VVS- och fastighetsprogrammet

VVS- och fastighetsprogrammet

Kattegattgymnasiet, i Halmstad
Antal elever
Antal elever: cirka 50 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 195,0
(medelvärde: 226,9)
Antal elever
Antal elever: cirka 50 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 195,0
(medelvärde: 226,9)

Om utbildningen

VVS- och fastighetsprogrammet passar dig som vill jobba med tekniska system för värme, ventilation, vatten och avlopp i byggnader. Under programmets gång får du lära dig att installera, reparera, felsöka och underhålla dessa system.

Undervisningen på VVS- och fastighetsprogrammet är både teoretisk och praktisk. I programmet ingår 15 veckors praktik där du får möjlighet att omsätta dina teoretiska kunskaper i praktiken. VVS- och fastighetsprogrammet är ett yrkesförberedande program som leder till en yrkesexamen och förbereder dig inför att jobba som exempelvis fastighetstekniker, VVS-montör och kyl- och värmepumpsmontör.

Behörighet

För behörighet till VVS- och fastighetsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

VVS- och fastighetsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.
Kattegattgymnasiet
Skepparegatan 36
30110 Halmstad

Kattegattgymnasiet – En hjärnsmart skola

På Kattegattgymnasiet ges du goda förutsättningar att lyckas genom att fokusera på kunskaper, delaktighet, ansvarstagande och ledarskap. Här får du både teoretiska och praktiska kunskaper samtidigt som du utvecklas som människa. Skolans välutbildade lärare bidrar till att du ges möjligheter att lyckas...

Läs mer om Kattegattgymnasiet och visa alla program.

Sponsrad