Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Barn- och fritidsprogrammet, Socialt arbete

Krokslättsgymnasiet
Programinformation
Göteborg, Mölndal
Antal elever: cirka 30 (.)
Barn- och fritidsprogrammet
  • Antagningspoäng: 95,0
    (medelvärde: 189,7) * statistik från 2017
Socialt arbete på Krokslättsgymnasiet

Om utbildningen

Är du nyfiken på yrken som barnskötare, personlig assistent, väktare, elevassistent eller personlig tränare? Eller vill du stötta människor i sitt boende, i daglig verksamhet eller på skola? Då kan detta program passa dig.

Barn- och fritidsprogrammet på Krokslättsgymnasiet går att läsa som skolförlagd utbildning eller lärlingsutbildning.

Kurser och inriktningar

Första året läser alla på barn- och fritidsprogrammet gemensamma grundkurser. Du lär dig om hälsa, pedagogik och ledarskap, vilket är värdefulla kunskaper oavsett vad du vill göra efter gymnasiet. Inför år två fördjupar du dig i någon av inriktningarna fritid och hälsa, pedagogiskt arbete eller socialt arbete.

Skillnad skolförlagt och lärling

Du som läser programmet som skolförlagd lär dig yrkesämnena i skolan - därefter gör du praktik i arbetslivet. Du som går en lärlingsutbildning läser istället i princip alla yrkesämnen ute i arbetslivet. Båda utbildningsformerna leder till en yrkesexamen och kan ge behörighet till högskola. 

Din praktik - kanske utomlands?

I utbildningen ingår att lära sig yrket ute i arbetslivet, så kallad APL (arbetsplatsförlagt lärande). Läser du barn och fritid som skolförlagd utbildning har du minst 15 veckor APL. Du som läser barn och fritidsprogrammet som lärling har betydligt längre APL - minst halva din utbildningstid.

Beroende på vad du väljer för inriktning kan du ha din APL på förskola, inom funktionshinder, i daglig verksamhet, på simhall, fritidsanläggningar eller på en träningsanläggning/gym.

Har du egna tankar om vad vill jobba med? Vet du var vill praktisera? Krokslättsgymnasiet kan hjälpa dig att kontakta de företag och verksamheter du tänker på.

På Krokslättsgymnasiet kan du också få möjlighet att göra delar av din praktik utomlands. Fråga oss gärna om detta på Öppet hus!

Detta kan du jobba med

Har du läst inriktningen pedagogiskt arbete får du yrkestiteln barnskötare och kan jobba på förskola, fritidshem eller i förskoleklass. Inriktningen socialt arbete leder i första hand till arbeten som personlig assistent, assistent inom boende och daglig verksamhet eller assistent i skola. Om du läst inriktningen fritid och hälsa kan du jobba inom fritids- och idrottsanläggningar eller som personlig tränare.

Alla Krokslättsgymnasiets utbildningar kan ge grundläggande behörighet till högskola.

Vård- och omsorgscollegediplom

Läser du inriktningen Socialt arbete med utgång mot funktionshinder ingår det i Krokslättsgymnasiets vård- och omsorgscollege, vilket är en garanti att din utbildning håller riktigt hög kvalitet. Efter examen får du ett diplom som visar att du har studerat hos en certifierad utbildare.

Saknar du behörighet?

För dig som vill läsa Barn- och fritidsprogrammet men riskerar att inte bli behörig i något av ämnena engelska eller matematik men att du är behörig i övrigt, finns på Krokslättsgymnasiet ett fåtal utbildningsplatser för detta. Dessa går under namnen Barn och fritid IMV. Kontakta din studie- och yrkesvägledare om du vill veta mer.

Är du intresserad och vill veta mer om Barn- och fritidsprogrammet, Socialt arbete, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Barn- och fritidsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Barn- och fritidsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Barn- och fritidsprogrammet, Socialt arbete

Som boende i samma kommun som Krokslättsgymnasiet söker du till programmet via Gymnasieantagningen Göteborgsregionen. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 507340222 Göteborg
Telefon: 031-335 51 30
E-post: gymnasieantagningen@goteborgsregionen.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Barn- och fritidsprogrammet, Socialt arbete så kommer skolan att kontakta dig.

Krokslättsgymnasiet

Krokslättsgymnasiet

Välkommen till den lilla skolan med de oväntat stora möjligheterna Funderar du på att börja jobba direkt efter gymnasiet? Vill du gå på en mindre gymnasieskola med stor gemenskap? Då tror vi att du kommer att trivas på Krokslättsgymnasiet. Välj mellan...


Läs mer om Krokslättsgymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Krokslättsgymnasiet

Krokslätts fabriker 50
43137 Mölndal

 Visa telefonnummer
www.krokslattsgymnasiet.se


Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Barn- och fritidsprogrammet, Socialt arbete från Krokslättsgymnasiet, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Krokslättsgymnasiet
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Du kanske också är intresserad av: