Visa gymnasium.se som: Mobil

Handels- och administrationsprogrammet, Handel & service

Krokslättsgymnasiet
Programinformation
Göteborg, Mölndal
Handels- och administrationsprogrammet
(Läs mer) Öppet hus
2020-01-16
Handel och service på Krokslättsgymnasiet

Om utbildningen

Det här är utbildningen för dig som vill lära dig om bland annat handel, inköp, försäljning och marknadsföring - i butik och online.

Du lär dig att möta kunder och om olika kommunikationssätt. Du utvecklar digitala kunskaper och färdigheter som behövs inom alla moderna handelsföretag. Drömmer du om att bli entreprenör och att starta eget företag? Ta då chansen att prova på genom att driva eget UF-företag!

Handels- och administrationsprogrammet på Krokslättsgymnasiet går att läsa som skolförlagd utbildning eller lärlingsutbildning.

Kurser och inriktningar

Första året läser alla elever på handels- och administrationsprogrammet gemensamma grundkurser. Du lär dig om kundmöten och service, bland annat inom butik och näthandel. Du tränar på att bygga relationer med kunder, medarbetare och andra affärskontakter. Du lär dig om vad kunden vill ha, om kundpsykologi och kroppsspråk, och om hur attityder och värderingar kan påverka försäljning och service. Du övar på att planera, genomföra och utvärdera serviceinriktade arbetsuppgifter på ett yrkesmässigt sätt.

Under utbildningen får du dessutom grundläggande kunskap om ekonomiuppföljning, kommunikation, konferens- och receptionsarbete samt om logistik. Du lär dig om arbete inom företag likväl som offentlig förvaltning (som t ex kommunen eller skolan).

Valbara inriktningar

Inför år två fördjupar du dig i någon av skolans inriktningar, administrativ service eller handel och service. Inriktningen administrativ service innebär att du lär dig att sköta och organisera vanligt förekommande administrativa arbetsuppgifter på företag, som ekonomi, personaladministration och informationsteknik. Inom inriktningen handel och service fördjupar du dig istället inom handel, marknadsföring, kundservice och

Skillnad skolförlagt och lärling

Du som läser programmet som skolförlagd utbildning lär dig yrkesämnena i skolan - därefter gör du praktik i arbetslivet. Väljer du istället att gå en lärlingsutbildning läser du alla ämnen/kurser utom de gymnasiegemensamma ute i arbetslivet. Båda utbildningsformerna leder till en yrkesexamen och kan ge behörighet till högskola. Mer information om skolförlagd och lärling hittar du här.

Din praktik - kanske utomlands?

Du som läser handels- och administrationsprogrammet som skolförlagd utbildning har minst 15 veckor praktik – så kallad APL. Som lärling har du betydligt mer praktik - minst halva din utbildningstid är i arbetslivet.

Valet av APL-plats beror på din valda inriktning, men kan vara i en butik, på hotell, inom e-handel eller inom en offentlig förvaltning. Har du egna tankar om vad vill jobba med? Vet du var vill praktisera? Krokslättsgymnasiet kan hjälpa dig att kontakta de företag och verksamheter du tänker på.

På Krokslättsgymnasiet finns dessutom möjlighet att göra delar av din praktik utomlands. Fråga oss gärna på Öppet hus!

Detta kan du jobba med

Yrken som kan passa dig som läser inriktningen administrativ service är bland annat kundtjänstmedarbetare och receptionist, kommunikatör, administratör, redovisningsassistent, ekonomiassistent, säljsupport, speditör, sekreterare eller löneadministratör.

Väljer du istället inriktning handel och service kan exempelvis yrken som inköpare, butikssäljare, logistiker, e-handelsspecialist, kundtjänstmedarbetare och marknadsförare passa dig.

Alla Krokslättsgymnasiets utbildningar kan ge grundläggande behörighet till högskola.

Nyfiken på att starta eget?

Kursen entreprenörskap låter dig prova på hur det är att driva ett eget företag under ett år. Du får jobba med allt från försäljning, praktisk marknadsföring och utställningsdesign till ekonomisk uppföljning.

Saknar du behörighet?

För dig som vill läsa handels- och administrationsprogrammet men riskerar att inte bli behörig i något av ämnena engelska eller matematik men att du är behörig i övrigt, finns på Krokslättsgymnasiet ett fåtal utbildningsplatser för detta. Dessa går under namnen Handel och administration IMV. Kontakta din studie- och yrkesvägledare om du vill veta mer.

Är du intresserad och vill veta mer om Handels- och administrationsprogrammet, Handel & service, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Handels- och administrationsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Handels- och administrationsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Handels- och administrationsprogrammet, Handel & service

Som boende i samma kommun som Krokslättsgymnasiet söker du till programmet via Gymnasieantagningen Göteborgsregionen. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 507340222 Göteborg
Telefon: 031-335 51 30
E-post: gymnasieantagningen@goteborgsregionen.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Handels- och administrationsprogrammet, Handel & service så kommer skolan att kontakta dig.

Krokslättsgymnasiet

Krokslättsgymnasiet

Välkommen till den lilla skolan med de oväntat stora möjligheterna Funderar du på att börja jobba direkt efter gymnasiet? Vill du gå på en mindre gymnasieskola med stor gemenskap? Då tror vi att du kommer att trivas på Krokslättsgymnasiet. Välj mellan...


Läs mer om Krokslättsgymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Krokslättsgymnasiet

Krokslätts fabriker 50
43137 Mölndal

 Visa telefonnummer
www.krokslattsgymnasiet.se


Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om Handels- och administrationsprogrammet, Handel & service, fyll i följande uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Krokslättsgymnasiet
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Recensioner

Det finns inga recensioner än.