Visa gymnasium.se som: Mobil

"En skola där du blir sedd, uppskattad och får mycket kunskap"

KLARA Norra Gymnasium

Här får du höra vad några elever på KLARA Norra Gymnasium har att säga om sin skola och sina utbildningar.

Viggo, Samhällsvetenskapsprogrammet

Elev på KLARA NorraJag heter Viggo och går nu tredje året på KLARA Norras samhällsprogram med beteendeinriktning. Den här skolan passar mig perfekt då jag gärna vill gå i en liten skola där man inte blir en i mängden, utan får synas. Att skolan är liten gör att man känner sig hemma och jag har lärt känna så många andra elever, vilket gör att vi har en bra gemenskap på skolan.

Vi var båda nervösa inför vår första dag på gymnasiet, men till vår stora förvåning så kom jag direkt i kontakt med både, ettor, tvåor och treor. Alla var glada och måna om att ge oss en bra start på vår gymnasietid.

Valet av linje var klockrent för mig, då mina starka ämnen alltid varit ämnen som SO och engelska.

Lektionerna är varierade och intressanta. Man får jobba på många olika sätt, vilket gör undervisningen mycket mer intressant. Lärarna brinner för sina ämnen, vilket märks tydligt på sättet dom undervisar! Lärarna är kreativa och hjälpsamma.

Sättet dom lär ut på är nytänkande och uppgifterna man får är kreativa och för det mesta roliga. Bra lärare är nästan viktigast av allt för att man ska lyckas och få bra betyg, och det tycker vi att vi har .

I klassrummen ges alla elever utrymme. På samhällskunskapen leder ofta olika tankar till heta diskussioner, det är jättespännande och man får ett större perspektiv på olika saker!

På KLARA Norra har vi matkort, vi får alltså äta lunch på olika restauranger i närheten. Det tycker vi är bra eftersom man då själv får  välja vad man ska äta till lunch.

Jag är nöjd med både med mitt skolval och vårt val av program.

Viggo, SA13

Dilba, Ekonomiprogrammet

Elev på KLARA NorraHej, jag heter Dilba och går tredje året på ekonomiprogrammet. I nian när det var dags att välja gymnasium hade jag ingen aning om vilken skola vi skulle välja. Jag sökte en skola där både lärarna och eleverna var motiverade.

Skolan har en trygg arbetsmiljö och ger alla elever chansen att nå de mål de strävar efter – i mitt fall att bli så bra som möjligt i ekonomi och plugga vidare till universitet eller högskola.

Vi får även ordentliga genomgångar innan vi startar upp nya områden. Det som jag gillar bäst med vårt arbetssätt är våra examinationer. Vi får vara delaktiga i hur vi vill bli examinerade, och därmed får man prova på många olika examinationsformer, bland annat skriftliga prov, inlämningsuppgifter, grupparbeten och muntliga examinationer. Detta tycker jag är bra då man får visa sina kunskaper på olika sätt.

Jag är också nöjda med våra lärare! De motiverar oss och hjälper oss att uppnå våra mål. Det är bara att knacka på dörren till personalrummet om man har någon fråga eller behöver hjälp. En annan sak som gör KLARA Norra till ett så bra gymnasium är rektorns närvaro. Vår rektor är närvarande, hon ser till att vara bland eleverna för att höra hur allting går och det går alltid bra att knacka på hennes dörr om du har något att säga.

Jag ser fram emot att få träffa dig nästa höst!

Dilba EK13

Gabriel och Sofia, Naturvetenskapsprogrammet

Elever på KLARA Norra GymnasiumVi heter Gabriel och Sofia och studerar det naturvetenskapliga programmet. Vårt sista år i grundskolan var hektiskt med mycket information inför gymnasievalet. Vi visste redan från början att vi ville gå naturvetenskapsprogrammet med inriktning naturvetenskap, men att välja gymnasium var mycket svårare. Vi gick båda två på gymnasiemässan, och där vandrade vi  länge omkring. Vi valde sedan att gå på ett antal öppna hus, vilket underlättade då vi fick känna skolornas atmosfär. KLARA Norra kändes rätt från början, och det gör det fortfarande!

Lärarna här på KLARA Norra finns alltid till hands, deras bemötande är vänligt och de hjälper dig gärna. Miljön på skolan är trevlig att vistas i och man finner lätt vänner i alla årskurser. Finns det något man mot all förmodan skulle vara missnöjd med så finns det alltid personal som lyssnar på din åsikt.

Att studera på det naturvetenskapliga programmet på KLARA Norra är berikande på många olika sätt. Ett exempel på detta är hur vi som elever får vara med och bestämma när vi ska ha våra examinationer, ibland får vi till och med bestämma hur vi vill examineras! När det väl kommer till att studera så finns det alltid lärare som är villiga att hjälpa till, det kan vara både stora och små uppgifter, men lärarna finns alltid till hands. Tack vare detta så lär man sig extremt mycket, och får ny kunskap hela tiden. Om du vill gå på en skola där du blir sedd, uppskattad och får mycket kunskap så är KLARA Norra rätt för dig!

Gabriel och Sofia, NA13Läs mer om Klara Teoretiska Gymnasium Norra

Ta kontakt med skolan


Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill bli kontaktad av Klara Teoretiska Gymnasium Norra.

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Medlemslogin