Estetiska programmet

Estetiska programmet, Estetik & media: Fotografi

Kulturama Gymnasium, i Stockholm
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Kommande Öppet hus
24 januari, 2024
(+ Läs mer )
Kommande Öppet hus
8 februari, 2024
(+ Läs mer )
Kommande Öppet hus
20 april, 2024
(+ Läs mer )
Antal elever
Antal elever: cirka 550 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 165,0
(medelvärde: 268,4)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Kommande Öppet hus
24 januari, 2024
(+ Läs mer )
Kommande Öppet hus
8 februari, 2024
(+ Läs mer )
Kommande Öppet hus
20 april, 2024
(+ Läs mer )
Antal elever
Antal elever: cirka 550 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 165,0
(medelvärde: 268,4)
Få mer information om programmet 👍

Estetiska programmet, Estetik & media: Fotografi

Estetisk & Media på Kulturama

Inriktning estetik och media, profil fotografi

Vill du förbereda dig för ett yrke med goda möjligheter till ett spännande och kreativt yrkesliv? Vill du utveckla din förmåga att berätta med bild och lära dig grunden till yrket genom att du får fotografera porträtt, bildjournalistiskt, reportage, reklam och konstfotografi. På vår fotoinriktning får du ta del av Kulturamas 35 år långa erfarenhet av att utbilda fotografer, ett yrke som står under ständig förändring och utveckling!

Profilens innehåll
Fotografi är ditt huvudämne men du får även utbildning i film, grafisk kommunikation och webbdesign. Du arbetar både enskilt och i mindre grupper tillsammans med kunniga lärare med yrkeserfarenhet som fotografer och med erfarenheter att driva eget företag både kommersiellt och konstnärligt.

Lokaler

Kulturamahuset inrymmer 12 000 kvm specialanpassade lektionssalar för de olika konstnärliga inriktningar som här finns samlade under samma tak.

Som elev på inriktningen Fotografi har du tillgång till fyra studios, analogt fotolabb, digital redigeringssal med färgkalibrerade skärmar och välutrustat förråd med digital och analog fotoutrustning. Under din skoltid på Kulturama Gymnasium har du en bärbar Mac med Adobe CC-sviten.

Produktioner och samarbeten
Vi har genom åren samarbetat med yrkesverksamma fotografer inom press, media och konst, Stockholms stadsmuseum, Länsmuseet, Centrum För Fotografi, Statens Konstråd, m fl.

Information för ansökan
Ansökningskod: Estetik och media ESEST, Foto
Program: Estetiska programmet
Inriktning: Estetik och media
Profil: Foto

Är du intresserad och vill veta mer om Estetiska programmet, Estetik & media: Fotografi, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Stockholm

Fortsatta studier

Efter gymnasiet

Det Estetiska programmet är högskoleförberedande och ger dig möjlighet att söka vidare till högskolans eller universitetens samhällsvetenskapliga, ekonomiska, humanistiska och konstnärliga utbildningar.

Efter avslutad utbildning finns många alternativ för vidare studier och yrkesval. Flera tidigare elever har gått vidare inom yrket både som anställda och med eget företag eller till högre studier inom fotografi, tex Akademi Valand eller Kulturamas fotoutbildningar där Kulturamas utexaminerade studenter får 20% rabatt.

Behörighet

För behörighet till Estetiska programmet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska samt minst nio andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Estetiska programmet, Estetik & media: Fotografi

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Få ansökningskoden Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Få kontakt med skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Estetiska programmet, Estetik & media: Fotografi så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Kulturama Gymnasium
Virkesvägen 21
104 32 Stockholm

Kulturama Gymnasium – unik miljö för estetisk utveckling! 

Vi på Kulturama Gymnasium vill ge våra elever det bästa av två världar. Här får du teoretiska kunskaper som ger dig högskolebehörighet samt estetisk undervisning som gör det möjligt för dig att utveckla ditt intresse. Kombinationen av teoretiska och estetiska...

Läs mer om Kulturama Gymnasium och visa alla program.

Sponsrad