Visa gymnasium.se som: Mobil

Handels- och administrationsprogrammet, Handel & service

Krokslättsgymnasiet
Programinformation
Göteborg, Mölndal
Handels- och administrationsprogrammet
Handel och service på Krokslättsgymnasiet

Om utbildningen

E-handel, försäljning, entreprenörskap, marknadsföring och service… Kan det vara något för dig? Det här är utbildningen som gör dig redo att skapa och driva affärer i små och stora företag, på nätet likväl som i butik. Kanske har du en affärsidé du vill testa att förverkliga i ett eget företag?

Handels- och administrationsprogrammet är en spännande och praktisk yrkesutbildning med stora möjligheter. Börja jobba direkt efter gymnasiet, starta eget eller plugga vidare – valet är ditt! På Krokslättsgymnasiet kan du dessutom välja om du vill läsa utbildningen som lärling eller som skolförlagd.

Förberedd för dagens (e-)handelsmarknad

Utbildningen ger dig digitala och praktiska färdigheter som är eftersökta på arbetsmarknaden och behövs inom alla moderna handelsföretag. Fokus ligger på e-handel, marknadsföring, kundservice -och att du ska utveckla ett professionellt förhållningssätt. Du får dessutom praktisk och unik erfarenhet av att driva eget företag.

Under utbildningen lär du dig vad som krävs för att starta och driva en e-handel. Du får också förståelse för hur en digital plattform kan komplettera en fysisk butik. Mycket av framtidens handel ligger i det digitala, men att öva på det personliga mötet är viktigt för att du ska blir riktigt bra på att ta hand om och förstå din kund. Därför tränar du på att möta och bygga relationer med kunder, medarbetare och andra affärskontakter. Du lär dig om vad kunden vill ha, om kundpsykologi och kroppsspråk, och om hur attityder och värderingar kan påverka försäljning och service.

Testa att driva eget företag?

Inom kursen Entreprenörskap år 3 knyts utbildningens delar ihop. Självständigt eller i grupp får du möjlighet att testa en egen affärsidé i ett riktigt UF-företag (UF=Ung Företagsamhet) – med stöd av din lärare. Att starta upp och driva eget UF-företag innebär en stor möjlighet för dig att utvecklas i praktiken. Du får arbeta med allt från försäljning, praktisk marknadsföring och utställningsdesign till ekonomisk uppföljning – och allt är på riktigt!

Om din praktik - som skolförlagd och som lärling

Under din skoltid gör du praktik i arbetslivet (APL). Du som läser utbildningen som skolförlagd har minst 15 veckor APL. Som lärling har du betydligt mer APL - minst halva din utbildningstid är i arbetslivet.

Är din drömpraktikplats i Sverige eller utomlands?

Din APL-plats kan vara inom e-handel, i en butik, på ett hotell, eller inom något annat handels- och serviceföretag. Har du egna tankar om vad du vill jobba med? Vet du var du vill praktisera? Vi kan hjälpa dig att kontakta de företag och verksamheter du tänker på. Hos oss finns dessutom möjlighet att göra delar av din praktik utomlands! Fråga oss gärna på Öppet hus.

Detta kan du jobba med

Yrken som kan passa dig som läser handels- och administrationsprogrammet är exempelvis butikssäljare, butikschef, säljare, kundtjänstmedarbetare, e-handelsspecialist, inköpare och marknadsassistent.

Saknar du behörighet?

För dig som vill läsa handels- och administrationsprogrammet men riskerar att inte bli behörig i något av ämnena engelska eller matematik men att du är behörig i övrigt, finns på Krokslättsgymnasiet ett fåtal utbildningsplatser för detta. Dessa går under namnen Handel och administration IMV. Kontakta din studie- och yrkesvägledare om du vill veta mer.

Är du intresserad och vill veta mer om Handels- och administrationsprogrammet, Handel & service, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Handels- och administrationsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Handels- och administrationsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Handels- och administrationsprogrammet, Handel & service

Som boende i samma kommun som Krokslättsgymnasiet söker du till programmet via Gymnasieantagningen Göteborgsregionen. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 507340222 Göteborg
Telefon: 031-335 51 30
E-post: gymnasieantagningen@goteborgsregionen.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Handels- och administrationsprogrammet, Handel & service så kommer skolan att kontakta dig.

Krokslättsgymnasiet

Krokslättsgymnasiet

Välkommen till den lilla skolan med de oväntat stora möjligheterna Funderar du på att börja jobba direkt efter gymnasiet? Vill du gå på en mindre gymnasieskola med stor gemenskap? Då tror vi att du kommer att trivas på Krokslättsgymnasiet. Välj mellan...


Läs mer om Krokslättsgymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Krokslättsgymnasiet

Krokslätts fabriker 50
43137 Mölndal

 Visa telefonnummer
www.krokslattsgymnasiet.se


Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om Handels- och administrationsprogrammet, Handel & service, fyll i följande uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Krokslättsgymnasiet
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Recensioner

Det finns inga recensioner än.