Visa gymnasium.se som: Mobil

Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

Klara Teoretiska Gymnasium Västra
Programinformation
Stockholm
Antal elever: 58 (år 1)
Naturvetenskapsprogrammet
  • Antagningspoäng: 288,5
    (Lägsta: 255) * statistik från 2017

Utbildningsinfo

Natur Natur på Klara Teoretiska Gymnasium Västra

Läs Naturvetenskap på Klara Teoretiska Gymnasium Västra

När du väljer Naturvetenskapsprogrammet på Klara Teoretiska Gymnasium Västra kan du vara säker på två saker. Dels att du kommer att vara väl förberedd för att fortsätta studera efter gymnasiet, och dels att du får läsa en riktigt spännande utbildning.

Skolan ger dig möjlighet att läsa många intressanta fördjupningskurser som till exempel astrofysik eller kriminalteknik. Skolan har dessutom ett gott samarbete med ortens högskolor/universitet. Det ser till att utbildningen är i linje med det som krävs på högre nivåer och gör dina gymnasiestudier mer utmanande och spännande.

Inriktning Naturvetenskap

På Naturvetenskapsprogrammet erbjuder skolan inriktning Naturvetenskap och Naturvetenskap och samhälle.
Väljer du inriktningen Naturvetenskap läser du mer matematik och dessutom fortsättningskurser i kemi, fysik och biologi.

Utöver inriktning väljer du också mellan två programfördjupningar:

Naturvetenskap: här läser du naturvetenskaplig specialisering och matematik.

Global hållbarhet: här läser du politik och hållbar utveckling och internationella relationer.

Bli förberedd för högskolan

Klara Teoretiska Gymnasium Västra satsar på att eleverna som går på skolan ska få en gedigen högskoleintroducerande utbildning och på så sätt bli väl förberedda inför de utmaningar som väntar på högskola och universitetet samt i yrkeslivet. Det görs bland annat genom specialiseringskurser där fokus ligger på intressanta forskningsområden.

Kursen Naturvetenskaplig specialisering

Kursen Naturvetenskaplig specialisering som ges i programfördjupningen Naturvetenskap kommer finnas i två varianter på skolan. Beroende på dina övriga val av kurser kan du välja att läsa eller båda eller bara en.

Den första varianten:
En av inriktningarna i kursen Naturvetenskaplig specialisering kommer att fokusera på kriminalteknik och kemiska analysmetoder. I kursen får du lära dig mer om hur dessa metoder fungerar och hur de kan hjälpa till att lösa kriminaltekniska fall. Laborativa moment blandas med teori och studiebesök under kursen.

Den andra varianten:
Kursen Fysikspecialisering: från det minsta till det största kommer att fokusera på kvantfysik, kosmologi, relativitetsteori, och astropartikelfysik. Du studerar världen i olika perspektiv från de allra minsta partiklarna, via atomerna och ut i universum. Kursen förbereder dig för avancerade universitets- och högskolestudier och du får även kontakt med pågående forskningsverksamhet på universiteten och högskolorna.

Är du intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Film

Välkommen till Klara Teoretiska Gymnasium. Se videon för att lära dig mer om hur skolans ambitioner och arbetssätt!

Behörighet

För behörighet till Naturvetenskapsprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

Som boende i samma kommun som Klara Teoretiska Gymnasium Västra söker du till programmet via Gymnasieantagningen Stockholms län. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 4404, 102 68 STOCKHOLM
Telefon: 08-58 00 80 00
E-post: gyantagningen@ksl.se

Gymnasieexamen

Naturvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

Klara Teoretiska Gymnasium Västra

Klara Teoretiska Gymnasium Västra

Välkommen till Klara Teoretiska Gymnasium Västra i Stockholm! 

Klara Teoretiska Gymnasium Västra (tidigare Mikael Elias Gymnasium Stockholm) är en skola för dig som har siktet inställt på en högre universitetsutbildning och vill vidare. Här hålls alla dörrar för din framtid öppna. Alla program som erbjuds på skolan är...


Läs mer om Klara Teoretiska Gymnasium Västra och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Klara Teoretiska Gymnasium Västra

Warfvinges väg 28
112 51 Stockholm

 Visa telefonnummer
klaragymnasium.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap, fyll i följande uppgifter: