Visa gymnasium.se som: Mobil

Estetiska programmet, Musik

Kulturama Gymnasium
Programinformation
Stockholm
Antal elever: 186 (år 1)
Estetiska programmet
Startdatum: - Stockholm
(Läs mer) Öppet hus
2020-04-25
Musik på Kulturama

Estetiska programmet, Musik

Profil Artist & musiker 

Drömmer du om att bli nästa stjärna på artist- och musikerhimlen utan att stänga dörren för vidare studier? Artist & Musiker är en heltäckande utbildning med fokus på din utveckling och med en tydlig, välutvecklad pedagogisk idé uppbyggd kring huvudinstrument och ensemblespel.

Du söker in på önskat huvudinstrument (sång, trummor, bas, gitarr, piano/keyboard eller blåsinstrument) och kommer arbeta med din personliga utveckling, både konstnärligt och tekniskt. Ensemblespel, huvudinstrumentundervisning, gehörs- och musiklära, notläsning, harmonilära, musikproduktion, improvisation, m.m. ingår i utbildningen. Det är i ensemblespelet som sångare och musiker möts med respektive huvudinstrument och spelar ihop. Tillsammans gör ni konserter vilket ökar din förmåga att vara lyhörd och bli medveten om din musikaliska roll i gruppen.

Vi spelar och lär oss genrer som Rock, Pop, Soul, Jazz och RnB. Utbildningens delar ger en helhet som får dig att växa till att bli en Artist & Musiker. Du kan söka med följande instrument: sång, trummor, bas, gitarr, piano/ keyboard och blåsinstrument.

Du kan söka på följande instrument:

  • Sång
  • Trummor
  • Bas
  • Gitarr
  • Piano/keyboard
  • Blåsinstrument.

Det är bra om du har erfarenhet av att spela eller sjunga för lärare, i band eller i kör.

Lokaler

Kulturamahuset inrymmer 12 000 kvm specialanpassade lektionssalar för de olika konstnärliga inriktningar som här finns samlade under samma tak. Elever på Huvudinstrument har tillgång till ensemblesalar, musikstudios, musikredigeringsrum, gitarr- och basrum, musikteorisalar, pianostudio, slagverksrum, övningsrum för musik och sång.

Konserter och Clinics

På Kulturama får du som elev mycket schemalagt och lärarlett ensemblespel vilket ger kvalitet och kontinuitet. Alla lärare är aktiva musiker och artister eller ensembleledare i musikbranschen. Det ingår också flera uppspel och konserter per termin och du har årligen seminarier med nationellt och internationellt kända musiker.

Under de senaste läsåren har Kulturama ordnat "clinics" med nationellt och internationellt kända musiker som Zara Larsson, Yellowjackets, Robyn, Michael Ruff, Lisa Nilsson, Ian Haugland (Europe), Andreas Carlsson, Per Lindvall, Lars Jansson & Staffan William Olsson, Cyndee Peters, Magnus Lindgren, Anna Christoffersson, m.fl.

Efter gymnasiet

Utbildningen ger både allmän och utökad behörighet till högskolan. Efter avslutad utbildning har du rätt kunskaper för att söka vidare till högre utbildning vid t ex Kungliga Musikhögskolan i Stockholm, eller varför inte fortsätta din karriär som artist. Flera av våra tidigare elever har exempelvis varit deltagare i Melodifestivalen.

_________________________________________________________________________________

Singer Songwriter

Profil Singer/songwriter 

Älskar du att sjunga och komponera egna låtar och vill ta det till nästa nivå? Singer/songwriter har ett tydligt fokus på din utveckling som sångare och låtskrivare. Du kommer få öva dig i att komponera, skriva texter och fördjupa dig i olika genrer.

Profilens innehåll

I Sång arbetar du med din personliga utveckling, både konstnärligt och tekniskt. Arrangering, notläsning, harmonilära, gehörs- och musiklära ingår också i utbildningen, liksom ensemblespel. Ensemblespelet för Singer/songwriter ger en bredd och utvecklar ditt musicerande.

På den här inriktningen har du även möjlighet att välja ett biinstrument inom Individuellt val. Singer/songwriter-eleverna har tät kontakt med de övriga profilerna musikproduktion och artist & musiker vilket ger goda möjligheter till samarbete.

Utbildningens alla delar bildar en helhet som får dig att växa som Singer/songwriter. Du kommer också få vana och erfarenhet av att på scen framföra dina egna och klassens låtar vid uppspel och konserter.

Lokaler

Kulturamahuset inrymmer 12 000 kvm specialanpassade lektionssalar för de olika konstnärliga inriktningar som här finns samlade under samma tak. Elever på Singer/songwriter har tillgång till ensemblesalar, musikstudios, musikredigeringsrum, musikteorisalar, pianostudio, slagverksrum, övningsrum för musik och sång.

Konserter och clinics

På Kulturama får du som elev mycket schemalagt och lärarlett ensemblespel vilket ger kvalitet och kontinuitet. Alla lärare är aktiva musiker och artister eller ensembleledare i musikbranschen. Det ingår också flera uppspel och konserter per termin och du har årligen seminarier med nationellt och internationellt kända musiker.

Under de senaste läsåren har Kulturama ordnat "clinics" med nationellt och internationellt kända musiker som Zara Larsson, Yellowjackets, Robyn, Michael Ruff, Lisa Nilsson, Ian Haugland (Europe), Andreas Carlsson, Per Lindvall, Lars Jansson & Staffan William Olsson, Cyndee Peters, Magnus Lindgren, Anna Christoffersson, m.fl.

Efter gymnasiet

Utbildningen ger både allmän och utökad behörighet till högskolan. Efter avslutad utbildning har du rätt kunskaper för att söka vidare till högre utbildning vid t ex Kungliga Musikhögskolan i Stockholm, eller varför inte fortsätta din karriär som artist och/eller låtskrivare.

_________________________________________________________________________________

Musikal

Profil Musikal

Tycker du att musikal verkar spännande och utmanande? Vill stå på scen och uttrycka dig på fler sätt än ett? Vår musikalutbildning omfattar sång, dans och teater!

Profilens innehåll

Musikal-profilen omfattar både sång, dans och teater. Du kommer att få arbeta både i grupp och individuellt tillsammans med våra lärare som är eller har varit yrkesverksamma som musikalartister, sångare, dansare, koreografer och skådespelare.

I ämnet Sång lägger vi stor vikt vid sångteknik och ditt sceniska uttryck.

I ämnet Dans har du främst jazzdans och klassisk balett och här fokuserar vi på stilkänsla, rytmisk förståelse och teknik. Du kommer även kunna välja fler dansgenrer som individuellt val. Du stärker din känsla för rörelse, sceniskt uttryck och förmåga att vara aktiv i skapande processer.

I ämnet Scenisk gestaltning får du lära dig att bygga en rollkaraktär, tolka och analysera pjäser samt arbeta med din sceniska närvaro. Tidigt sätter vi ihop ämnena till en helhet och du får scenvana genom att medverka regelbundet i föreställningar på Kulturamas stora scener.

Lokaler

Kulturamahuset inrymmer 12 000 kvm specialanpassade lektionssalar för de olika konstnärliga inriktningar som här finns samlade under samma tak. Elever på Musikal har tillgång till sex teatersalar, sju danssalar och en mängd sångsalar.

Produktioner och samarbeten

Under de tre åren på musikalgymnasiet gör vi ett flertal sceniska framträdanden. Allt ifrån enkla sångkonserter till minimusikal, egenskriven föreställning och julshower tillsammans med danslinjen. De tre åren avslutas med en slutproduktion som innebär ett gediget arbete under hela år tre för att mynna ut i helaftonsföreställning. Musikaler som vi tidigare gjort är bland annan The Wedding Singer, Jesus Christ Superstar, 9 to 5, Chicago, Songs for a new world m.fl.

Efter gymnasiet

Profilen Musikal är högskoleförberedande och ger både allmän och utökad behörighet till högskolan.

Efter avslutad utbildning finns många alternativ för vidare studier och yrkesval. De som fortsätter inom estetiska utbildningar och yrken ser vi att många av våra elever fortsätter både som sångare, dansare, skådespelare och musikalartister. De sprids ofta i Sverige och över hela världen för att studera och/eller arbeta.

_________________________________________________________________________________

Musikproduktion

Profil Musikproduktion

Drömmer du om att producera din egen och andras musik? Är du intresserad av att arbeta mot TV, radio, datorspel, reklam- och musikbranschen? Då är profilen Musikproduktion det rätta valet för dig!

Profilens inriktning

Profilen Musikproduktion fokuserar på din individuella utveckling som musikproducent. Du får lära dig program som Logic och Pro Tools inom musik- och medieproduktion samt utveckla dina kunskaper inom ensemblespel, instrument/sång och musikteori.

Profilen består av tre programfördjupningar; Medieproduktion, Arrangering och komposition samt Musikproduktion.

Undervisningen i musikproduktion och medieproduktion, blandar teori med praktiska övningar där fokus är att arbeta mot medier som t.ex. TV, radio, datorspel, reklam- och musikbranschen.

I arrangering och komposition ges möjlighet att fördjupa sig i sina låtar och produktioner genom att analysera och bearbeta olika beats och genrer.

Musikproduktion har tät kontakt med profilerna Singer/songwriter och Artist & Musiker vilket ger goda möjligheter till samarbete.

Lokaler

Kulturamahuset inrymmer 12 000 kvm specialanpassade lektionssalar för de olika konstnärliga inriktningar som här finns samlade under samma tak. Elever på Musikproduktion har tillgång till flera fullbestyckade musikstudios med kontrollrum, flera musikredigeringsrum, övningsrum samt flera ensemble- och musikteorisalar.

Produktioner och samarbeten

Som elev på musikproduktionslinjen så kommer du att ges möjlighet att framföra dina låtar på någon av skolans alla scener. Dessutom finns det samarbete med flera skivbolag och konsertarrangörer, vilket gör Kulturama till en branschrelevant skola.

Efter gymnasiet

Utbildningen på Kulturama Gymnasium och det Estetiska programmet är högskoleförberedande och ger dig möjlighet att söka vidare till samhällsvetenskapliga, humanistiska och konstnärliga utbildningar.

Efter avslutad utbildning på Kulturama musikproduktionslinje, så är du rustad att fortsätta studera vidare på folk- och musikhögskola, eller ge dig ut i branschen direkt för vidare äventyr.

Är du intresserad och vill veta mer om Estetiska programmet, Musik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Fortsatta studier

Efter avslutad utbildning har du de rätta kunskaperna för att söka vidare till högre utbildningar som t ex Musikalutbildning på Högskolan för Scen och Musik, eller till Kulturamas tvååriga musikalutbildning.

Behörighet

För behörighet till Estetiska programmet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska samt minst nio andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Estetiska programmet, Musik

Som boende i samma kommun som Kulturama Gymnasium söker du till programmet via Gymnasieantagningen Stockholms län. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Få ansökningskoden Postadress: Box 4404, 102 68 STOCKHOLM
Telefon: 08-58 00 80 00
E-post: gyantagningen@storsthlm.se

Gymnasieexamen

Estetiska programmet med inriktning Musik, samtliga profiler, ger både allmän och utökad behörighet till högskolan. Efter avslutad utbildning har du en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Få kontakt med skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Estetiska programmet, Musik så kommer skolan att kontakta dig.

Kulturama Gymnasium

Kulturama Gymnasium i Stockholm

Välkommen till Kulturama!Det är något unikt med Kulturama. Här får man vara sig själv. Det är två meningar som vi ofta hör från våra elever när de beskriver skolan, och det är vi glada och stolta över. Att trivas under...


Läs mer om Kulturama Gymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter till Kulturama Gymnasium

Kulturama Gymnasium

Virkesvägen 21
104 32 Stockholm

 Visa telefonnummer
www.kulturama.se Utbildningens hemsida

Skolrecensioner

Snittbetyg: 3

Baseras på 7 recensioner.

N
(2)
Tyvärr oerfarna och oseriösa lärare, icke delaktiga mentorer och krockande scheman. Gick ett år på Kulturama, det enda jag fick med mig var det jag lärde mig själv. Hälften av uppgifterna man gör blir inte bedömda vilket inte ger motivation alls.
Besviken
(1)
Stor besvikelse. Dålig kvalite på utbildningen, dåligt strukturerat, dålig skolmat och dålig rektor. Har inte utvecklats någonting, utan har snarare blivit sämre (mina klasskamrater upplever också att de blivit sämre). Önskar verkligen att alla kunde förstå hur falsk den här skolan är (vad de skriver på hemsidan vs vad de faktiskt erbjuder). Gni...
Fredrik Engström, Rektor Kommentar:
Tack för dina tankar och jag beklagar din upplevelse av vår gemensamma skola! Så klart blir jag som rektor intresserad av hur jag tillsammans med all personal i samråd med elever kan utveckla skolan. Jag träffar dig gärna för att höra mera om dina upplevelser. Det finns flera forum på skolan i syfte att fånga upp de delar som du anser inte funge...
Visa hela
Sommar17
(2)
Nästan obefintliga individuella lektioner i sångteknik, ingen eller dålig handledning, ingen hjälp med individuell utveckling och skapande av kontakter i musikvärlden, ingen hjälp med scenteknik och framträdande. Inget arbete och resurser avsatta för arbete med arbetsmiljöfrågor i klassen. En stor besvikelse sammanfattningsvis!!!!!
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Estetiska programmet, Musik från Kulturama Gymnasium, fyll i dina uppgifter:

Recensioner
Utbildningsrecensioner
(3,0)
Baseras på 7 recensioner.

Du kanske också är intresserad av: