Visa gymnasium.se som: Mobil

Estetiska programmet, Estetik & media

Kulturama Gymnasium
Programinformation
Stockholm
Antal elever: 186 (år 1)
Estetiska programmet
Startdatum: - Stockholm
(Läs mer) Öppet hus
2020-04-25
Estetisk & Media på Kulturama

Estetiska programmet, Estetik & media

Profil film

Vill du fördjupa dig i film och jobba med ditt filmiska berättande? Vill du utveckla din förmåga inom regi, manus, kamera, ljud och redigering? På vår filminriktning får du ta del av Kulturamas långa erfarenhet av professionell filmutbildning!

Utnämnd till ”Bästa Filmskola”

Kulturama Filmgymnasium i Stockholm har blivit utnämnd till ”Bästa Filmskola” av Sveriges Kortfilmsfestival 2013, 2014, 2016 och 2017.

Profilens innehåll

Utbildningens fokus är att du ska få arbeta med ditt filmiska berättande och nå en hög teknisk mognad inom manus, regi, ljus, ljud, klipp och produktion. Film är ditt huvudämne men du får även utbildning i medieteknik, foto, konstnärlig bildgestaltning, grafisk kommunikation och webbdesign. Du får dessutom prova på att göra berättande kortfilmer, reklamfilm och dokumentär. Efterbearbetning sker i Premiere Pro i Mac-miljö.

Lokaler

Kulturamahuset inrymmer 12 000 kvm specialanpassade lektionssalar för de olika konstnärliga inriktningar som här finns samlade under samma tak. Elever på Film har tillgång till sex redigeringsrum som är utrustade med Retina iMacs konfigurerade med kapacitet att arbeta med de tyngre filformaten. Våra generösa öppettider ger dig möjlighet att både filma och redigera utanför ordinarie skoltid. Under din skoltid på Kulturama Gymnasium får du dessutom en egen bärbar Mac med Adobe CC.

Budget till slutfilmer

Under årskurs 3 så erbjuder skolan en mindre budget till examensproduktionerna (slutfilmerna) allt för att möjliggöra elevernas produktion och vision.

Produktioner och samarbeten

Examensproduktioner från årskurs 1, 2 och 3 visas i slutet av läsåret på Filmhusets stora biograf, Bio Victor, med 364 platser och 12,5 m stor duk.

Då skolan inrymmer en vuxenutbildning inom film så möjliggör det en unik möjlighet till samarbeten med extra erfarenhet av filmproduktioner och kontakter.

Kontakter med branschen sker även via studiebesök på produktionsbolag, externa gästföreläsare och festivaler.

Efter gymnasiet

Utbildningen ger både allmän och utökad behörighet till högskolan.

Flera av våra tidigare elever har blivit antagna till regiutbildningar på högskolor så som Stockholms Konstnärliga Högskolan (StDH) och Danska Filmhögskolan.

Det blir även allt vanligare att våra gymnasieelever väljer att fördjupa sina kunskaper och vidareutbilda sig på Kulturamas egna eftergymnasiala Filmutbildning där de som tidigare gymnasieelever erhåller 20% rabatt på utbildningsavgiften.

_________________________________________________________________________________

Foto

Profil foto

Har du ett stort intresse för foto? Vill du få möjlighet att utveckla din förmåga att berätta med bild och lära dig mer om fototeknik? På vår fotoinriktning får du ta del av Kulturamas 35 år långa erfarenhet av att utbilda fotografer!

Profilens innehåll

Inriktningen ger dig en bred fotoutbildning med fördjupning inom digital och analog bildbearbetning, med fokus på bildberättande där ljussättning, komposition, bildanalys och fototeknik. Du får fotografera inom olika genrer, t ex dokumentär/reportage, porträtt, reklam och konstnärligt foto. Foto är ditt huvudämne men du får även utbildning i medieteknik, film, konstnärlig bildgestaltning, grafisk kommunikation och webbdesign. Du arbetar både enskilt och i mindre grupper och har mycket kunniga lärare med yrkeserfarenhet som fotografer och egen firma.

Lokaler

Kulturamahuset inrymmer 12 000 kvm specialanpassade lektionssalar för de olika konstnärliga inriktningar som här finns samlade under samma tak. Elever på Foto har tillgång till fyra studios varav en med dagsljus, analogt fotolabb, digital redigeringssal med färgkalibrerade skärmar och välutrustat förråd med digital och analog fotoutrustning. Våra generösa öppettider ger dig möjlighet att både fota och redigera utanför ordinarie skoltid. Under din skoltid på Kulturama Gymnasium får du dessutom en egen bärbar Mac med Adobe CC sviten. Det är bra om du har egen systemkamera, men det finns även att låna.

Produktioner och samarbeten

Vi har genom åren samarbetat med yrkesverksamma fotografer inom press, media och konst, Stockholms stadsmuseum, Länsmuseet, Centrum För Fotografi, Kulturfyren, Statens Konstråd, m fl.

Efter gymnasiet

Utbildningen Profil Foto ger dig både allmän och utökad behörighet till högskolan.

Tidigare elever har fått jobb som fotografer bland annat på Bilbyrån som är en av Sveriges största bildbyråer inom sport. Andra arbetar inom reklam eller som filmfotografer. Flera av våra elever har gått vidare till högskolestudier, däribland Akademi Valand.

Är du intresserad och vill veta mer om Estetiska programmet, Estetik & media, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Estetiska programmet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska samt minst nio andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Estetiska programmet, Estetik & media

Som boende i samma kommun som Kulturama Gymnasium söker du till programmet via Gymnasieantagningen Stockholms län. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Få ansökningskoden Postadress: Box 4404, 102 68 STOCKHOLM
Telefon: 08-58 00 80 00
E-post: gyantagningen@storsthlm.se

Gymnasieexamen

Estetiska programmet med inriktning Estetik och Media, samtliga profiler, ger både allmän och utökad behörighet till högskolan. Efter avslutad utbildning har du en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Få kontakt med skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Estetiska programmet, Estetik & media så kommer skolan att kontakta dig.

Kulturama Gymnasium

Kulturama Gymnasium i Stockholm

Välkommen till Kulturama!Det är något unikt med Kulturama. Här får man vara sig själv. Det är två meningar som vi ofta hör från våra elever när de beskriver skolan, och det är vi glada och stolta över. Att trivas under...


Läs mer om Kulturama Gymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter till Kulturama Gymnasium

Kulturama Gymnasium

Virkesvägen 21
104 32 Stockholm

 Visa telefonnummer
www.kulturama.se Utbildningens hemsida

Skolrecensioner

Snittbetyg: 2,6

Baseras på 8 recensioner.

f.d. kulturamare
(4)
Kulturama är full av trevliga och snälla människor och det är huvudanledningen till att jag gick kvar i 3 år. De estetiska utbildningen var väldigt dålig i början men höjde nivån rejält andra halvan av studietiden. Övrig utbildning var av varierande kvalité. Skolan har några riktigt duktiga och pedagogiska lärare men också en del som inte verkar...
Visa hela
Ses på komvux
(1)
Jag gick fotoinriktning och är inte nöjd alls. Även om det fanns en del riktigt bra lärare, märkte man att de var alldeles för stressade för att verkligen göra ett bra jobb. Ledningen är ett skämt med information som kommer sent och alldeles för mycket press på lärarna. Jag tror att upplevelsen av kulturama påverkas jättemycket av vilken inriktn...
Rektor Kommentar:
Tråkigt att höra om dina upplevelser och erfarenheter men viktigt att vi får höra det! Det är också viktig input för att vi ska fortsätta förbättras som skola. Jag vet inte när du själv gick hos oss men sedan hösten 2015 så har det skett flera förändringar, förhoppningsvis till det bättre på många sätt! Vi har bland annat ny matleverantör och ny...
Visa hela
Jonas
(1)
Skit skola, sena dagar, överdrivet med plugg och sedan får du räkna med sjukt mycket jobb hemma med extra uppgifter för din inrikting. Lärare som inte bryr sig, ger bara läxor efter läxor och lär knappt ut. Sjukt ghetto mat. Inget jag rekommenderar om man inte starkt vet vad man vill bli.
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Estetiska programmet, Estetik & media från Kulturama Gymnasium, fyll i dina uppgifter:

Recensioner
Utbildningsrecensioner
(2,6)
Baseras på 8 recensioner.

Du kanske också är intresserad av: