Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

Klara Teoretiska Gymnasium Karlstad
Programinformation
Karlstad
Antal elever: cirka 10 (.)
Naturvetenskapsprogrammet
  • Antagningspoäng: 170,0
    (medelvärde: 256,1) * statistik från 2022
(Läs mer) Öppet hus
2023-04-25

Om utbildningen

Naturvetenskapsprogrammet - Naturvetenskap

Är du nyfiken och vill vara med och hitta nya lösningar för en bättre framtid? Ser du en framtid som läkare, veterinär, biolog eller kanske forskare? Då är inriktningen Naturvetenskap något för dig. 

Här får du chansen att utveckla ditt analytiska tänkande och utmana dig själv. Naturvetenskapsprogrammet är ett brett universitetsförberedande program med fokus på naturvetenskap och matematik. Här får du utveckla din nyfikenhet, din problemlösningsförmåga och ditt analytiska tänkande. Dina kunskaper omsätter du sedan i praktiken genom olika experiment i labbsalen.

Detta är utbildningen för dig som vill utvecklas i en stimulerande miljö med andra studiemotiverade klasskamrater samt engagerade och inspirerande lärare. Genom att bli inspirerad av det senaste inom vetenskap får du vara med och hitta lösningar för en bättre framtid. Arbetstakten på Naturvetenskapsprogrammet är, liksom på Teknikprogrammet, högre än på andra utbildningar. Du läser också kurser på en högre nivå och får delta i spännande laborationer, experiment och fältstudier.

Framtida yrken: Aiolog, Tandläkare, Ekolog, Veterinär, Pilot, Läkare.

Efter gymnasiet: Utbildningen ger dig full behörighet för att söka till högre studier inom exempelvis medicin, naturvetenskap och teknik.

Läs mer om utbildningen på vår hemsida.

Är du intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Naturvetenskapsprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Gymnasieexamen

Naturvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

Du söker programmet via antagningskansliet Elevantagningen i Karlstad. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Gymnasieförvaltningen, Elevantagningen651 84 KARLSTAD
Telefon: 054-540 13 08
Mejladress: elevantagningen@karlstad.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

Klara Teoretiska Gymnasium Karlstad

Klara Teoretiska Gymnasium Karlstad

På vackra Kasernhöjden ligger Klara Teoretiska Gymnasium Karlstad. Skolan omges av parker och grönområden med blommor och träd, tio minuters promenadväg från centrala Karlstad. Det går också tät busstrafik till centrum. På Klara Teoretiska Gymnasium kombineras traditionell, schemalagd klassrumsundervisning med...


Läs mer om Klara Teoretiska Gymnasium Karlstad och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Klara Teoretiska Gymnasium Karlstad

Kasernhöjden 9
653 39 KARLSTAD

 Visa telefonnummer
klaragymnasium.se

Recensioner

Snittbetyg: 4

Baseras på 1 recensioner.

RV

Skolan är väldigt fin att se på och har ett fint läge med fina lokaler. Tisdagstiden är verkligen fantastisk och en stor parameter till varför man väljer skolan, och lärarna är trevliga och hyfsat hjälpsamma. Angående eleverna så skiljer det sig mellan linjerna, men jag antar att man skulle kunna kalla Klara för en nördskola. Jag rekommenderar s...

Visa hela
Recensioner
Utbildningsrecensioner
(4,0)
Baseras på 1 recensioner.
Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap från Klara Teoretiska Gymnasium Karlstad, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till er skola
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information