Samhällsvetenskapsprogrammet

Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap

Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 200 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 195,0
(medelvärde: 229,2)
Ladda ner poängplan
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 200 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 195,0
(medelvärde: 229,2)
Ladda ner poängplan
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Läs Beteendevetenskap på Klara Teoretiska Gymnasium

Som elev på Samhällsvetenskapsprogrammet inriktning beteendevetenskap har du möjlighet att få delta i något av skolans internationella projekt, som är en enastående möjlighet för personlig utveckling.

Samhällsvetenskapsprogrammet passar dig som tänker läsa vidare till yrken där man arbetar med människor. På Klara Teoretiska Gymnasium Linköping beteendeinriktning jobbar skolan med kommunikation och ledarskap genom att använda gruppen som en resurs för övningar i gruppdynamik och konflikthantering. Eleverna får praktiskt känna på och öva på strategier i att leda varandra.

Egna undersökningar och studiebesök

På samhällsprogrammet har skolan ett starkt forskningsfokus som påbörjas i årskurs 2, med besök på universitet, studier av de senaste upptäckterna inom sociologi, kriminologi och psykologi, samt genomförande av egna undersökningar.

Det här kombineras med besök på tingsrätten och samverkan med personer som arbetar inom olika yrken med koppling till beteendevetenskap. Du blir därmed väl förberedd för fortsatta studier och arbete inom det beteendevetenskapliga området.

Lär dig mer om människor i olika sammanhang

Inriktningen beteendevetenskap ska ge kunskaper om människors utveckling, socialisation och samspel i olika sammanhang. Du får fördjupa din förståelse av människors agerande som individer, som deltagare i grupper, organisationer och samhällen ur olika perspektiv. Inriktningen ger dig även kunskaper om kommunikation, lärande och ledarskap samt utvecklar din förmåga att tillämpa metoder som används inom samhällsvetenskapen.

Är du intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Linköping

Behörighet

För behörighet till Samhällsvetenskapsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Samhällsvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen i Linköping. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Linköpings kommun 581 81 LINKÖPING
Telefon: 013-208820
Mejladress: gymnasieantagningen@linkoping.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Klara Teoretiska Gymnasium Linköping
Hamngatan 2B
582 26 Linköping

Klara Teoretiska Gymnasium Linköping

Klara Teoretiska Gymnasium Linköping ligger fem minuters promenad från centrum. Här får du redskapen som förbereder dig för akademiska studier. Oavsett om du har höga betyg och vill arbeta snabbt och utmanande eller om du behöver extra stöd och vill...

Läs mer om Klara Teoretiska Gymnasium Linköping och visa alla program.

Recensioner

Snittbetyg: 1

Baseras på 1 recensioner
Skriv en recension
1/5
....
28 jan 2020

Finns mycket att säga om skolan, tyvärr är det mesta dåligt. Personal som tydligt favoriserar andra elever och lärare som inte har utbildning. Vill man känna sig redo för framti...

Visa hela
Sponsrad