Visa gymnasium.se som: Mobil

"En skola som är väldigt lätt att trivas på"

KLARA Gymnasium i Karlstad

Elv på KLARA gymnasium i KarlstadJennifer, Naturvetenskapsprogrammet

Jag heter Jennifer och tycker att det är jättekul att just du kanske funderar på att söka till KLARA, som är en skola väl värd att studera på. KLARA Gymnasium är en skola som är väldigt lätt att trivas på, då relationen elever emellan samt mellan elever och lärare är riktigt bra. Jag är helt säker på att du kommer att få en lika bra gymnasietid här på skolan, precis som jag.

Innan jag började på skolan, var valet av gymnasieskola svårt, vilket jag även tror att det är för dig. Jag visste inte var jag skulle gå, och tankar om jag skulle välja rätt skola eller inte snurrade i huvudet. Jag bestämde mig för att gå på ett öppet hus samt att följa med en naturklass under en dag på skolan, vilket gjorde valet av skola till en självklarhet. Jag kände direkt att jag kommit rätt, och att det var här jag ville spendera tre av mina viktigaste och roligaste skolår någonsin. Mina förväntningar på skolan har uppnåtts på alla sätt och vis, och jag trivdes som en fisk i vattnet.

Stämningen på skolan är mycket bra. Lärarna är beundransvärda både för sin kunskap och för deras personlighet. De är utbildade och seriösa samtidigt som de är ens bästa kollegor. KLARA är även en skola som är full av möjligheter. Ett exempel är Projekt Afrika som går av stapeln vartannat år. Det är ett studie- och biståndsprojekt som man får ansöka till, och som skolan startade under 2012, för att sedan åka till Uganda och Rwanda i två veckor.

Jennifer, student 2015 på naturvetenskapliga programmet

Elev på KLARA Gymnasium i KarlstadEmma, Estetiska programmet

Jag heter Emma och jag gick inriktningen Media, Film, Foto. Att komma till skolan varje dag och känna att man sysslar med något som man verkligen är intresserad av var oerhört motiverande, och jag hoppas att du ska känna detsamma. Innan jag började gymnasiet hade jag många funderingar kring vilken skola som skulle passa mig bäst. Men efter att jag hade varit på öppet hus, men också följt en klass, bestämde jag mig för att det skulle bli just KLARA.

Men hur funkar det egentligen när man läser på ett estetiskt program? För det första är det högskoleförberedande, så du kommer kunna plugga vidare om du vill. Du läser nästan samma kurser som de som läser samhäll, men du får förmånerna att kunna läsa en mängd mediakurser där du får syssla med just det du är intresserad av.

Under de tre åren som du läser Media, Film, Foto, kommer du arbeta utifrån en sorts ansvarstrappa. Så under första året kommer du får arbeta mycket i grupp, dels för att förbättra gemenskapen men också för att man ska få lära sig hur det funkar i film- och fototeam.

Andra året arbetar vi med större uppgifter, individuellt eller i grupp. Vi har jobbat med att fota och layouta för magasin, reklamaffischer och informationshäften.

Under tredje året kommer det att vara full rulle. Utställningar, filmvisningar och slutprojekt kommer avlösa varandra. Du kommer att arbeta med film och foto under alla tre åren så du behöver aldrig välja. Något jag tyckte var väldigt bra!

KLARA gymnasium är en öppen skola där lärare och elever har väldigt bra kontakt och det finns alltid hjälp nära till hands. Jag hoppas att du kommer trivas lika bra som jag gjorde.

Emma Thulin, student 2015 Media Film Foto

Elev på KLARA gymnasium i KarlstadIzabella, Naturvetenskapsprogrammet

Mitt namn är Izabella och jag läste Samhällskunskap – med inriktning Beteendevetenskap på KLARA.

Anledningen till att jag gick till skolan med ett stort leende varje morgon var att jag visste vilket bemötande jag skulle få när jag steg innanför dörrarna. Lärarna var öppna och lätta att få kontakt med. Jag kände aldrig några problem med att gå fram till en lärare och börja prata, om det så gällde uppgiften vi arbetade med eller vilket café som är populärast just nu.

I tvåan märker man direkt av att man går just inriktningen beteendevetenskap, eftersom vi då läste mycket psykologi och fick lära oss hur människans psyke egentligen fungerar, något man kan ha väldigt stor användning av i det vardagliga livet. Dessutom är samhällskunskapskurserna oerhört givande, eftersom man fick lära sig om olika förhållanden i världen på ett helt annat sätt än förut.

Jag fick fördjupa mig mer, men också se saker ur ett bredare perspektiv. Du som blivande elev på samhällsprogrammet kommer få se hur mycket du kommer lära dig och inte minst hur stor användning du kommer ha av det senare i livet.

Izabella, tog studenten 2015 på samhällsvetenskapliga programmet

Elev på KLARA gymnasium i KarlstadMartin, Teknikprogrammet

Jag heter Martin och går på Teknikprogrammet med profil Speldesign på KLARA. Under det första året lärde jag mig så himla mycket, speciellt om programmering och speldesign. Det var så otroligt roligt att jag bara längtade till åk 2 år när vi skulle börja med programmering ordentligt.När det först var dags att välja gymnasium i nian så visste jag exakt vad jag ville gå, jag ville gå El i Filipstad. Men när jag sedan fick höra att man kunde välja om lite senare den terminen så blev jag tveksam om jag verkligen ville gå El och det slutade i en sjuk beslutsångest. Timmen innan det var dags att göra sitt omval sa en i min klass att han hade valt speldesign och då blev jag intresserad direkt eftersom att jag har ett stort intresse av spel. Så det fick bli mitt val och jag kan verkligen säga att jag inte ångrar mig!

Hur är det egentligen att gå Teknikprogrammet på KLARA Gymnasium? De här åren jag har gått har varit de bästa skolåren jag haft (bortsett från pendlande). Jag har haft så roligt och jag har lärt mig så sjukt mycket. Det som gör programmet så bra är att man får in sin hobby i skolarbetet eftersom de lärare som kan, anpassar arbetet i kursen till spel. Inte nog med det. Istället för att ha läxor som tar upp tid hemma så läser vi läxorna på skoltid och använder oss av noggranna genomgångar, uppgifter som ska lämnas in vilket få mig att lära mig saker mycket bättre.

Jag trivs och hoppas att du kommer göra det med!

Martin, Teknikprogrammet åk 3Läs mer om Klara Teoretiska Gymnasium Karlstad

Ta kontakt med skolan


Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill bli kontaktad av Klara Teoretiska Gymnasium Karlstad.

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Medlemslogin