"Klara Södra var rätt val för mig"

KLARA Södra Gymnasium

Oskar, Samhällsvetenskapsprogrammet

Oskar på KLARA Södra Gymnasium

Hej! Min gymnasieskola bjöd på bra lärare, schyssta lokaler, studiero, härliga klasskamrater och en utbildning som jag kände passade mig. Vi elever kommer ifrån olika platser runtom i Stockholm. Det var en utav de saker som jag tyckte var extra positivt med skolan, då jag var på öppna hus för att välja gymnasieskola.

Jag heter Oskar Nilsson och läste samhäll-beteende, en utbildning som jag hoppas ska leda mig vidare mot högskolestudier där jag kan fortsätta att utvecklas inom ledarskap, psykologi och människors olika beteende. Klara södra har förberett mig för vidare studier, så jag känner mig trygg och redo att läsa vidare.

Skolan är liten och lärarna känns motiverade och ämneskunniga, samtidigt som de gärna pratar med oss elever även utanför klassrummet. Vi pratade ofta om den speciella gemenskapen som finns på skolan, både mellan elever och elever samt mellan elever och lärare. Personligen så mådde jag bra på en mindre skola, där lärarna såg mig som individ och kände mig som människa.

Lärarna har hjälpt oss till ökad kunskap genom att engagera oss i undervisningen genom diskussioner, grupparbeten och frågor som kändes relevanta för just våran klass. Visst har haft både salsprov och inlämningsuppgifter, men till skillnad ifrån högstadiet så kände jag att jag lärde mig för livet och fick kunskaper som jag har användning för både nu och senare i livet.

Under mitt sista år skrev jag mitt gymnasiearbete. Där fick jag visa på mina färdigheter som jag fått genom gymnasieåren. Mitt gymnasiearbete fokuserade på idrottspsykologi och psykologin runt motivation och prestation. Min psykologilärare vara min mentor under tiden.

Klara Södra var rätt val för mig, och jag är säker på att det kan vara rätt val för dig.

Mvh Oskar Nilsson

Ebba och Sara, Ekonomiprogrammet

Elever på KLARA Södra GymnasiumHej, vi heter Ebba och Sara och läste ekonomiprogrammet med inriktning juridik på Klara Södra gymnasium. Vi båda hade Klara som vårt förstahandsval vilket vi är nöjda och glada för idag. Redan från start blev vi bemötta väldigt bra, speciellt av vår rektor Lena, som kunde våra namn redan första veckan. De första dagarna var det mycket fokus på att lära känna varandra, vilket ledde till att sammanhållningen blev bra.

Stämningen på vår skola känns i allmänhet väldigt mysig och avslappnad. Vi har aldrig känt av att man måste se ut eller vara på något speciellt sätt här för att passa in, utan alla är verkligen olika och accepteras för det.

Små saker som att lärarna hälsar när de går förbi gör att man känner sig sedd, vilket vi tycker är en av de största fördelarna med en mindre skola, mer personlig kontakt. Även det faktum att vi får vara med och välja exempelvis hur vi vill examineras tyder på bra lärarkommunikation tycker vi. Man märker att våra lärare är intresserade av att lära ut och se oss utvecklas, och inte bara är här för att de måste.

För oss var det ett självklart val att välja ekonomi med inriktning juridik, eftersom båda är intresserade av det och vill jobba med något juridiskt i framtiden. Även om ekonomin genomsyrar de flesta av våra kurser så handlar inte allt om det, så även vi som främst är intresserade av juridiken känner ändå att vi hänger med, lär oss och har kul.

Man märker att folk har höga ambitioner men vi har aldrig uppfattat någon press att prestera högre än någon annan utan man jobbar utifrån sina egna förutsättningar.

Gör som oss och välj Klara Södra Gymnasium, du kommer inte bli besviken!

Ebba och Sara, EK12

Elisabeth, Naturvetenskapsprogrammet

Elev på KLARA Södra GymnasiumJag heter Elisabeth och går nu mitt tredje år på KLARA Södra där jag går naturvetenskapliga programmet, inriktning naturvetenskap. När jag gick nian och skulle välja gymnasium var jag väldigt osäker på vilken skola och vilket program jag skulle välja. Därför valde jag att gå på öppet hus och efter att ha varit på KLARA Södra och träffat elever och lärare kände jag att det var ett självklart val.

Eftersom att KLARA är en mindre skola så försvinner man inte i mängden och eleverna får även en bra gemenskap. Här är det många av eleverna som fokuserar på att gymnasietiden ska vara så rolig som möjligt, även utanför undervisningen, och försöker därför se till att den blir så minnesvärd som möjligt. Därför anordnar vi elever hela tiden evenemang och annat. Vi försöker göra det vi kan för att vi ska kunna ha en bra och rolig tid tillsammans.

Redan innan jag började på gymnasiet hade jag fått veta att Naturprogrammet skulle vara en tuff linje och att det skulle bli mycket arbete. Jag visste även att man skulle få mycket eget ansvar men att detta kommer hjälpa en senare i ens utbildning. Fastän det är mycket ansvar så vet man att man alltid kan få den hjälp som behövs för att klara av kurserna. Vi har hittills haft flera intressanta och roliga naturvetenskapliga kurser och jag ser fram emot resten av kurserna som vi kommer att ha. Vi må ha ett högt tempo men man kommer alltid att hinna med allt och inte hamna efter.

Lärarna på skolan bryr sig mycket om oss elever och man känner en tillit och kan prata om vad som helst med dem. De finns alltid där för att hjälpa oss med skolarbetet.

När jag väl skulle börja på gymnasiet var jag orolig och rädd för att skaffa nya vänner och komma till en skola där jag inte kände någon. Men så fort jag kom till KLARA första dagen så kände jag mig som hemma. Jag fick vänner direkt och de äldre eleverna fick oss att känna oss välkomna.

Elisabeth Gileborg, NANAT13

Läs mer om Klara Teoretiska Gymnasium Södra

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill bli kontaktad av Klara Teoretiska Gymnasium Södra.

Medlemslogin