Ekonomiprogrammet

Ekonomiprogrammet, Ekonomi

Korrespondensgymnasiet, i Torsås (+1 orter)
Antal elever
Antal elever: cirka 180 (.)
Antal elever
Antal elever: cirka 180 (.)
Visit external partner site to learn more about course

Ekonomiprogrammet, Ekonomi

Ekonomiprogrammet, Ekonomi

Ekonomiprogrammet på distans

På Korrespondensgymnasiet studerar du nätbaserat. Du har schemalagda lektioner under veckans dagar och mycket tid för självstudier.

Ekonomiprogrammet (EK), inriktning ekonomi är ett högskoleförberedande program och ger dig kunskaper och färdigheter inför fortsatta studier främst inom ekonomi, juridik eller samhällsvetenskap. Programmet vänder sig till dig som vill lära dig mer om hur samhället fungerar ur ett ekonomiskt perspektiv. På Ekonomiprogrammet får du en bred allmänbildande ekonomiutbildning som du kommer ha nytta av oavsett vad du vill jobba med i framtiden.

Fördjupade kunskaper i ekonomi

Ekonomiprogrammet utvecklar dina kunskaper i samhällsekonomi, företagsekonomi, entreprenörskap och juridik och du tränas till att analysera och värdesätta information som ska göra dig bättre på att argumentera och dra dina slutsatser utifrån samhällsekonomiska, företagsekonomiska och juridiska frågeställningar.

Behörighet

För behörighet till Ekonomiprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Fortsatta studier

Efter din tid på Ekonomiprogrammet är du redo att studera vidare inom högskola och universitet, främst inom juridik och ekonomi men även andra samhällsvetenskapliga områden. Du kan också direkt få jobb inom ekonomi och redovisning. Självkart har du också en bra grund att stå på om du vill starta eget företag.

Gymnasieexamen

Högskoleförberedande gymnasieprogram.

Ansökan

• Nya antagningsregler från och med hösten 2021, mer information på www.korr.se
• Gymnasieval: hemkommunens sökdatum gäller
• Preliminärbesked: 9 april, meddelas per post
• Omval: hemkommunens sökdatum gäller
• Slutlig antagning: 1 juli, meddelas per post
• Svar på beskeden lämnas senast: 30 juli

Skolrecensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 1 recensioner
Skriv en recension
5/5
Nöjd student
02 jun 2013

Mycket bra skola!

Korrespondensgymnasiet
Kyrkvägen 28
385 51 Torsås

Plugga gymnasiet på distans!

På Korrespondensgymnasiet, “Korr”, kan du plugga ett gymnasieprogram på distans. Skolan erbjuder ett nätbaserat alternativ till den traditionella undervisningen, som sker på plats på gymnasieskolan. Skolgången har också ett annorlunda schema jämfört med andra gymnasieskolor. På Korrespondensgymnasiet pluggar du på...

Läs mer om Korrespondensgymnasiet och visa alla program.

Sponsrad