Visa gymnasium.se som: Mobil

Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap & samhälle

Klara Teoretiska Gymnasium Sollentuna
Programinformation
Sollentuna
Antal elever: cirka 40 (.)
Naturvetenskapsprogrammet
  • Antagningspoäng: 185,0
    (medelvärde: 243,7) * statistik från 2021

Film

Om utbildningen

Naturvetenskap och Samhälle på Klara Teoretiska Gymnasium 

När du väljer Naturvetenskapsprogrammet på KLARA Teoretiska gymnasium i Sollentuna kommer du garanterat få två saker. För det första kommer du bli väl förberedd för vidare studier, och för det andra kommer du få en riktigt spännande utbildning. Här ges du möjlighet att läsa många intressanta fördjupningskurser inom områden som astrofysik och kriminalteknik.

För att göra gymnasiestudierna ännu mer utmanande och spännande och för att utbildningen ska ligga i linje med vad som krävs för högre nivåer har dessutom KLARA Teoretiska gymnasium ett väl fungerande samarbete med ortens högskolor/universitet.

Programfördjupningar på KLARA Teoretiska gymnasium Sollentuna

På Naturprogrammet erbjuds inriktningarna Naturvetenskap samt Naturvetenskap och samhälle. På inriktning Naturvetenskap och samhälle läser du samhällskunskap och geografi, samt väljer en av fortsättningskurserna i fysik, kemi eller biologi. Utöver inriktning erbjuds även två programfördjupningar: dels Naturvetenskap, där du får läsa naturvetenskaplig specialisering och matematik, och dels Global hållbarhet, där du får läsa Politik och hållbar utveckling och internationella relationer.

Du som väljer inriktning Naturvetenskap och samhälle kan också fördjupa dig i bland annat moderna språk.

Få en högskoleintroducerande utbildning

På KLARA Teoretiska gymnasium jobbar man för att du som elev ska få en gedigen högskoleintroducerande utbildning och vara väl förberedd på de utmaningar som väntar på högskola, universitet samt i yrkeslivet. Detta görs bland annat genom specialiseringskurser där fokus är på intressanta forskningsområden.

Högskoleintroducerade forskning – Naturvetenskaplig specialisering

På KLARA Teoretiska gymnasium fokuserar kursen Naturvetenskaplig specialisering på spännande och aktuella forskningsområden. De elever som har ett större intresse för kemi och biologi kommer göra djupdykningar i ett valt forskningsområde som till exempel kan vara kriminalteknik, marinbiologi, medicin, mikrobiologi eller genteknik. De elever är som mer intresserade av fysik får också möjlighet att fokusera på ett spännande forskningsområde inom modern fysik. Det kan till exempel vara astrofysik, där du får kunskaper om universums olika fenomen, allt från tidsresor och svarta hål till partiklarnas minsta rörelser.

Är du intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap & samhälle, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Naturvetenskapsprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Gymnasieexamen

Naturvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap & samhälle

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Få ansökningskoden Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap & samhälle så kommer skolan att kontakta dig.

Klara Teoretiska Gymnasium Sollentuna

Klara Teoretiska Gymnasium Sollentuna

Klara Teoretiska Gymnasium i Sollentuna är gymnasieskolan för dig som vill vidare till en högre universitetsutbildning och redan nu vill satsa. Skolan ser till att du både kommer att bli inspirerad och utmanas under dina tre år. Unikt med Klara...


Läs mer om Klara Teoretiska Gymnasium Sollentuna och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Klara Teoretiska Gymnasium Sollentuna

Turebergsvägen 3
191 47 Sollentuna

 Visa telefonnummer
klaragymnasium.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap & samhälle från Klara Teoretiska Gymnasium Sollentuna, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till er skola
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information