Visa gymnasium.se som: Mobil

Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Bageri och konditori

Krokslättsgymnasiet
Programinformation
Göteborg, Mölndal
Antal elever: cirka 10 (.)
Restaurang- och livsmedelsprogrammet
Bageri och konditori på Krokslättsgymnasiet

Om utbildningen

Vill du arbeta med att ge andra människor trevliga upplevelser och riktigt söta möten?

Är du nyfiken på yrken som bagare eller konditor? Är du praktiskt lagd och gillar att lära genom att göra? Läs som lärling på restaurang och livsmedelsprogrammet med inriktning bageri och konditori!

Att läsa som lärling innebär att du är ute och praktiserar på en eller flera arbetsplatser minst halva din studietid (APL). Där lär du dig i princip alla yrkesämnen, med hjälp av en utbildad handledare - och med stöd från din yrkeslärare. De gymnasiegemensamma ämnena som svenska, engelska och matematik läser du i skolan. 

Två inriktningar som ger goda kunskaper för framtiden

På programmet lär du dig om restaurang- och livsmedelsbranschens olika moment. Du arbetar med och lär dig om moderna likväl som traditionella matlagningsmetoder. I branschen jobbar du ofta nära kunderna. Därför lär du dig också att ge riktigt bra service och ett gott bemötande.

År två väljer du inriktning; kök och servering eller bageri och konditori.

Praktikplats beroende på dina intressen

Din APL-plats handplockas för dig beroende på vilken inriktning du väljer. Har du egna tankar om vad vill jobba med? Vet du var vill praktisera? Krokslättsgymnasiet kan hjälpa dig att kontakta de företag och verksamheter du drömmer om!

Viktigt är att din praktikplats har förutsättningarna att ge dig de kunskaper som just du behöver för att nå till ditt drömyrke, oavsett om det är bagare, konditor, kock, servitör - eller något helt annat inom restaurang- och livsmedelsbranschen.

Jobb- och högskolemöjligheter

När du avslutat din utbildning och fått din gymnasieexamen kan du jobba inom flera yrkesområden. Många går vidare till yrkesroller inom restaurang, bageri och med färskvaror. Konditor, kock och servitör är vanliga yrken, men även arbete på  caféer, i storkök, barer och serveringar.

Vill du veta mer? Kom på Öppet hus på Krokslättsgymnasiet!

Är du intresserad och vill veta mer om Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Bageri och konditori, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Restaurang- och livsmedelsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Restaurang- och livsmedelsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Bageri och konditori

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Göteborgsregionen. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 507340222 Göteborg
Telefon: 031-335 51 30
Mejladress: gymnasieantagningen@goteborgsregionen.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Bageri och konditori så kommer skolan att kontakta dig.

Krokslättsgymnasiet

Gör ett "jobbigare" val. Läs till ett yrke!

Funderar du på jobb direkt efter gymnasiet? Vill du läsa på en mindre skola? Är engagerade lärare, starkt elevfokus och stor gemenskap viktigt för dig? Då tror vi att du kommer att trivas på Krokslättsgymnasiet!Med både yrkesexamen och högskolebehörighet efter...


Läs mer om Krokslättsgymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Krokslättsgymnasiet

Krokslätts fabriker 50
43137 Mölndal

 Visa telefonnummer
www.krokslattsgymnasiet.se


Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Bageri och konditori från Krokslättsgymnasiet, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Krokslättsgymnasiet
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information