Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap

Klara Teoretiska Gymnasium Stockholm Västra
Programinformation
Stockholm
Antal elever: cirka 90 (.)
Samhällsvetenskapsprogrammet
  • Antagningspoäng: 192,5
    (medelvärde: 228,1) * statistik från 2019/20
(Läs mer) Öppet hus
2020-11-25
2020-12-08
2021-01-14
2021-02-09

Film

Klara Teoretiska Gymnasium har elva skolor, i sex olika städer från Malmö i söder till Sundsvall i norr. Vi är den bästa förberedelsen för studier på högskola, och ditt första steg mot framtiden. Välkommen till oss! 

Om utbildningen

Samhällsvetenskap på Klara Teoretiska Gymnasium Stockholm Västra

Samhällsvetenskapsprogrammet på Klara Teoretiska Gymnasium Stockholm Västra ger dig förståelse för orsaker till och konsekvenser av olika problem i samhället.

Du får en verklighetsnära utbildning knuten till universitet och näringsliv. På Samhällsvetenskapsprogrammet bjuds ofta gästföreläsare in och som elev får du göra spännande studiebesök.

Internationella projekt på Klara Teoretiska Gymnasium Stockholm Västra

Ett viktigt ledord på Klara Teoretiska Gymnasium Stockholm Västra är internationalisering och skolan deltar i flera projekt med skolor och organisationer utomlands. Bland annat samarbetar skolan med VI-skogen på ett nytt projekt i Uganda och deltar i ett europeiskt Comenius-projekt.

Vill du fördjupa dig inom ditt intresseområde finns många spännande kurser. Du kan bland annat utveckla din journalistiska sida i en skrivarkurs eller fördjupa dig inom ett nytt språk eller psykologi.

Läs geografi, historia och religion

Inriktningen Samhällsvetenskap har ett extra fokus på de samhällsvetenskapliga ämnena geografi, historia, religion och samhällsvetenskap. Utbildningen förbereder dig väl för vidare studier inom alltifrån humaniora, ekonomi och juridik till samhällsvetenskap och beteendevetenskap.

Fördjupa dig i filosofi och psykologi eller global hållbarhet

Inriktningen Samhällsvetenskap på Klara Teoretiska Gymnasium Stockholm Västra erbjuder tre programfördjupningar; Samhällsvetenskap, Beteendevetenskap och Global hållbarhet. Programfördjupningen Samhällsvetenskap innehåller samhällsvetenskaplig specialisering samt kurser i filosofi, historia och psykologi. Fördjupningen Beteendevetenskap läser du psykologi, sociologi och ledarskap. Global hållbarhet ger dig kunskaper om internationella relationer, politik och hållbar utveckling, du lär dig om hur vi kan göra vår värld mer ekonomiskt, socialt och miljömässigt hållbar.

Bli förberedd för vidare studier

På Klara Teoretiska Gymnasium Stockholm Västra satsar man på att eleverna som går på skolan ska få en bra och högskoleintroducerande utbildning som gör dig väl förberedd på de utmaningar som väntar på högskola och universitetet samt i yrkeslivet. Det görs bland annat genom specialiseringskurser där fokus är på intressanta forskningsområden.

Läs Journalistik, medier och samhälle – Specialiseringskurs

Kursen Humanistisk- och samhällsvetenskaplig specialisering fokuserar på journalistik, medier och samhälle. Här kombineras journalistiskt skrivande med att analysera mediernas roll i samhället. Du får kritiskt granska aktuella samhällsfrågor på såväl lokal, regional och internationell nivå. Det kan handla om medierapportering kring katastrofer och brott mediers påverkan på områden som politik eller mans- och kvinnoideal. Du får jobba med olika presentationsformer som exempelvis reportage, debattartiklar, radio och dokumentärfilm.

Är du intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Samhällsvetenskapsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Samhällsvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap

Som boende i samma kommun som Klara Teoretiska Gymnasium Stockholm Västra söker du till programmet via Gymnasieantagningen Stockholms län. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 4404, 102 68 STOCKHOLM
Telefon: 08-58 00 80 00
E-post: gyantagningen@storsthlm.se

Reportage

daniella klara teoretiska gymnasium

Klara är en skola med bra gemenskap

Läs mer Klara Teoretiska Gymnasium

Daniella Burrows Gonzalez går Ekonomiprogrammet på Klara Teoretiska
Gymnasium. 


Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

Klara Teoretiska Gymnasium Stockholm Västra

Klara Teoretiska Gymnasium Västra

Välkommen till Klara Teoretiska Gymnasium Stockholm Västra! 

Klara Teoretiska Gymnasium Stockholm Västra (tidigare Mikael Elias Gymnasium Stockholm) är en skola för dig som har siktet inställt på en högre universitetsutbildning och vill vidare. Här hålls alla dörrar för din framtid öppna. Alla program som erbjuds på skolan...


Läs mer om Klara Teoretiska Gymnasium Stockholm Västra och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Klara Teoretiska Gymnasium Stockholm Västra

Warfvinges väg 28
112 51 Stockholm

 Visa telefonnummer
klaragymnasium.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap från Klara Teoretiska Gymnasium Stockholm Västra, fyll i dina uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Reportage
Klara är en skola med bra gemenskap
Klara Teoretiska Gymnasium

Daniella Burrows Gonzalez går Ekonomiprogrammet på Klara Teoretiska
Gymnasium. 

Läs mer

Du kanske också är intresserad av: