Visa gymnasium.se som: Mobil

Hur tänker du kring gymnasievalet? Svara på vår korta undersökning och ha chans att vinna ett presentkort från SF Anytime värt 295 kr! ➡️ Gör undersökningen här!

Hantverksprogrammet, Frisör, barberare, hår- & makeupstylist

Kitas Frisörgymnasium
Programinformation
Göteborg
Antal elever: cirka 10 (.)

Om utbildningen

Välkommen till Frisörutbildningen på Kitas Frisörgymnasium i Göteborg

Kitas Frisör är yrkesförberedande utbildning, håller hög kvalitet och är till för dig som har höga ambitioner att bli en duktig frisör. Samtidigt läser du också in högskolebehörighet för att ha fler möjligheter efter gymnasiet. Du läser utbildningen tillsammans med Kitaselever från andra program. Eleverna på frisörgymnasiet håller till i nya fräscha lokaler på trendiga Magasinsgatan, mitt i centrala Göteborg.

Högskolebehörighet

Vi tycker att det är viktigt att du ska få möjlighet att välja vad du vill göra efter gymnasiet. På Kitas blir du inte bara en duktig frisör, du läser också in högskolebehörighet och kan välja om du vill arbeta efter gymnasiet eller om du vill studera på en högskola. Genom ett samarbete med de andra Kitasskolorna kan du som läser till frisör även välja att läsa in särskild högskolebehörighet vilket krävs för att komma in på vissa högskoleutbildningar.

Nytänkande frisörutbildning

Frisöryrket är idag en viktig del av modebranschen. Kitas står för en nytänkande frisörutbildning där idéer tas från många olika håll. Du får en gedigen utbildning med spetskunskaper inom flera områden vilket ger dig många möjligheter i framtiden. Du får lära dig det senaste inom området och får även möjlighet till en inblick i yrket som session hair stylist. Våra duktiga lärare ger dig kreativ vägledning och inspiration.

Gesällprov i sikte

Utbildningen är treårig och förbereder dig för att göra gesällprovet. Första och andra året bedrivs en stor del av undervisningen i skolans lokaler och du lär dig grundläggande kunskaper. Under tredje året är du med och driver en egen salong mitt i Göteborgs centrum tillsammans med dina klasskamrater. Där lär du dig inte bara att ta hand om kunder utan även allt annat som du behöver veta för att kunna ha en egen salong. Under utbildningen har du 15 veckors praktik i en frisörsalong. Efter avslutad gymnasieutbildning på Kitas är du behörig att få göra det första gesällprovet. Därefter genomför du en lärlingsperiod på ca 1,5 år i en frisörsalong innan du gör det andra provet. Skoldagen på Kitas är koncentrerad så att du inte ska ha en massa onödiga håltimmar. Det gör också att du hinner jobba som frisör under tiden som du går hos oss. Om du gör det kan du tillgodoräkna dig den tid som du arbetat och din lärlingsperiod mellan de två gesällproven blir då kortare.

Lärare på toppnivå

Vår ambition är att ge en utbildning på högsta möjliga nivå. Därför hör våra lärare till de bästa frisörerna i Sverige och de är alla internationellt meriterade. För att de alltid ska vara uppdaterade med det senaste arbetar de även som frisörer samtidigt som de är lärare i skolan. Till deras vanliga arbetsuppgifter hör även att göra frisyrer till olika modevisningar och demonstrationer (hittills med uppdrag från bl a Redken, Cloud Nine, Schwarzkopf och GHD).

För att du ska kunna bli en bra frisör vill vi att du ska få möjlighet att öva dig så mycket som möjligt på det som du lär dig hos oss. Därför är det fritt fram för dig och dina klasskamrater att låna skolans salong och testa era kunskaper på varandra.

Är du intresserad och vill veta mer om Hantverksprogrammet, Frisör, barberare, hår- & makeupstylist, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Hantverksprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Hantverksprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Hantverksprogrammet, Frisör, barberare, hår- & makeupstylist

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Göteborgsregionen. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 507340222 Göteborg
Telefon: 031-335 51 30
Mejladress: gymnasieantagningen@goteborgsregionen.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Hantverksprogrammet, Frisör, barberare, hår- & makeupstylist så kommer skolan att kontakta dig.

Kitas Frisörgymnasium

Kitas frisörgymnasium i Göteborg

Kitas Frisörgymnasium är en liten friskola som vill erbjuda sina elever en kreativ miljö. Utbildningen är yrkesförberedande, håller hög kvalitet och är till för dig som har höga ambitioner att bli en duktig frisör. Eleverna på frisörgymnasiet håller till i...


Läs mer om Kitas Frisörgymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Kitas Frisörgymnasium

Magasinsgatan 3
Göteborg

 Visa telefonnummer
www.kitas.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Hantverksprogrammet, Frisör, barberare, hår- & makeupstylist från Kitas Frisörgymnasium, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till er skola
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information