Försäljnings- och serviceprogrammet

Försäljnings- och serviceprogrammet

Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 80 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 177,5
(medelvärde: 204,5)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 80 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 177,5
(medelvärde: 204,5)
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Handel, service och människor på Klara Teoretiska Gymnasium i Linköping

Vill du utveckla din sociala kompetens och kreativitet inom personlig försäljning? Försäljnings- och serviceprogrammet är ett yrkesprogram för dig som gillar service, marknadsföring och försäljning – där du även får prova på hur det är att driva ett eget företag.

Funderar du på en framtid som egenföretagare, säljare, inköpare, butikschef eller IT administratör? Då är det här rätt utbildning för dig. Här får du utveckla din förmåga som säljare, lära dig om e-handel och om hur du planerar en säljkampanj, men även om hur du tillgodoser kundernas behov.

Du får driva ditt eget företag via Ung Företagsamhet, där du sköter allt från marknadsföring och affärsplaner till design av mässmontrar. Dessutom ingår praktik på ett företag, vilket gör att du både får en inblick i verkligheten och goda kontakter i arbetslivet.

När du väljer ett yrkesprogram kan du börja jobba direkt efter studierna, men har du tänkt läsa vidare kan du skräddarsy ditt program genom individuella val för att få högskolebehörighet.

Praktik på Handel & service

I utbildningen ingår praktik på en arbetsplats, där du får använda dina teoretiska kunskaper och omvandla dem till praktiska erfarenheter. Du har också möjlighet att bygga nätverk och relationer med företag genom ditt projektarbete. 

Är du intresserad och vill veta mer om Försäljnings- och serviceprogrammet, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Linköping

Behörighet

För behörighet till Försäljnings- och serviceprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Försäljnings- och serviceprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till Försäljnings- och serviceprogrammet

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen i Linköping. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Linköpings kommun 581 81 LINKÖPING
Telefon: 013-208820
Mejladress: gymnasieantagningen@linkoping.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Försäljnings- och serviceprogrammet så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Klara Teoretiska Gymnasium Linköping
Hamngatan 2B
582 26 Linköping

Klara Teoretiska Gymnasium Linköping

Klara Teoretiska Gymnasium Linköping ligger fem minuters promenad från centrum. Här får du redskapen som förbereder dig för akademiska studier. Oavsett om du har höga betyg och vill arbeta snabbt och utmanande eller om du behöver extra stöd och vill...

Läs mer om Klara Teoretiska Gymnasium Linköping och visa alla program.

Recensioner

Snittbetyg: 1

Baseras på 1 recensioner
Skriv en recension
1/5
Alva
28 jan 2019
Orättvis skola

Skolan och lärarna är orättvisa och hjälpte mig inte. Betygen är orättvisa och rektorn brydde sig inte. Det är inte värt och gå 3 år på denna skola. Mår psykiskt dåligt pga av s...

Visa hela
Sponsrad