Samhällsvetenskapsprogrammet - Vilda Eriksson

LITEN OCH TRYGG SKOLA

Jag valde KLARA i Karlstad för att det är en lite mindre skola och mindre grupper i klasserna, man kan därför få bättre stöd av sina lärare. Dessutom är det jättebra gemenskap och stämning här. Det handlar inte bara om hur man presterar och studieresultat utan också om hur man mår. 

AKTIVITETER UTANFÖR SKOLAN

I samhällskunskapen har vi jobbat med extra aktiviteter utanför skolan, som till exempel stöd för flyktingar från Ukraina. Det känns bra att skolan engagerar sig i sådana välgörenhetsprojekt och att det är en del av Samhällsvetenskapsprogrammet här hos oss.

INTERNATIONELLA PROJEKT

Om man går på KLARA får man även chans att resa utomlands, och det är en jättebra erfarenhet och möjlighet att få lära sig om andra länder och kulturer! 

Vi har rest till Spanien för att ta reda på hur skolan i Spanien jobbar med hållbarhet och jämföra med vår egen skola, det var jätteintressant att se skillnader och likheter mellan två olika länder. Jag tyckte att det gav mycket för gemenskapen också, vi lärde känna varandra ännu bättre när vi var ute och reste. 

TIPS INFÖR GYMNASIEVALET

Läs noga om alla program och välj något som du är intresserad av och tycker är kul så att du trivs med att gå till skolan. Man måste känna att det är kul att gå till skolan!Läs mer om Klara Teoretiska Gymnasium Karlstad

Ta kontakt med skolan


Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill bli kontaktad av Klara Teoretiska Gymnasium Karlstad.
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Medlemslogin