Ekonomiprogrammet

Ekonomiprogrammet

Antal elever
Antal elever: cirka 10 (.)
Antal elever
Antal elever: cirka 10 (.)

Om utbildningen

Ekonomiprogrammet passar dig som intresserad av samhällsvetenskap, ekonomi och juridik. Under programmets gång får du diskutera och analysera företagsekonomiska, samhällsekonomiska och juridiska frågeställningar.

Ekonomiprogrammet är ett högskoleförberedande program och förbereder dig inför fortsatta studier i ekonomi, juridik och övriga samhällsvetenskapliga områden på universitet och högskola. Efter avslutade studier kan du exempelvis vidareutbilda dig till civilekonom, jurist och fastighetsmäklare.

Behörighet

För behörighet till Ekonomiprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Ekonomiprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Ekonomiprogrammet

Du söker programmet via antagningskansliet Antagningskansliet Växjö. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 1222 352 12 VÄXJÖ
Telefon: 0470-41 000
Mejladress: gymnasieantagningen@vaxjo.se
Katedralskolan Växjö
Skolgatan 2
352 33 Växjö

Välkommen till Katedralskolan Växjö!

På Katedralskolan tror man att alla innerst inne har en dröm om sitt framtida jobb. Ett av dina viktigaste val i livet kan därför vara att välja en gymnasieskola som har ett brett utbud av program och kurser. Det val som...

Läs mer om Katedralskolan Växjö och visa alla program.

Sponsrad