Naturvetenskapsprogrammet

Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

Korrespondensgymnasiet, i Torsås (+1 orter)
Antal elever
Antal elever: cirka 90 (.)
Antal elever
Antal elever: cirka 90 (.)
Visit external partner site to learn more about course

Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

Högskoleförberedande studier på distans

På Korrespondensgymnasiet studerar du nätbaserat. Du har schemalagda lektioner under veckans dagar och mycket tid för självstudier.

Naturvetenskapsprogrammet är ett gymnasieprogram för dig som är intresserad och vill lära dig om den fysiska världen och allt om hur den fungerar. Du får studera bland annat biologi, fysik och kemi och matematik.

Naturvetenskapsprogrammet ger dig en bred grund att stå på, och du har många val efter din tid på gymnasiet om du vill plugga vidare. Naturvetenskapsprogrammet är ett högskoleförberedande program, vilket betyder att efter din tid på gymnasiet har du behörighet att läsa vidare på yrkeshögskolor, högskolor och universitet.

En utbildning för dig som vill studera vidare och kanske arbeta som läkare, sjukgymnast, laboratoriemedarbetare, research manager, hälsokonsulent, veterinär, farmaceut, kriminaltekniker, civilingenjör, forskare, biolog, arkeolog, journalist, arkitekt, samhällsvetare eller lärare.

Naturvetenskapsprogrammet (NA), inriktning natur förbereder dig först och främst för vidare studier. Det ger dig breda, allmänna kunskaper i såväl naturvetenskapliga ämnen som i språk och samhällskunskap. Som naturvetare har du en utmärkt grund för vidare utbildning på universitet och högskola, inte bara inom naturvetenskap och teknik eftersom programmet också är en bra bas för åtskilliga andra yrken.

Fortsatta studier

Väljer du Naturvetenskapsprogrammet (NA), Naturvetenskap får du en perfekt fördjupning för fortsatta studier till läkare, biolog, sjukgymnast, farmaceut eller ingenjör. Eller vilken högskoleutbildning som helst. Det är högt tempo på NA, alltså krävs det att du är motiverad och har goda förkunskaper i matematik, biologi, fysik och kemi.

Behörighet

För behörighet till Naturvetenskapsprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Gymnasieexamen

Naturvetenskapsprogrammet är ett högskoleförberedande gymnasieprogram som ger en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

• Nya antagningsregler från och med hösten 2021, mer information på www.korr.se
• Gymnasieval: hemkommunens sökdatum gäller
• Preliminärbesked: 9 april, meddelas per post
• Omval: hemkommunens sökdatum gäller
• Slutlig antagning: 1 juli, meddelas per post
• Svar på beskeden lämnas senast: 30 juli

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 1 recensioner
Skriv en recension
5/5
Maja
31 jan 2018

Fantastisk möjlighet för de som inte kan eller inte vill ha vanlig klassrumsundervisning, eller för de som bor utomlands, mm. Många av lärarna var mycket engagerade och tog inlä...

Visa hela
Korrespondensgymnasiet
Kyrkvägen 28
385 51 Torsås

Plugga gymnasiet på distans!

På Korrespondensgymnasiet, “Korr”, kan du plugga ett gymnasieprogram på distans. Skolan erbjuder ett nätbaserat alternativ till den traditionella undervisningen, som sker på plats på gymnasieskolan. Skolgången har också ett annorlunda schema jämfört med andra gymnasieskolor. På Korrespondensgymnasiet pluggar du på...

Läs mer om Korrespondensgymnasiet och visa alla program.

Sponsrad