Samhällsvetenskapsprogrammet

Samhällsvetenskapsprogrammet, Medier, information & kommunikation

Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Kommande Öppet hus
20 april, 2024 11:00
(+ Läs mer )
Antal elever
Antal elever: cirka 200 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 195,0
(medelvärde: 229,2)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Kommande Öppet hus
20 april, 2024 11:00
(+ Läs mer )
Antal elever
Antal elever: cirka 200 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 195,0
(medelvärde: 229,2)
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Arbeta med media på Klara Teoretiska Gymnasium i Linköping

På Samhällsvetenskapsprogrammet med inriktning Medier, information och kommunikation på Klara Teoretiska Gymnasium Linköping får du vara en del av nyhetsredaktionen! Här tas många olika talanger tillvara. Är du grym på att skriva? Gillar att fotografera eller vill jobba med layout och reklam? På Klara Teoretiska Gymnasiums tidning Signerat Ung får du utveckla dina kunskaper och färdigheter inom något av alla spännande medieområden som täcks in inom media, journalistik och reklam. Tidningen har vunnit flera priser, bland annat för Sveriges bästa skoltidskrift.

Grafisk kommunikation och textkommunikation 

På Samhällsvetenskapsprogrammet läser du ämnen som samhällskunskap, naturkunskap, filosofi, psykologi och moderna språk som ger dig en bra grund för fortsatta studier. Du läser också medieämnen som grafisk kommunikation, textkommunikation och fotografisk bild.

Många framtidsmöjligheter

Medier, information och kommunikation är inriktningen som ger både praktisk erfarenhet och en gedigen grund för vidare studier och du kan själv välja om du vill läsa vidare eller direkt försöka slå dig in i mediebranschen efter gymnasiet. Exempel på yrken du kan utbilda dig till efter gymnasiet är journalist, kommunikatör och grafisk formgivare. 

Möjlighet att läsa språk

För dig som är mycket intresserad av Moderna språk så erbjuder Klara Teoretiska Gymnasium Linköping även steg 5 i Tyska, Spanska och Franska, där skolan även gör en språk- och kulturresa till respektive land.

Är du intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Medier, information & kommunikation, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Linköping

Behörighet

För behörighet till Samhällsvetenskapsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Samhällsvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Samhällsvetenskapsprogrammet, Medier, information & kommunikation

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen i Linköping. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Linköpings kommun 581 81 LINKÖPING
Telefon: 013-208820
Mejladress: gymnasieantagningen@linkoping.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Medier, information & kommunikation så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Klara Teoretiska Gymnasium Linköping
Hamngatan 2B
582 26 Linköping

Klara Teoretiska Gymnasium Linköping

Klara Teoretiska Gymnasium Linköping ligger fem minuters promenad från centrum. Här får du redskapen som förbereder dig för akademiska studier. Oavsett om du har höga betyg och vill arbeta snabbt och utmanande eller om du behöver extra stöd och vill...

Läs mer om Klara Teoretiska Gymnasium Linköping och visa alla program.

Sponsrad