Visa gymnasium.se som: Mobil

Introduktionsprogram

Krokslättsgymnasiet
Programinformation
Göteborg, Mölndal
Introduktionsprogrammet

Om utbildningen

Introduktionsprogrammen är ett alternativ för dig som inte är behörig till ett nationellt program. Här har du möjlighet att få en individuellt anpassad utbildning som kan hjälpa dig att komma direkt ut på arbetsmarknaden, eller till annan vidareutbildning.

Individuellt alternativ (IA)

Syftet med individuellt alternativ är att du ska kunna gå vidare till yrkesintroduktion, till annan fortsatt utbildning eller direkt till arbetsmarknaden.

Individuellt alternativ utformas utifrån dina behov och förutsättningar. Utbildningen kan innehålla grundskoleämnen som du saknar godkända betyg i, samt hela eller delar av kurser i karaktärsämnen och gymnasiegemensamma ämnen. Även andra insatser som är gynnsamma för din kunskapsutveckling kan ingå i utbildningen.

Programinriktat val (Pro)

Syftet med programinriktat val är att du ska få en utbildning som är inriktad mot ett nationellt yrkesprogram. Du ska så snart som möjligt kunna antas till det programmet. Programinriktat val innehåller de grundskoleämnen som du inte har godkända betyg i och som krävs för att du ska bli behörig till ett yrkesprogram, samt kurser som ingår i ett nationellt yrkesprogram. Även arbetsplatsförlagt lärande (APL) ingår.

På Krokslättsgymnasiet finns programinriktat individuellt val med inriktning mot Vård- och omsorgsprogrammet.

Yrkesintroduktion (Yrk)

Syftet med yrkesintroduktion är att du ska få en yrkesinriktad utbildning,som gör att du kommer in på arbetsmarknaden, eller på ett yrkesprogram. Yrkesintroduktion innehåller huvudsakligen yrkesinriktad utbildning i form av gymnasieämnen som ingår i gymnasieskolans nationella yrkesprogram. Yrkesintroduktion kan även innehålla grundskoleämnen som du saknar godkända betyg i. Även arbetsplatsförlagt lärande (APL) ingår.

På Krokslättsgymnasiet finns yrkesintroduktion med inriktning mot Vård- och omsorgsprogrammet.

Språkintroduktion (Sprint)

Syftet med språkintroduktion är att ge dig som är ungdom och nyligen har invandrat till Sverige en utbildning med särskilt fokus i det svenska språket. Utbildningen ska göra det möjligt för dig att gå vidare i gymnasieskolan, eller till annan utbildning. Språkintroduktion utformas utifrån dina språkkunskaper och innehåller de ämnen och kurser som du behöver för din fortsatta utbildning.

Antagning till SPRINT sker kontinuerligt under året.

Är du intresserad och vill veta mer om Introduktionsprogram, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Ansökan

Ansök till Introduktionsprogram

Som boende i samma kommun som Krokslättsgymnasiet söker du till programmet via Gymnasieantagningen Göteborgsregionen. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 507340222 Göteborg
Telefon: 031-335 51 30
E-post: gymnasieantagningen@goteborgsregionen.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Introduktionsprogram så kommer skolan att kontakta dig.

Krokslättsgymnasiet

Krokslättsgymnasiet

Välkommen till den lilla skolan med de oväntat stora möjligheterna Funderar du på att börja jobba direkt efter gymnasiet? Vill du gå på en mindre gymnasieskola med stor gemenskap? Då tror vi att du kommer att trivas på Krokslättsgymnasiet. Välj mellan...


Läs mer om Krokslättsgymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Krokslättsgymnasiet

Krokslätts fabriker 50
43137 Mölndal

 Visa telefonnummer
www.krokslattsgymnasiet.se


Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om Introduktionsprogram, fyll i följande uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Krokslättsgymnasiet
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Recensioner

Det finns inga recensioner än.