Visa gymnasium.se som: Mobil

Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap

Kungsängsgymnasiet
Programinformation
Ort: Sala
Antal elever: 27 (år 1)
Programblad och poängplan Klicka här för programmets poängplan
Antagningspoäng:
(statistik från 2017)
Medelvärde: 228,6
Lägsta: 155
Öppet hus: 2018-04-19

Utbildningsinfo

Samhällsvetenskapsprogrammet på Kungsängsgymnasiet

Läs Samhällsvetenskap på Kungsängsgymnasiet

På Samhällsvetenskapsprogrammet får du en bred utbildning som tränar dig att ta ställning och ger dig ett omvärldsperspektiv. Är du en person som är intresserad av människor, demokrati, samhällsfrågor, språk och kommunikation så kommer du att trivas här.

Med hela världen som arbetsplats

Till Samhällsvetenskapsprogrammet kommer du för att lära för livet. Kungsängsgymnasiet vill att din studietid ska vara så intressant att du hela tiden vill lära dig mer. Det ska kännas meningsfullt och roligt och du får träna på att reflektera, reagera och agera kring samhällsfrågor både globalt, lokalt och historiskt. Dina lärare finns här för att stötta och vägleda dig i din individuella utveckling och skolan lovar att tre år här skapar massor av valmöjligheter i framtiden.

Samhällsvetenskapsprogrammet och omvärlden

På Samhällsvetenskapsprogrammet vill man utmana din världsuppfattning. Du får studera människan och världen både ur ett globalt och lokalt perspektiv. Hur är vårt samhälle uppbyggt och vad och vem styr det? Vilka förändringar sker och hur påverkar de världen? För att du ska lära dig detta bjuder skolan in intressanta lokala personer för att hjälpa er förstå vad som händer i till exempel Sala kommun. Skolan gör också egna undersökningar ute i samhället som ni får analysera och diskutera tillsammans. Ni får också ha kontakt med politiker och gör studiebesök hos kommunfullmäktige, tingsrätt, landsting, riksdag och har internationella samarbeten med möjlighet till kortare utlandsstudier.

Undervisningen på Samhällsvetenskapsprogrammet påverkas av det som händer i världen, både i Sverige och utomlands. Här håller man noga koll på nyheterna och pratar om det ni snappar upp där. Målet är att du ska bli medveten om det som händer omkring oss här och nu så att du kan hänga med i diskussioner och tycka till om viktiga händelser. Studieresor är också en viktig del av utbildningen eftersom ni får studera människors livsvillkor, samhällsföreteelser och samhällsförändringar.

Möjligheter efter utbildningen

Samhällsvetenskapsprogrammet är ett högskoleförberedande program, vilket innebär att du kan studera vidare på högskola eller universitet efter gymnasiet. Några exempel på yrken du kan utbilda dig till efter Samhällsvetenskapsprogrammet är informatör, journalist, polis, yrkesofficer, psykolog, präst, biståndsarbetare, lärare och jurist.

Är du intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För gymnasiebehörighet till ett högskoleförberedande program krävs godkända betyg i svenska eller svenska som andraspråk, engelska, matematik och i minst nio andra ämnen från grundskolan. För samhällsvetenskapsprogrammet ska fyra av de ytterligare nio ämnena vara geografi, historia, samhällskunskap och religion.

Ansökan

Ansök till Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap

Som boende i samma kommun som Kungsängsgymnasiet söker du till programmet via Gymnasieantagningen i Västerås. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Stadshuset, E268 721 87 Västerås
Telefon: 021-39 06 00
E-post: gymnasieantagningen@vasteras.se

Gymnasieexamen

Samhällsvetenskapsprogrammet är ett högskoleförberedande gymnasieprogram. 

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap.

Fyll i dina kontaktuppgifter

Skicka din intresseanmälan

Få mer information från skolan

Errors
Valfritt
Valfritt

Kungsängsgymnasiet

Kungsängsgymnasiet i Sala

Välkommen till Kungsängsgymnasiet

På Kungsängsgymnasiet i Sala finns ett enormt elevengagemang! Skolan arbetar för att hela tiden se varje elev och just ditt undervisningsbehov. Skolan går efter mottot att gymnasiet blir precis så bra som du själv vill. Kungsängsgymnasiet satsar allt för att...


Läs mer om Kungsängsgymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Kungsängsgymnasiet

Gymnasiegatan 1
73340 Sala

 Visa telefonnummer
www.kungsangsgymnasiet.se