Naturvetenskapsprogrammet

Naturvetenskapsprogrammet

Antal elever
Antal elever: cirka 360 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 225,0
(medelvärde: 296,4)
Antal elever
Antal elever: cirka 360 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 225,0
(medelvärde: 296,4)

Om utbildningen

Naturvetenskapsprogrammet passar dig som är intresserad av och vill fördjupa dig inom fysik, kemi och andra naturvetenskapliga ämnen. Under programmets gång får du utveckla din förmåga att tänka kritiskt, resonera logiskt och jobba med problemlösning.

Naturvetenskapsprogrammet är ett brett högskoleförberedande program och förbereder dig inför fortsatta studier inom naturvetenskap, teknik, matematik och samhällsvetenskap på universitet och högskola. Efter avslutade studier kan du exempelvis vidareutbilda dig till läkare, veterinär eller civilingenjör.

Behörighet

För behörighet till Naturvetenskapsprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Gymnasieexamen

Naturvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Naturvetenskapsprogrammet

Du söker programmet via antagningskansliet Antagningskansliet Växjö. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 1222 352 12 VÄXJÖ
Telefon: 0470-41 000
Mejladress: gymnasieantagningen@vaxjo.se
Katedralskolan Växjö
Skolgatan 2
352 33 Växjö

Välkommen till Katedralskolan Växjö!

På Katedralskolan tror man att alla innerst inne har en dröm om sitt framtida jobb. Ett av dina viktigaste val i livet kan därför vara att välja en gymnasieskola som har ett brett utbud av program och kurser. Det val som...

Läs mer om Katedralskolan Växjö och visa alla program.

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 2 recensioner
Skriv en recension
5/5
A&A
22 nov 2023
Fantastiskt.

Fantastiska lärare, en av samhällsböckerna som används i samhällskunskap 1&2 var skriven av en lärare på katedralskolan. Bra kiosk. Bra Merch.

5/5
J
15 dec 2022
Sveriges bästa gymnasieskola!

Väldigt härlig miljö att vistas i, njöt i stort sett hela tiden mina 3 år på Katedralskolan. Lärarna är otroligt kvalificerade och kunniga inom sina ämnen och väldigt pedagogisk...

Visa hela
Sponsrad