Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap

Korrespondensgymnasiet
Programinformation
Distans, Torsås
Antal elever: cirka 10 (.)
Samhällsvetenskapsprogrammet
Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap

Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap

Samhällsvetenskap på Korrespondensgymnasiet

På Korrespondensgymnasiet studerar du nätbaserat. Du har schemalagda lektioner under veckans dagar och mycket tid för självstudier.

Samhällsvetenskapsprogrammet (SA), inriktning samhällsvetenskap är en utbildning som är ett allmänt högskoleförberedande program med fokus på samhällsfrågor. Betoningen ligger på språk, samhällskunskap och naturkunskap.

Geografi, psykologi och språk på distans

Programmet ger en bra grund att stå på inför vidare studier på högskola och universitet. Förutom de gymnasiegemensamma ämnena så läser man också kurser i filosofi, psykologi och moderna språk. Här får du möjlighet att analysera och fördjupa dig i aktuella frågor. Är du intresserad av samhällskunskap,historia, geografi och religion är detta inriktningen för dig.

Fortsatta studier

Är du intresserad av samhällsfrågor och vill arbeta med exempelvis journalistik, pedagogik eller internationella relationer är den samhällsvetenskapliga inriktningen den rätta för dig.

Behörighet

För behörighet till Samhällsvetenskapsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Efter Naturvetenskapsprogrammet har du en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

• Nya antagningsregler från och med hösten 2021, mer information på www.korr.se
• Gymnasieval: hemkommunens sökdatum gäller
• Preliminärbesked: 9 april, meddelas per post
• Omval: hemkommunens sökdatum gäller
• Slutlig antagning: 1 juli, meddelas per post
• Svar på beskeden lämnas senast: 30 juli

Korrespondensgymnasiet

Plugga gymnasiet på distans!

På Korrespondensgymnasiet, “Korr”, kan du plugga ett gymnasieprogram på distans. Skolan erbjuder ett nätbaserat alternativ till den traditionella undervisningen, som sker på plats på gymnasieskolan. Skolgången har också ett annorlunda schema jämfört med andra gymnasieskolor. På Korrespondensgymnasiet pluggar du på...


Läs mer om Korrespondensgymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter till Korrespondensgymnasiet

Korrespondensgymnasiet

Kyrkvägen 28
385 51 Torsås

 Visa telefonnummer
www.korr.se

Skolrecensioner

Snittbetyg: 4,5

Baseras på 2 recensioner.

Johanna

Började på Korrespondensgymnasiet 2014 och gick ut 2016. Började på grund av att den traditionella gymnasieutbildningen inte fungerade för mig. Deras utbildningssystem att kunna studera var som helst och inte befinna sig i en fysisk skola är perfekt för de som söker en alternativt skolgång. Lärarna var otroligt engagerade och duktiga på att inte...

Visa hela
F

Jag går mitt andra år på Korr nu och det är en väldigt bra skola för dig som av någon anledning hellre pluggar hemifrån. Det största pluset är att lärarna på skolan inte betygsätter (det tar Hermods hand om) utan är endast där för stöd och hjälp, vilket gör att relationen med dem blir mycket roligare och ger mycket motivation. Du kan också lägga...

Visa hela
Recensioner
Utbildningsrecensioner
(4,5)
Baseras på 2 recensioner.
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information