Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Programinformation
Stockholm
Antal elever: 32 (år 1)
Ekonomiprogrammet
  • Antagningspoäng: 217,5
    (medelvärde: 247) * statistik från 2017

Film

Klara Teoretiska Gymnasium har elva skolor, i sex olika städer från Malmö i söder till Sundsvall i norr. Vi är den bästa förberedelsen för studier på högskola, och ditt första steg mot framtiden. Välkommen till oss! 

Om utbildningen

Ekonomi på Klara Teoretiska Gymnasium Stockholm Västra

Ekonomiprogrammet på Klara Teoretiska Gymnasium Stockholm Västra innehåller kurser i företagsekonomi, privatjuridik, moderna språk och psykologi. Du erbjuds också att starta eget företag tillsammans med organisationen Ung Företagsamhet. Vill du utveckla entreprenören i dig och lära dig om ekonomi och företagande är Ekonomiprogrammet utbildningen för dig!

Kommunikation och entreprenörskap

På Ekonomiprogrammets inriktning Ekonomi lär du dig att kommunicera, förhandla och sälja och får en bättre förståelse för företagens betydelse i samhället. På inriktningen Ekonomi läser du förutom entreprenörskap och företagande också företagsekonomi och matematik.

Fördjupa dig inom företagsekonomi eller global hållbarhet

På Klara Teoretiska Gymnasium Stockholm Västras Ekonomiprogram får du också välja mellan två programfördjupningar: Ekonomi eller Global hållbarhet.

Ekonomi: här specialiserar du dig ytterligare inom företagsekonomi och läser dessutom marknadsföring och internationell ekonomi.

Global hållbarhet: innehåller kurser i internationell ekonomi, internationella relationer samt politik och hållbar utveckling.

Få en högskoleintroducerande utbildning

Skolan satsar också på att du som elev ska få en gedigen högskoleintroducerande utbildning och bli väl förberedd på de utmaningar som väntar dig på högskola och universitetet samt i yrkeslivet. Utbildningen i ekonomi förbereder dig väl för studier inom ekonomi eller juridik på högskola och universitet. Detta sker till exempel genom specialiseringskurser med fokus på intressanta forskningsområden.

Läs Företagsekonomi - Specialisering

På Klara Teoretiska Gymnasium Stockholm Västra kommer du i kursen Företagsekonomi – Specialisering fördjupa dig inom spännande ekonomiska specialområden. Här får du lära dig om de senaste teorierna inom ekonomiområdet. I kursen kombineras teori med studier av framgångsrika internationella företag. Kursen är menad att ge dig ett försprång för dina framtida studier och i arbetslivet genom vidgade vyer om vad som kan vänta ekonomer i framtiden.

Är du intresserad och vill veta mer om Ekonomiprogrammet, Ekonomi, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Ekonomiprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Ekonomiprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Ekonomiprogrammet, Ekonomi

Som boende i samma kommun som Klara Teoretiska Gymnasium Stockholm Västra söker du till programmet via Gymnasieantagningen Stockholms län. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 4404, 102 68 STOCKHOLM
Telefon: 08-58 00 80 00
E-post: gyantagningen@storsthlm.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Ekonomiprogrammet, Ekonomi så kommer skolan att kontakta dig.

Klara Teoretiska Gymnasium Stockholm Västra

Klara Teoretiska Gymnasium Västra

Välkommen till Klara Teoretiska Gymnasium Stockholm Västra! 

Klara Teoretiska Gymnasium Stockholm Västra (tidigare Mikael Elias Gymnasium Stockholm) är en skola för dig som har siktet inställt på en högre universitetsutbildning och vill vidare. Här hålls alla dörrar för din framtid öppna. Alla program som erbjuds på skolan...


Läs mer om Klara Teoretiska Gymnasium Stockholm Västra och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Klara Teoretiska Gymnasium Stockholm Västra

Warfvinges väg 28
112 51 Stockholm

 Visa telefonnummer
klaragymnasium.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Ekonomiprogrammet, Ekonomi från Klara Teoretiska Gymnasium Stockholm Västra, fyll i dina uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Du kanske också är intresserad av: