Ekonomiprogrammet, Juridik

Korrespondensgymnasiet
Programinformation
Distans, Torsås
Antal elever: cirka 180 (.)
Ekonomiprogrammet, Juridik

Ekonomiprogrammet, Juridik

Plugga affärsjuridik på ett distansgymnasum

På Korrespondensgymnasiet studerar du nätbaserat. Du har schemalagda lektioner under veckans dagar och mycket tid för självstudier.

Ekonomiprogrammet (EK), inriktning juridik vänder sig till dig som vill lära dig mer om hur samhället fungerar ur ett ekonomiskt perspektiv.

Inriktning juridik är för dig som vill stimulera ditt intresse för samhälle, historia och ekonomi och som vill utveckla och bygga upp dina kunskaper och kompetens inom dessa områden. Programmet förbereder för studier på universitet och högskola.

Redo för framtiden efter juridikinriktningen

Att läsa gymnasiet på distans kräver studiemotivation, men kan också vara en värdefull merit som bevisar att du kan ta eget ansvar och är flexibel, vilket kan vara användbart i din framtida karriär. Vill du jobba som advokat, domare eller åklagare? På Ekonomiprogrammets inriktning Juridik får du läsa om det svenska rättssystemet och hur lagar styr affärslivet och ditt privata liv. Du får också lära dig också att analysera och bedöma juridiska problem.

Inriktningen Juridik på Ekonomiprogrammet ger kunskap om de regler och ramar som behövs för att människor och företag ska kunna existera och samverka i ett demokratiskt samhälle. På inriktningen får du kunskap om det svenska rättssystemet och förståelse för hur lagar styr privatlivet, yrkeslivet och affärslivet samt stimulerar dem till att verka för ett rättssystem som värnar alla människors lika värde.

Fortsatta studier

Efter din tid Ekonomiprogrammet med inriktning juridik är du redo att studera vidare inom högskola och universitet, främst inom juridik och ekonomi men även andra samhällsvetenskapliga områden. Du kan också direkt få jobb inom ekonomi och redovisning. Självkart har du också en bra grund att stå på om du vill starta eget företag.

Behörighet

För behörighet till Ekonomiprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Ekonomiprogrammet är ett högskoleförberedande gymnasieprogram.

Ansökan

• Nya antagningsregler från och med hösten 2021, mer information på www.korr.se
• Gymnasieval: hemkommunens sökdatum gäller
• Preliminärbesked: 9 april, meddelas per post
• Omval: hemkommunens sökdatum gäller
• Slutlig antagning: 1 juli, meddelas per post
• Svar på beskeden lämnas senast: 30 juli

Korrespondensgymnasiet

Plugga gymnasiet på distans!

På Korrespondensgymnasiet, “Korr”, kan du plugga ett gymnasieprogram på distans. Skolan erbjuder ett nätbaserat alternativ till den traditionella undervisningen, som sker på plats på gymnasieskolan. Skolgången har också ett annorlunda schema jämfört med andra gymnasieskolor. På Korrespondensgymnasiet pluggar du på...


Läs mer om Korrespondensgymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter till Korrespondensgymnasiet

Korrespondensgymnasiet

Kyrkvägen 28
385 51 Torsås

 Visa telefonnummer
www.korr.se

Skolrecensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 2 recensioner.

Amanda

Vill du gå på en skola där du kan lägga upp dina skoldagar som du vill? Jag äälskar korr, och skulle aldrig tänka mig att gå på en traditionell skola!

Rapunzel

Har tidigare gått i en vanlig gymnasieskola. Det var milt uttryckt sådär. Stökigt, inställda lektioner m.m. Men här på Korr har jag verkligen hittat rätt! Det väldigt personligt, man har en engagerad mentor, betygssättningen (visserligen är det Hermods som sköter det, men ändå) känns rättvis och man får snabbt hjälp med något om man kör fast på ...

Visa hela
Recensioner
Utbildningsrecensioner
(5,0)
Baseras på 2 recensioner.
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information