Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Färskvaror, delikatesser och catering
Krokslättsgymnasiet
Om utbildningen
Är du nyfiken på yrken som kock, servitör, cateringansvarig eller konditor? Lär du bäst genom att göra och trivs med självständigt arbete? Då kan det vara helt rätt att läsa restaurang- och livsmedelsprogrammet på Krokslättsgymnasiet. Programmet finns som gymnasial lärlingsutbildning.
Att läsa som lärling innebär att du är ute och praktiserar på en eller flera arbetsplatser minst halva din studietid (APL). Där lär du dig i princip alla yrkesämnen, med hjälp av en utbildad handledare - och med stöd från din yrkeslärare. De gymnasiegemensamma ämnena som svenska, engelska och matematik läser du i skolan.
Kurser och inriktningar
På programmet lär du dig om restaurang- och livsmedelsbranschens olika moment. Du arbetar med och lär dig om moderna likväl som traditionella matlagningsmetoder. I branschen jobbar du ofta nära kunderna. Därför lär du dig också att ge riktigt bra service och ett gott bemötande.
Inom programmet finns det tre inriktningar att välja mellan inför år två; kök och servering, bageri och konditori, samt färskvaror, delikatesser och catering.
Vad är du mest intresserad av? Din APL-plats handplockas för dig beroende på vilken inriktning du väljer. Har du egna tankar om vad vill jobba med? Vet du var vill praktisera? Krokslättsgymnasiet kan hjälpa dig att kontakta de företag och verksamheter du tänker på.
Viktigt är att din praktikplats har förutsättningarna att ge dig de kunskaper som just du behöver för att nå till ditt drömyrke, oavsett om det är kock, servitör, konditor, eller något helt annat inom restaurang- och livsmedelsbranschen.
Detta kan du jobba med
När du avslutat din utbildning och fått din gymnasieexamen kan du jobba inom flera yrkesområden. Många går vidare till yrkesroller inom restaurang, bageri och med färskvaror. Kock, servitör och konditor är vanliga yrken, men även arbete inom storkök, i caféer, barer och serveringar.
Behörighet
Gymnasieexamen
Ansökan
Ansök till Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Färskvaror, delikatesser och catering
Som boende i samma kommun som Krokslättsgymnasiet söker du till programmet via Gymnasieantagningen Göteborgsregionen. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.Postadress: Box 507340222 Göteborg
Telefon: 031-335 51 30
E-post: gymnasieantagningen@goteborgsregionen.se
Kontakta skolan
Krokslättsgymnasiet

Välkommen till den lilla skolan med de oväntat stora möjligheterna Funderar du på att börja jobba direkt efter gymnasiet? Vill du gå på en mindre gymnasieskola med stor gemenskap? Då tror vi att du kommer att trivas på Krokslättsgymnasiet. Välj mellan...
Kontaktuppgifter
Krokslättsgymnasiet
Hitta en gymnasieskola du är intresserad av
Gör en intresseanmälan
Skolan kontaktar dig med mer information
För att beställa information om Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Färskvaror, delikatesser och catering, fyll i följande uppgifter:
Det finns inga recensioner än.