Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap

Katedralskolan, Skara
Programinformation
Skara
Samhällsvetenskapsprogrammet

Om utbildningen

Samhällsvetenskapsprogrammet

Inriktning Beteendevetenskap

Människor, världen och konsten att uttrycka sig!

Vill du göra något kreativt och engagerande av din studietid på gymnasiet har du ändlösa möjligheter här på Samhällsvetenskapsprogrammet med beteendeinriktning. Vi tar vara på det du brinner för. Det kan vara ett socialt engagemang där du vill göra skillnad för andra, ett politiskt engagemang för att arbeta med att påverka vårt samhälle eller ett internationellt engagemang där vi tar in världen i klassrummet. Här kommer du att få utveckla ditt intresse för psykologi och ledarskap, samt lära dig om människors utveckling och samspel med varandra.

The sky's the limit!

Vårt samhälle ställer höga krav på kunskaper och färdigheter. Här kommer du att tränas i att påverka, argumentera och kommunicera. Du lär dig att kritiskt granska, tolka och bearbeta information. Du jobbar mitt i verkligheten och ställs inför spännande utmaningar. Möjligheterna är många och det är bara du själv som sätter gränserna.

Bredd och spets

På Samhäll beteende hittar du kurser inom sociologi, psykologi, ledarskap, kommunikation och historia. Dessutom har du stora möjligheter att lära dig språk: engelska, franska, tyska, spanska och italienska. Du kan läsa 400p språk och få maximalt med meritpoäng.

Språk och studieresor

Vi vill ge dig en aktuell utbildning med intressanta projekt, temaarbeten och olika studiebesök. Katedralskolan i Skara har alltid varit öppen mot omvärlden. Vi är stolta över vårt omfattande internationella utbud. Hos oss får du världens chans!

Kriminologi - Beteendevetenskap

Inriktningen beteendevetenskap ger dig kunskap om människans roll i samhället. Du lär dig kunskap om människans roll i samhället. Du lär dig att förstå hur vi fungerar som individer och hur vi samverkar med andra. Du får lära dig om kommunikation, lärande och ledarskap. Du studerar vårt samhälle och vår omvärld ur ett historiskt perspektiv, men också med framtiden i sikte. I arbetet använder du samhällsvetenskapliga metoder som gör dig väl förberedd för att läsa vidare.

Kombinera idrott och studier

Programmet går att kombinera med våra lokala idrottsutbildningar (LIU) under 1, 2 eller 3 år beroende på dina övriga val.Är du intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Samhällsvetenskapsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Samhällsvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap

Du söker programmet via antagningskansliet Utbildning Skaraborg. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Antagningskansliet 541 83 SKÖVDE
Telefon: 0500-49 80 00
Mejladress: utbildning@skaraborg.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

Katedralskolan, Skara

Katedralskolan i Skara – en framtid inte bara en dröm

Med utbildning i toppklass, så som exempelvis Estetiska programmet med både dans- och teaterinriktning men också IB- International Baccalaureate, erbjuder vi dig en framtid, inte bara en dröm. Här möts du av Katedralanda som kännetecknas av gemenskap, engagemang och närhet. En...


Läs mer om Katedralskolan, Skara och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Katedralskolan, Skara

Brunsbogatan 1
53288 Skara

 Visa telefonnummer
skara.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap från Katedralskolan, Skara, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill börja/byta
Jag vill få katalog hemskickad
Jag vill skugga en elev
Påminn mig om öppet hus
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information