Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Handels- och administrationsprogrammet, Handel & service

Klara Teoretiska Gymnasium Linköping
Programinformation
Linköping
Antal elever: cirka 100 (.)
Handels- och administrationsprogrammet
  • Antagningspoäng: 200,0
    (medelvärde: 234,0) * statistik från 2017

Film

Klara Teoretiska Gymnasium har elva skolor, i sex olika städer från Malmö i söder till Sundsvall i norr. Vi är den bästa förberedelsen för studier på högskola, och ditt första steg mot framtiden. Välkommen till oss! 

Om utbildningen

Handel, service och människor på Klara Teoretiska Gymnasium i Linköping

Är du social och vill jobba med människor och försäljning? Då är Handels- och administrationsprogrammet med inriktning Handel och service ett bra val! På Klara Teoretiska Gymnasium Linköping får du en rolig och praktisk yrkesutbildning där mötet med kunden sätts i fokus. Här får du lära dig att sälja och presentera produkter på ett professionellt sätt.

Kundens behov i fokus

Du läser kurser som Servicekunskap och Personlig försäljning och får upp ögonen för kundens behov och önskemål. Är du sugen på att starta eget företag har du möjlighet att göra det och inrikta dig på entreprenörskap och företagande.
I programfördjupningen på Handels- och administrationsprogrammet utvecklas din sociala förmåga och du lär dig bli en kreativ säljare. Du får också kunskap och erfarenhet av marknadsföring och utställningsdesign.

Praktik på Handel & service

I utbildningen ingår praktik på en arbetsplats, där du får använda dina teoretiska kunskaper och omvandla dem till praktiska erfarenheter. Du har också möjlighet att bygga nätverk och relationer med företag genom ditt projektarbete. Inom ditt individuella val kan du som elev på Klara Teoretiska Gymnasium Linköpings Handels- och administrationsprogram välja kurser som ger fördjupad yrkeskompetens, eller få förberedelse och behörighet till yrkeshögskola, universitet och högskola.

Är du intresserad och vill veta mer om Handels- och administrationsprogrammet, Handel & service, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Handels- och administrationsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Handels- och administrationsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Handels- och administrationsprogrammet, Handel & service

Som boende i samma kommun som Klara Teoretiska Gymnasium Linköping söker du till programmet via Gymnasieantagningen i Linköping. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Linköpings kommun 581 81 LINKÖPING
Telefon: 013-208820
E-post: gymnasieantagningen@linkoping.se

Reportage

Adam läser Ekonomiprogrammet på KLARA Linköping

Läs om Adam på Ekonomiprogrammet

Läs mer Klara Teoretiska Gymnasium i Linköping

Eleven Adam berättar mer om sina framtidsplaner och hur det är driva UF-företag. 


Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Handels- och administrationsprogrammet, Handel & service så kommer skolan att kontakta dig.

Klara Teoretiska Gymnasium Linköping

Klara Teoretiska Gymnasium Linköping

Välkommen till Klara Teoretiska Gymnasium i Linköping!

Klara Teoretiska Gymnasium vill vara en skola att längta till. För att prestera bra i skolan är det viktigt att du trivs och har förutsättningar att lyckas. Här får du precis de verktyg du behöver, oavsett om du har höga...


Läs mer om Klara Teoretiska Gymnasium Linköping och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Klara Teoretiska Gymnasium Linköping

S:t Larsgatan 3
582 24 Linköping

 Visa telefonnummer
klaragymnasium.se

Recensioner

Snittbetyg: 1

Baseras på 1 recensioner.

Alva
(1)
Skolan och lärarna är orättvisa och hjälpte mig inte. Betygen är orättvisa och rektorn brydde sig inte. Det är inte värt och gå 3 år på denna skola. Mår psykiskt dåligt pga av skolan.
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Handels- och administrationsprogrammet, Handel & service från Klara Teoretiska Gymnasium Linköping, fyll i dina uppgifter:

Recensioner
Utbildningsrecensioner
(1,0)
Baseras på 1 recensioner.
Reportage
Läs om Adam på Ekonomiprogrammet

Eleven Adam berättar mer om sina framtidsplaner och hur det är driva UF-företag. 

Läs mer

Du kanske också är intresserad av: