Visa gymnasium.se som: Mobil

Ekonomiprogrammet, Ekonomi

Korrespondensgymnasiet
Programinformation
Distans, Torsås
Antal elever: 53 (år 1)
Ekonomiprogrammet
  • Antagningspoäng: 252,5
    (Lägsta: 252,5) * statistik från 2017
Ekonomiprogrammet, Ekonomi

Ekonomiprogrammet, Ekonomi

Ekonomiprogrammet på distans

På Korrespondensgymnasiet studerar du nätbaserat. Du har schemalagda lektioner under veckans dagar och mycket tid för självstudier.

Ekonomiprogrammet (EK), inriktning ekonomi är ett högskoleförberedande program och ger dig kunskaper och färdigheter inför fortsatta studier främst inom ekonomi, juridik eller samhällsvetenskap. Programmet vänder sig till dig som vill lära dig mer om hur samhället fungerar ur ett ekonomiskt perspektiv. På Ekonomiprogrammet får du en bred allmänbildande ekonomiutbildning som du kommer ha nytta av oavsett vad du vill jobba med i framtiden.

Fördjupade kunskaper i ekonomi

Ekonomiprogrammet utvecklar dina kunskaper i samhällsekonomi, företagsekonomi, entreprenörskap och juridik och du tränas till att analysera och värdesätta information som ska göra dig bättre på att argumentera och dra dina slutsatser utifrån samhällsekonomiska, företagsekonomiska och juridiska frågeställningar.

Behörighet

För behörighet till Ekonomiprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Fortsatta studier

Efter din tid på Ekonomiprogrammet är du redo att studera vidare inom högskola och universitet, främst inom juridik och ekonomi men även andra samhällsvetenskapliga områden. Du kan också direkt få jobb inom ekonomi och redovisning. Självkart har du också en bra grund att stå på om du vill starta eget företag.

Gymnasieexamen

Högskoleförberedande gymnasieprogram.

Ansökan

För information om hur du ansöker till Korrenspondensgymnasiet, klicka dig vidare till skolans hemsida högst upp på sidan.

Korrespondensgymnasiet

Korrespondensgymnasiet

Plugga gymnasiet på distans!

På Korrespondensgymnasiet, “Korr”, kan du plugga ett gymnasieprogram på distans. Skolan erbjuder ett nätbaserat alternativ till den traditionella undervisningen, som sker på plats på gymnasieskolan. Skolgången har också ett annorlunda schema jämfört med andra gymnasieskolor. På Korrespondensgymnasiet pluggar du på...


Läs mer om Korrespondensgymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter till Korrespondensgymnasiet

Korrespondensgymnasiet

Kyrkvägen 28
385 51 Torsås

 Visa telefonnummer
www.korr.se

Skolrecensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 1 recensioner.

Nöjd student
(5)
Mycket bra skola!
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Recensioner
Utbildningsrecensioner
(5,0)
Baseras på 1 recensioner.