Visa gymnasium.se som: Mobil

Teknikprogrammet, Infomations- och medieteknik

Katedralskolan, Skara
Programinformation
Skara
Antal elever: cirka 10 (.)

Om utbildningen

teknikprogrammet

Teknikprogrammet

Inriktning Informations- och medieteknik

Vill du lära dig programmera? Är du kreativ och vill testa spelutveckling? Kanske läsa vidare på en teknisk högskola? Då är teknikprogrammet på Katedralskolan rätt val för dig!

Spelutveckling

Du har med all säkerhet spelat datorspel, men har du funderat på hur det skulle vara att skapa ett datorspel? För att skapa ett datorspel krävs mycket kunskap och erfarenhet. Du behöver behärska pro­grammering, ljud och grafik, berättande och engelska. Kunskap som du kommer att ha stor nytta av i ditt liv.

Förberedd för framtiden

Dagens samhälle förändras snabbt av den framväxande datortekniken. Begrepp som automatisering och artificiell intel­ligens kommer att förändra vår framtid. Baserat på detta fattade Sveriges reger­ing beslutet att införa programmering på grundskolan för alla elever i Sverige från och med hösten 2018. Detta visar hur centralt kunskap om programmering kommer att bli i framtiden. Den erfaren­het och kunskap om programmering och datorteknik du får på teknikprogrammet gör dig bättre rustad för att bli framgångs­rik i din framtid.

Entreprenörskap

Under ditt tredje år kommer du att få möjlighet att starta ett eget företag med hjälp av Ung Företagsamhet. Kanske väljer du tillsammans med några kamrater att starta just ett spelföretag för att se om er spelidé verkligen håller? Här får du chansen att i verkligheten använda dina nya kunskaper i speldesign och program­mering som du har fått under din utbild­ning. Och vem vet – kanske just du lägger grunden för en ny spelidé!

Vidare studier

På Katedralskolans teknikprogram ar­betar vi med datorspel. Du får lära dig om datorspel, berättande, ljud och gra­fik. Samtidigt lär du dig använda verktyg och programmeringsspråk som är vanliga i branschen. Under din tid på teknikpro­grammet läser du även mer matematik och fysik, ämnen som utgör grunden för din förståelse för programmering och hur datorer fungerar. Teknikprogrammet ger dig behörighet till att läsa vidare på uni­versiteten.

Är du intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet, Infomations- och medieteknik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Teknikprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Gymnasieexamen

Teknikprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Teknikprogrammet, Infomations- och medieteknik

Du söker programmet via antagningskansliet Utbildning Skaraborg. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Antagningskansliet 541 83 SKÖVDE
Telefon: 0500-49 80 00
Mejladress: utbildning@skaraborg.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet, Infomations- och medieteknik så kommer skolan att kontakta dig.

Katedralskolan, Skara

Katedralskolan i Skara – en av Sveriges äldsta gymnasieskolor

Närhet, engagemang, gemenskap och en vilja att utvecklas präglar Katedralskolan i Skara. Skolan har en lång historia och många traditioner, bland annat firandet av studenten. Skolan jobbar med moderna undervisningsmetoder och låter dig som elev vara med och utforma utbildningen. ...


Läs mer om Katedralskolan, Skara och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Katedralskolan, Skara

Brunsbogatan 1
53288 Skara

 Visa telefonnummer
skara.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Teknikprogrammet, Infomations- och medieteknik från Katedralskolan, Skara, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill börja/byta
Jag vill få katalog hemskickad
Jag vill skugga en elev
Påminn mig om öppet hus
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information