Samhällsvetenskapsprogrammet
Programblad och poängplan Klicka här för programmets poängplan
Antagningspoäng:
(statistik från 2017)
Medelvärde: 228,6
Lägsta: 155

Utbildningsinfo

Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap

Samhällsvetenskapsprogrammet på Kungsängsgymnasiet

Samhällsvetenskapsprogrammet inriktning Samhällsvetenskap på Kungsängsgymnasiet i Sala!

Samhällsvetenskapsprogrammet är en bred utbildning för dig som är intresserad av människor, samhällsfrågor, demokrati, språk och kommunikation. Utbildningen passar dig som är nyfiken på hur samhället är uppbyggt, på vem och vad som styr utvecklingen.

Nyfiken på samhället

Här studerar du människan och världen. Du får träna på att reflektera, reagera och agera kring samhällsfrågor både globalt, lokalt och historiskt. Vi gör egna undersökningar som vi analyserar och diskuterar tillsammans. Vi har dessutom kontakt med politiker och besöker kommunfullmäktige, landsting, tingsrätt, riksdag och har internationella samarbeten med möjlighet till kortare utlandsstudier.

Vi tycker att det ska kännas lika naturligt och lätt att åka utomlands som att åka till riksdagen i Stockholm. Här får du möjlighet att resa, besöka nya platser och knyta kontakter.

Inriktning mot Beteendevetenskap

Denna inriktning innebär fördjupande kurser inom geografi, historia, religionskunskap och samhällskunskap. Genom att läsa den här inriktningen får du en ännu bredare utbildning i ryggen, vilket ökar dina valmöjligheter ytterligare när du sedan ska välja högre utbildning.

Är du intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Flex

Flex

Vi är flexibla och jobbar för att din utbildning ska passa dig så bra som möjligt. Därför heter vi Flex. Vi vänder oss i första hand till dig med en diagnos inom autismspektrum.

Välkommen till Flex

Hos oss har du en egen arbetsplats i vårt hemklassrum. Vi som arbetar där kan vid behov hjälpa dig att planera hur du ska lägga upp dina studier och när du äter lunch finns det möjlighet att få sällskap av någon av oss som jobbar på Flex.

Man kan välja att göra hemuppgifter och läsa på till prov på schemalagd studietid. Fördelen är att man då kan vara ledig när man kommer hem. Och pluggar man på skoltid kan man ta hjälp av Flexpersonalen.

På rasterna är det alltid möjligt att vara i hemklassrummet. Där finns det bland annat en soffhörna där man kan koppla av och en TV där man kan koppla in sitt tv-spel om man vill. Varje termin brukar eleverna ordna en TV-spelsturnering.

På Flex är ni max 10 elever och man läser vissa kurser tillsammans i liten grupp: engelska, svenska, matematik och idrott. Övriga kurser läser man utanför hemklassrummet i en större grupp på det program man har valt.

Olika sätt att genomföra utbildningen

Gymnasieskolans nationella program består av 2500 gymnasiepoäng. Man kan välja att läsa färre poäng, och det innebär att man samtidigt väljer bort behörighet till universitet och högskola. Vår utgångspunkt är alltid dina önskemål och behov.

Hos oss läser du din gymnasieutbildning på fyra år. Utbildningen startar med ett introduktionsår. Det betyder att du läser några kurser på det program du valt och kombinerar det med att plugga till exempel svenska, engelska och matematik på Flex.

Tanken med introduktionsåret är att du får en lugnare start på gymnasiet, eftersom du läser flera kurser i en mindre grupp. Men det är också så att tempot som helhet blir lugnare, eftersom dina gymnasiekurser läggs ut på längre tid. Du får helt enkelt färre lektioner per vecka under studietiden. Vi gör så eftersom vi tror att det ger dig chansen att verkligen satsa på studierna och nå goda resultat! Under ditt andra år kommer du att börja läsa mer på ett nationellt program och då kommer du att ingå i en klass som du sedan tillhör resten av gymnasietiden.

Siktar du mot gymnasieexamen?

Om ditt mål är att skaffa dig en gymnasieexamen behöver du genomföra alla kurser på det program du valt och därigenom uppnå 2500 poäng, varav max 250 underkända kurspoäng. För att klara det är det nödvändigt att du:

  • ingår en större grupp på det program du valt
  • genomför så många kurser varje år så att summan blir 2500 poäng
  • tar stort eget ansvar för dina studier

Innan du börjar hos oss vill vi träffa dig och dina vårdnadshavare för att planera hur dina studier ska utformas. Vi tycker också att det är bra om våra blivande elever kommer på minst ett studiebesök hos oss på vårterminen innan planerad skolstart. Du alltid är välkommen att besöka oss även om du inte bestämt dig för att söka hit.

Att söka till oss

Du söker till Kungsängsgymnasiet via antagningsprogrammet ”Dexter”. Vill du söka till Flex fyller du i ”önskar Flex” i informationsfältet. Fråga din mentor eller studievägledare om du vill ha hjälp med din ansökan.

Behörighet

För gymnasiebehörighet till ett högskoleförberedande program krävs godkända betyg i svenska eller svenska som andraspråk, engelska, matematik och i minst nio andra ämnen från grundskolan. För samhällsvetenskapsprogrammet ska fyra av de ytterligare nio ämnena vara geografi, historia, samhällskunskap och religion.

Ansökan

Ansök till Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap

Som boende i samma kommun som Kungsängsgymnasiet söker du till programmet via Gymnasieantagningen i Västerås. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Stadshuset, E268 721 87 Västerås
Telefon: 021-39 06 00
E-post: gymnasieantagningen@vasteras.se

Gymnasieexamen

Samhällsvetenskapsprogrammet är ett högskoleförberedande gymnasieprogram. 

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

Kungsängsgymnasiet

Kungsängsgymnasiet i Sala

Välkommen till Kungsängsgymnasiet

På Kungsängsgymnasiet i Sala finns ett enormt elevengagemang! Skolan arbetar för att hela tiden se varje elev och just ditt undervisningsbehov. Skolan går efter mottot att gymnasiet blir precis så bra som du själv vill. Kungsängsgymnasiet satsar allt för att...


Läs mer om Kungsängsgymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Kungsängsgymnasiet

Gymnasiegatan 1
73340 Sala

 Visa telefonnummer
www.kungsangsgymnasiet.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Recensioner
Utbildningsrecensioner
Det finns inga recensioner än.

Skolrecensioner
          (4,3)
Baseras på 9 recensioner
Visa alla recensioner
Ta kontakt med skolan

För att beställa information om Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap, fyll i följande uppgifter: