Visa gymnasium.se som: Mobil

Hur tänker du kring gymnasievalet? Svara på vår korta undersökning och ha chans att vinna ett presentkort från SF Anytime värt 295 kr! ➡️ Gör undersökningen här!

Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

Katedralskolan, Skara
Programinformation
Skara
Antal elever: cirka 50 (.)
Naturvetenskapsprogrammet

Om utbildningen

naturvetenskapsprogrammet

Naturvetenskapsprogrammet

Inriktning Naturvetenskap

NA är ett program för dig som vill hålla alla dörrar öppna inför framtiden! På NA-programmet är du i en studiemotiverande miljö där det är en härlig stämning och gemenskap bland elever och lärare. NA är mycket mer än bara naturvetenskap!

Är du nyfiken?

Det här programmet ger dig breda kun­skaper inom främst naturvetenskapliga ämnen som matematik, biologi, fysik och kemi men även samhällsvetenskap och språk. Här får du uppleva en öppen och ifrågasättande miljö där du själv kan på­verka din studiesituation.

NA på Katedral

Naturvetenskapsprogrammet på Ka­tedral erbjuder inriktningen Natur där man i årskurs 2 läser fördjupningskurser i biologi, fysik, kemi och matematik. I års­kurs 3 väljer du om du vill fördjupa dig i språk, matematik eller någon annan kurs inom ditt individuella val. Under alla tre åren läser du engelska där du förbereds inför vidare studier på universitet både i Sverige och utomlands.

Navet

Navet är en samlingsplats för elever. Alla mentorer och många lärare har sina ar­betsrum i anslutning till Navet, vilket gör att du lätt kan få hjälp av någon lärare eller din mentor. Navet är en viktig plats för att skapa den goda stämning som råder mellan elever och lärare på Naturvetenskapsprogram­met.

Din framtid

Det här programmet ger dig breda och djupa kunskaper med behörighet att läsa vidare på universitet och högskolor både i Sverige och utomlands. Utöver naturve­tenskapliga ämnen läser du även historia, samhällskunskap och språk vilket håller även ekonomiska och samhällsveten­skapliga karriärvägar öppna.

Är du intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Naturvetenskapsprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Gymnasieexamen

Naturvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

Du söker programmet via antagningskansliet Utbildning Skaraborg. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Antagningskansliet 541 83 SKÖVDE
Telefon: 0500-49 80 00
Mejladress: utbildning@skaraborg.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

Katedralskolan, Skara

Katedralskolan i Skara – en framtid inte bara en dröm

Med utbildning i toppklass, så som exempelvis Estetiska programmet med både dans- och teaterinriktning men också IB- International Baccalaureate, erbjuder vi dig en framtid, inte bara en dröm. Här möts du av Katedralanda som kännetecknas av gemenskap, engagemang och närhet. En...


Läs mer om Katedralskolan, Skara och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Katedralskolan, Skara

Brunsbogatan 1
53288 Skara

 Visa telefonnummer
skara.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap från Katedralskolan, Skara, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill börja/byta
Jag vill få katalog hemskickad
Jag vill skugga en elev
Påminn mig om öppet hus
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information