Visa gymnasium.se som: Mobil

Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap & samhälle

Kungsängsgymnasiet
Programinformation
Ort: Sala
Antal elever: 20 (år 1)
Utbildningstyp: Naturvetenskapsprogrammet
Antagningspoäng:
(statistik från 2017)
Medelvärde: 245
Lägsta: 132,5
Öppet hus: 2018-04-19

Utbildningsinfo

Naturvetenskapsprogrammet på Kungsängsgymnasiet

Läs Naturvetenskap och samhälle på Kungsängsgymnasiet

Naturvetenskapsprogrammet är ett bra val för dig som är studiemotiverad, gillar naturvetenskap och matematik och naturvetenskap samt vill växa som person. Här får du den bredaste basen att utgå ifrån för att sen själv kunna styra ditt liv i olika riktningar. Genom att läsa Naturvetenskapsprogrammet lägger du grunden för ett spännande liv där du har så många valmöjligheter som möjligt när du ska bestämma dig för ett yrke senare i livet.

Programmet som ger dig flest valmöjligheter

Naturvetenskapsprogrammet är det av gymnasiets högskoleförberedande program som ger dig den bredaste kompetensen av alla gymnasieprogram. Du får oändliga möjligheter att läsa intressanta utbildningar på högskola eller universitet och du kommer att kunna bli nästan vad som helst i framtiden. Du får alla förutsättningar för att få ett jobb som är utmanande, utvecklande och kul.

Efter att ha läst Naturvetenskapsprogrammet kan du bli läkare, civilingenjör, forskare, jurist, lärare, veterinär, polis och mycket annat.

Utbildningen passar dig som har ett intresse för matematik och naturvetenskap, vill förstå de olika sammanhangen i naturen och tycker om att arbeta på ett undersökande sätt med fältstudier, studieresor och laborationer.

Det här lär du dig på Naturvetenskapsprogrammet

Utbildningen ger dig bland annat kunskaper i att lösa problem och dra slutsatser på ett analytiskt och strukturerat sätt. Du studerar naturen, gör beräkningar, laborerar och studerar hur naturvetenskap och samhällsutveckling påverkar varandra. Du får också lära dig hur människokroppen fungerar och att skriva vetenskapliga rapporter och artiklar, både på svenska och engelska.

Inriktning Naturvetenskap och samhälle

Du läser naturvetenskap, samhällskunskap och geografi. Du väljer ett naturvetenskapligt ämne som du fördjupar dig i. Det här är inriktningen för dig som är intresserad av natur, men som vill ha en samhällstouch på din utbildning.

Är du intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap & samhälle, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För gymnasiebehörighet till ett högskoleförberedande program krävs godkända betyg i svenska eller svenska som andraspråk, engelska, matematik och i minst nio andra ämnen från grundskolan.

För naturvetenskapsprogrammet ska tre av de ytterligare nio ämnena vara biologi, fysik och kemi.

Ansökan

Ansök till Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap & samhälle

Som boende i samma kommun som Kungsängsgymnasiet söker du till programmet via Gymnasieantagningen i Västerås. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Stadshuset, E268 721 87 Västerås
Telefon: 021-39 06 00
E-post: gymnasieantagningen@vasteras.se

Gymnasieexamen

Naturvetenskapsprogrammet är ett högskoleförberedande gymnasieprogram.

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap & samhälle.

Fyll i dina kontaktuppgifter

Skicka din intresseanmälan

Få mer information från skolan

Errors
Valfritt
Valfritt

Kungsängsgymnasiet

Kungsängsgymnasiet i Sala

Välkommen till Kungsängsgymnasiet

På Kungsängsgymnasiet i Sala finns ett enormt elevengagemang! Skolan arbetar för att hela tiden se varje elev och just ditt undervisningsbehov. Skolan går efter mottot att gymnasiet blir precis så bra som du själv vill. Kungsängsgymnasiet satsar allt för att...


Läs mer om Kungsängsgymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Kungsängsgymnasiet

Gymnasiegatan 1
73340 Sala

 Visa telefonnummer
www.kungsangsgymnasiet.se