Svara på vår undersökning gymnasievalsrapporten och ha chans att vinna biobiljetter! 📽️ Gör undersökningen här!

Samhällsvetenskapsprogrammet

Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap

Korrespondensgymnasiet, i Torsås (+1 orter)
Antal elever
Antal elever: cirka 10 (.)
Antal elever
Antal elever: cirka 10 (.)
Visit external partner site to learn more about course

Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap

Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap

Beteendevetenskap på distans

På Korrespondensgymnasiet studerar du nätbaserat. Du har schemalagda lektioner under veckans dagar och mycket tid för självstudier.

Samhällsvetenskapsprogrammet (SA), inriktning beteendevetenskap är ett högskoleförberedande program med fokus på samhällsfrågor. Programmet ger en bra grund att stå på inför vidare studier på högskola och universitet. Förutom de gymnasiegemensamma ämnena läser man också kurser i filosofi, psykologi och moderna språk.

Studera människans beteende

Den beteendevetenskapliga inriktningen på Korrespondensgymnasiet vänder sig till dig som är intresserad av att bättre kunna tolka, förklara och förstå hur människan tänker, känner, upplever och beter sig i olika sociala sammanhang. Du får här studera hur vi människor påverkar och påverkas av omgivningen och hur vi är beroende av andra för att bättre förstå oss själva.

På den beteendevetenskapliga inriktningen läser man kurser i kommunikation, ledarskap och organisation, sociologi och psykologi. Du får utforska människan genom olika undersökningar, experiment och gruppaktiviteter.

Fortsatta studier

Samhällsvetenskapliga programmet med beteendeinriktning ger en bred högskolebehörighet. Det ger en bra grund för dig som i framtiden vill arbeta med människor – som polis, socionom, lärare eller arbete med ledarskap och organisationsutveckling inom företageller offentlig sektor.

Efter din tid på Samhällsvetenskapsprogrammet har du en bra och bred grund för att studera vidare på universitet och högskola. Du har också en bra möjlighet att starta ett eget företag inom något du brinner för.

Behörighet

För behörighet till Samhällsvetenskapsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Efter att ha läst Samhällsvetenskapsprogrammet har du en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

• Nya antagningsregler från och med hösten 2021, mer information på www.korr.se
• Gymnasieval: hemkommunens sökdatum gäller
• Preliminärbesked: 9 april, meddelas per post
• Omval: hemkommunens sökdatum gäller
• Slutlig antagning: 1 juli, meddelas per post
• Svar på beskeden lämnas senast: 30 juli

Skolrecensioner

Snittbetyg: 4

Baseras på 6 recensioner
Skriv en recension
5/5
Hej
27 feb 2023
Den mest underbara och flexibla skola du kan gå!!

Kmr sakna Korr nu när jag tar studenten.! D har varit ett fantastiskt år! Ngt de flesta har gemensamt på korr är att vi gillar att vara i kontroll av vår egen tid, sätta studier...

Visa hela
1/5
Less på att vara permanent försökskanin
05 jun 2022
Rekommenderar inte.

Skolan har verkligen försämrats efter den lämnade Hermods undervisning. Det är en mycket hög arbetsbelastning som bidrar till långa dagar och hög stress för eleverna. Rekommende...

Visa hela
5/5
Alice Golding
28 jun 2017
Bästa gymnasiet som finns!

Distansutbildning som passar alla! Man kan lägga upp allt nästan helt fritt och hur du vill. Perfekt kombination med jobb, sport eller resor.

Korrespondensgymnasiet
Kyrkvägen 28
385 51 Torsås

Plugga gymnasiet på distans!

På Korrespondensgymnasiet, “Korr”, kan du plugga ett gymnasieprogram på distans. Skolan erbjuder ett nätbaserat alternativ till den traditionella undervisningen, som sker på plats på gymnasieskolan. Skolgången har också ett annorlunda schema jämfört med andra gymnasieskolor. På Korrespondensgymnasiet pluggar du på...

Läs mer om Korrespondensgymnasiet och visa alla program.

Sponsrad