Visa gymnasium.se som: Mobil

Ekonomiprogrammet, Juridik

Klara Teoretiska Gymnasium Malmö
Programinformation
Malmö
Antal elever: 23 (år 1)
Ekonomiprogrammet
  • Antagningspoäng: 217,2
    (Lägsta: 132,5) * statistik från 2017
(Läs mer) Öppet hus
2019-11-12
2019-12-09
2020-01-21
2020-04-16

Utbildningsinfo

Ekonomiprogrammet på Klara Teoretiska Gymnasium Malmö

Lär dig om rätt och lagar på inriktningen Juridik

På Klara Teoretiska Gymnasium i Malmö kan du välja att läsa inriktningen Juridik på Ekonomiprogrammet. Här får du lära dig om vilken betydelse rättsstaten har i ett demokratiskt samhälle. Du får också fördjupad kunskap om rättsregler och hur de identifieras, tolkas och tillämpas på konkreta situationer.

Ekonomiprogrammet ger dig breda kunskaper om samhällsekonomi, där du får lära dig om hur samhällets resurser kan användas för att tillfredsställa människors behov. Här kommer du även att läsa ämnena företagsekonomi och entreprenörskap, och du får lära dig om hur man startar upp och driver eget företag.

Psykologi på Ekonomiprogrammet

Klara Teoretiska Gymnasiums Ekonomiprogram, inriktning Juridik ger dig kunskaper om rättssystemet och hur det påverkar organisationer, företag och enskilda personer. Du läser också psykologi för att kunna förstå människors handlande och känslor, vilket kan vara av betydelse då det ska göras ekonomiska och juridiska bedömningar. Nedan kan du se vilka kurser som ingår i programmets inriktning och programfördjupning:

Inriktningskurser

  • Filosofi 1
  • Affärsjuridik
  • Rätten och samhället
  • Psykologi 2a 

Programfördjupning 

  • Etnicitet och kulturmöten
  • Entreprenörskap och företagande
  • Internationell ekonomi

Film

Klara Teoretiska Gymnasium har tio skolor, i sex olika städer från Malmö i söder till Sundsvall i norr. Vi är den bästa förberedelsen för studier på högskola, och ditt första steg mot framtiden. Välkommen till oss!

Fortsatta studier

Ekonomiprogrammet på Klara Teoretiska Gymnasium förbereder dig för studier på universitet och högskola, främst inom samhällsvetenskapliga ämnen som ekonomi och juridik.

Behörighet

För behörighet till Ekonomiprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Ekonomiprogrammet, Juridik

Som boende i samma kommun som Klara Teoretiska Gymnasium Malmö söker du till programmet via Gymnasieantagningen Malmö. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 17195 200 10 MALMÖ
Telefon: 040-34 33 90 
E-post: antag@malmo.se

Gymnasieexamen

Ekonomiprogrammet ger en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Ekonomiprogrammet, Juridik så kommer skolan att kontakta dig.

Klara Teoretiska Gymnasium Malmö

Klara Teoretiska Gymnasium Malmö

Klara Teoretiska Gymnasium i Malmö (tidigare Hermods Gymnasium) är inspirerad av världens bästa skolor. Är du studiemotiverad och söker ett gymnasium med duktiga lärare, stark gemenskap och en trivsam miljö så har du hittat rätt.  Skolan har flyttat till nya...


Läs mer om Klara Teoretiska Gymnasium Malmö och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Klara Teoretiska Gymnasium Malmö

Gibraltargatan 2
211 18 Malmö

 Visa telefonnummer
klaragymnasium.se

Recensioner

noah
(3)
Skolan och lärarna är väldigt bra på skolan men tyvärr så är intagspoängen för låga vilket drar med sig rötägg in i klassen vilket bidrar till en dålig studiemiljö
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om Ekonomiprogrammet, Juridik, fyll i följande uppgifter: