Naturvetenskapsprogrammet

Naturvetenskapsprogrammet, Samhälle

Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 10 (.)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 10 (.)
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Naturvetenskapsprogrammet, Samhälle

Naturvetenskapsprogrammet - Inriktning samhälle

Natur är ett program för dig som vill hålla alla dörrar öppna inför framtiden! Här jobbar du i en studiemotiverande miljö där det är en härlig stämning och gemenskap bland elever och lärare. Programmets första år ger dig grunderna inom naturvetenskapliga ämnen, matematik, biologi, fysik, kemi samt samhällsvetenskap och språk. Du får förståelse för naturen, fysik och kemiska processer.

Inför år två väljer du mellan inriktningarna Naturvetenskap och Samhälle, allt beroende på vilket område du vill fördjupa dig inom. De olika inriktningarna ger olika typer av behörigheter till vidare studier på högskola eller universitet. Prata gärna med studie- och yrkesvägledare vilken inriktning som passar dina mål bäst.

Samhälle

Inriktningen samhällsvetenskap erbjuder bland annat kurser i geografi och samhällskunskap. Här ger det tvärvetenskapliga perspektivet dig det viktigaste från både naturvetenskapen och samhällsvetenskapen.

Labbet - Katedralskolans naturvetenskapliga laboratorium

I skolans instrumentlaboratorium erbjuds du goda möjligheter att arbeta med naturvetenskapliga undersökningar på en hög nivå. Labbet är utrustat med två elektronmikroskop kapabla att förstora bakterier och virus 100 000 gånger. Miljögifter och spårämnen kan vi undersöka med vår atomabsorptionsspektrometer, AAS, som kan mäta långt under de gränsvärden som finns. Det finns också en mycket ambitiös satsning inom astronomi. De avancerade instrumenten kommer att ge dig möjlighet till undersökningar i klass med universitetsnivå.

Din framtid

Det här programmet ger dig breda och djupa kunskaper med behörighet att läsa vidare på universitet och högskolor både i Sverige och utomlands. Utöver naturve­tenskapliga ämnen läser du även historia, samhällskunskap och språk vilket håller även ekonomiska och samhällsveten­skapliga karriärvägar öppna.

Kombinera idrott och studier

Programmet går att kombinera med våra lokala idrottsutbildningar (LIU) under 1, 2 eller 3 år beroende på dina övriga val.

Är du intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Samhälle, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Skara

Behörighet

För behörighet till Naturvetenskapsprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Gymnasieexamen

Naturvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Naturvetenskapsprogrammet, Samhälle

Du söker programmet via antagningskansliet Utbildning Skaraborg. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Antagningskansliet 541 83 SKÖVDE
Telefon: 0500-49 80 00
Mejladress: utbildning@skaraborg.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Samhälle så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Katedralskolan, Skara
Brunsbogatan 1
53288 Skara

Katedralskolan i Skara – en framtid inte bara en dröm

Med utbildning i toppklass, så som exempelvis Estetiska programmet med både dans- och teaterinriktning men också IB- International Baccalaureate, erbjuder vi dig en framtid, inte bara en dröm. Här möts du av Katedralanda som kännetecknas av gemenskap, engagemang och närhet. En...

Läs mer om Katedralskolan, Skara och visa alla program.

Sponsrad