Svara på vår undersökning gymnasievalsrapporten och ha chans att vinna biobiljetter! 📽️ Gör undersökningen här!

Estetiska programmet
Inga recensioner än

Estetiska programmet, Teater

Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

estetiskaprogrammet

Estetiska programmet

Inriktningar: Dans, Teater

Vill du skaffa dig modern och högklassig kompetens och behörighet till uni­versitet och högskola samtidigt som du får utveckla dig själv, din talang och ditt självförtroende genom att skapa och uppleva massor med teater och dans? Då är det Estetiska programmet absolut valet för dig!

Estetiska programmet är ett högsko­leförberedande program som öppnar dörrarna till alla humanistiska och sam­hällsvetenskapliga utbildningar på uni­versitet och högskola. Exempel på yrken som många väljer att utbilda sig till efter att ha gått det estetiska programmet är till exem­pel jurist, psykolog, lärare, polis, statsve­tare eller journalist.

Du kan naturligtvis också söka till dans-och teaterhögskolorna! Elever från det estetiska programmet i Skara har kom­mit in på teaterhögskolorna i konkurrens med hundratals sökande, och många av våra danselever har kommit in på dans­högskolor i Sverige och utomlands.

Möjligheternas program

Skulle du kunna tänka dig att arbeta eller studera utomlands? På estetiska programmet har du möjlighet att läsa moderna språk och skaffa dig maximalt med meritpoäng. 

På det estetiska programmet har vi de senaste åren också haft möjlighet att åka till London med våra årskurs tre-elever som har haft workshops med skådespe­lare från The Globe Theatre Company eller tagit yrkesdansklasser.

Fokus för de teoretiska studierna på det estetiska programmet ligger på humanis­tiska och samhällsvetenskapliga ämnen som historia, samhällskun­skap, religion och språk. Att ta ansvar för sitt arbete, hantera och värdera stora mängder information, belysa frågor ur olika perspektiv, hantera digitala verk­tyg och medier samt ha möjlighet att bredda och specialisera sitt kunnande är viktigt på det estetiska programmet som förberedelse för vetenskapliga och konstnärliga högskolestudier.

Matematik och naturkunskap ingår i programmet och bidrar till att ge dig bred behörighet till högskolan. För den teknikintresserade finns det även gott om möjligheter att fördjupa sig i bildre­digering och datastyrd ljusteknik.

Teater

Vi fokuserar på modern, fysisk teater där vi har improvisationen som en grundsten. Grundläggande skådespelarträning varvas med utbild­ning inom kostym, smink, ljus­teknik, scenografi med mera. Stagefigh­ting, drömimprovisation, akrobatik och clowneri är andra uppgifter du kommer att prova på. Vårt lärarteam har bred och mångårig erfarenhet inom professionell teater, som skådespelare, regissörer och pedagoger.

Alla elever får flera gånger under sin studietid vara med i de proffsiga före­ställningar som blivit vårt kännetecken, och som lockar publik i tusental till hela Skara. Varmt välkommen att söka Skaraborgs största estetiska program med inriktningarna Dans och Teater – ta chansen att uppfylla dina drömmar!

Välkommen att kontakta programansva­rig om du vill veta mer om programmet och/eller komma på ett studiebesök.

Kombinera idrott och studier

Programmet går att kombinera med våra lokala idrottsutbildningar (LIU) under 1, 2 eller 3 år beroende på dina övriga val.

Är du intresserad och vill veta mer om Estetiska programmet, Teater, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Estetiska programmet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska samt minst nio andra ämnen.

Gymnasieexamen

Estetiska programmet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Estetiska programmet, Teater

Du söker programmet via antagningskansliet Utbildning Skaraborg. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Antagningskansliet 541 83 SKÖVDE
Telefon: 0500-49 80 00
Mejladress: utbildning@skaraborg.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Estetiska programmet, Teater så kommer skolan att kontakta dig.
Katedralskolan, Skara
Brunsbogatan 1
53288 Skara

Katedralskolan i Skara – en framtid inte bara en dröm

Med utbildning i toppklass, så som exempelvis Estetiska programmet med både dans- och teaterinriktning men också IB- International Baccalaureate, erbjuder vi dig en framtid, inte bara en dröm. Här möts du av Katedralanda som kännetecknas av gemenskap, engagemang och närhet. En...

Läs mer om Katedralskolan, Skara och visa alla program.

Sponsrad