Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

Korrespondensgymnasiet
Programinformation
Distans, Torsås
Antal elever: 24 (år 1)
Naturvetenskapsprogrammet
  • Antagningspoäng: 332,5
    (medelvärde: 332,5) * statistik från 2017
Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

Högskoleförberedande studier på distans

På Korrespondensgymnasiet studerar du nätbaserat. Du har schemalagda lektioner under veckans dagar och mycket tid för självstudier.

Naturvetenskapsprogrammet är ett gymnasieprogram för dig som är intresserad och vill lära dig om den fysiska världen och allt om hur den fungerar. Du får studera bland annat biologi, fysik och kemi och matematik.

Naturvetenskapsprogrammet ger dig en bred grund att stå på, och du har många val efter din tid på gymnasiet om du vill plugga vidare. Naturvetenskapsprogrammet är ett högskoleförberedande program, vilket betyder att efter din tid på gymnasiet har du behörighet att läsa vidare på yrkeshögskolor, högskolor och universitet.

En utbildning för dig som vill studera vidare och kanske arbeta som läkare, sjukgymnast, laboratoriemedarbetare, research manager, hälsokonsulent, veterinär, farmaceut, kriminaltekniker, civilingenjör, forskare, biolog, arkeolog, journalist, arkitekt, samhällsvetare eller lärare.

Naturvetenskapsprogrammet (NA), inriktning natur förbereder dig först och främst för vidare studier. Det ger dig breda, allmänna kunskaper i såväl naturvetenskapliga ämnen som i språk och samhällskunskap. Som naturvetare har du en utmärkt grund för vidare utbildning på universitet och högskola, inte bara inom naturvetenskap och teknik eftersom programmet också är en bra bas för åtskilliga andra yrken.

Fortsatta studier

Väljer du Naturvetenskapsprogrammet (NA), Naturvetenskap får du en perfekt fördjupning för fortsatta studier till läkare, biolog, sjukgymnast, farmaceut eller ingenjör. Eller vilken högskoleutbildning som helst. Det är högt tempo på NA, alltså krävs det att du är motiverad och har goda förkunskaper i matematik, biologi, fysik och kemi.

Behörighet

För behörighet till Naturvetenskapsprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Gymnasieexamen

Naturvetenskapsprogrammet är ett högskoleförberedande gymnasieprogram som ger en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

För information om hur du ansöker till Korrenspondensgymnasiet, klicka dig vidare till skolans hemsida högst upp på sidan.

Korrespondensgymnasiet

Korrespondensgymnasiet

Plugga gymnasiet på distans!

På Korrespondensgymnasiet, “Korr”, kan du plugga ett gymnasieprogram på distans. Skolan erbjuder ett nätbaserat alternativ till den traditionella undervisningen, som sker på plats på gymnasieskolan. Skolgången har också ett annorlunda schema jämfört med andra gymnasieskolor. På Korrespondensgymnasiet pluggar du på...


Läs mer om Korrespondensgymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter till Korrespondensgymnasiet

Korrespondensgymnasiet

Kyrkvägen 28
385 51 Torsås

 Visa telefonnummer
www.korr.se

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 1 recensioner.

Maja
(5)
Fantastisk möjlighet för de som inte kan eller inte vill ha vanlig klassrumsundervisning, eller för de som bor utomlands, mm. Många av lärarna var mycket engagerade och tog inlärningen på stort allvar, vilket kan behövas i en sådan här studieform. Självklart får man själv ta mycket ansvar, men när lärarna är hjälpsamma så fungerar det jättebra. ...
Visa hela
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Recensioner
Utbildningsrecensioner
(5,0)
Baseras på 1 recensioner.

Du kanske också är intresserad av: