Visa gymnasium.se som: Mobil

Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap

Korrespondensgymnasiet
Programinformation
Distans, Torsås
Antal elever: 46 (år 1)
Samhällsvetenskapsprogrammet
  • Antagningspoäng: 214,4
    (Lägsta: 142,5) * statistik från 2017
Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap

Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap

Beteendevetenskap på distans

På Korrespondensgymnasiet studerar du nätbaserat. Du har schemalagda lektioner under veckans dagar och mycket tid för självstudier.

Samhällsvetenskapsprogrammet (SA), inriktning beteendevetenskap är ett högskoleförberedande program med fokus på samhällsfrågor. Programmet ger en bra grund att stå på inför vidare studier på högskola och universitet. Förutom de gymnasiegemensamma ämnena läser man också kurser i filosofi, psykologi och moderna språk.

Studera människans beteende

Den beteendevetenskapliga inriktningen på Korrespondensgymnasiet vänder sig till dig som är intresserad av att bättre kunna tolka, förklara och förstå hur människan tänker, känner, upplever och beter sig i olika sociala sammanhang. Du får här studera hur vi människor påverkar och påverkas av omgivningen och hur vi är beroende av andra för att bättre förstå oss själva.

På den beteendevetenskapliga inriktningen läser man kurser i kommunikation, ledarskap och organisation, sociologi och psykologi. Du får utforska människan genom olika undersökningar, experiment och gruppaktiviteter.

Fortsatta studier

Samhällsvetenskapliga programmet med beteendeinriktning ger en bred högskolebehörighet. Det ger en bra grund för dig som i framtiden vill arbeta med människor – som polis, socionom, lärare eller arbete med ledarskap och organisationsutveckling inom företageller offentlig sektor.

Efter din tid på Samhällsvetenskapsprogrammet har du en bra och bred grund för att studera vidare på universitet och högskola. Du har också en bra möjlighet att starta ett eget företag inom något du brinner för.

Behörighet

För behörighet till Samhällsvetenskapsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Efter att ha läst Samhällsvetenskapsprogrammet har du en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

För information om hur du ansöker till Korrenspondensgymnasiet, klicka dig vidare till skolans hemsida högst upp på sidan.

Korrespondensgymnasiet

Korrespondensgymnasiet

Plugga gymnasiet på distans!

På Korrespondensgymnasiet, “Korr”, kan du plugga ett gymnasieprogram på distans. Skolan erbjuder ett nätbaserat alternativ till den traditionella undervisningen, som sker på plats på gymnasieskolan. Skolgången har också ett annorlunda schema jämfört med andra gymnasieskolor. På Korrespondensgymnasiet pluggar du på...


Läs mer om Korrespondensgymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter till Korrespondensgymnasiet

Korrespondensgymnasiet

Kyrkvägen 28
385 51 Torsås

 Visa telefonnummer
www.korr.se

Skolrecensioner

Snittbetyg: 4,5

Baseras på 4 recensioner.

Alice Golding
(5)
Distansutbildning som passar alla! Man kan lägga upp allt nästan helt fritt och hur du vill. Perfekt kombination med jobb, sport eller resor.
Korrare
(4)
På Korr så får man själv chansen att lägga upp sitt eget schema och jobba i sin egen takt, varesig det är snabbare eller långsammare än standard. Korr har gett mig möjligheten att bli klar med min utbildning snabbre, vilket är ovärdeligt eftersom jag annars känner att jag bara slösar tid i skolan! Du får allt bra med en utbildning, dvs. en fakti...
Visa hela
Elle
(4)
Jag bytte från "vanligt" gymnasium till Korrespondensgymnasiet efter åk. 1 för jag tyckte arbetstakten var för långsam. På Korr är det tusen gånger bättre och bekvämare. Rekommenderar det för alla som anser sig vara ambitiösa och inte orkar med allt onödigt tjafs de "vanliga" skolorna tvingar studenterna till att genomgå. Plus man får sovmorgon ...
Visa hela
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Recensioner
Utbildningsrecensioner
(4,5)
Baseras på 4 recensioner.