Visa gymnasium.se som: Mobil

El- och energiprogrammet, Elteknik

Katedralskolan, Skara
Programinformation
Skara
El- och energiprogrammet

Om utbildningen

el och energiprogrammet

El- och energiprogrammet

Inriktning: Elteknik

Om du någon gång råkat ut för ett strömavbrott vet du hur viktigt det är med elektricitet. Utan elektriker och el stannar samhället och det blir mörkt. Vill du vara med och skapa en ljusare framtid ska du välja El- och energiprogrammet. El- och energiprogrammet passar för dig som vill ha ett självständigt och ansvarsfullt arbete.

Att arbeta som elektriker är ett varie­rande och utvecklande jobb som sker i en föränderlig teknisk bransch. På Ka­tedralskolan har vi inriktningen Elteknik vilket efter examen ger dig möjlighet att arbeta inom installationsbranschen.

El- och energiprogrammet är ett yrkes­program som ger dig kunskaper inom elteknik samt färdigheter i att utföra ar­betsuppgifter inom yrkesområdet.

IKT

För att kunna möta den allt större inter­nationaliseringen behövs goda kunska­per inom IKT (Informations- och Kom­munikationsteknik), som kommer att gå som en röd tråd genom utbildningen. Internationaliseringen inom branschen ställer även krav på goda kunskaper i att kunna uttrycka sig i tal och skrift på svenska och engelska. Språk är därför en viktig del i undervisningen.

För att kunna integrera den ökande till­gången av nya programvaror i undervis­ningen och information som kan hämtas via internet, kommer du ha tillgång till en egen bärbar dator som också blir en central del i ditt lärande.

Praktiskt lärande

Stort fokus kommer att läggas på en­treprenöriellt lärande där du via projekt och praktiska tillämpningar kommer att testa dina kunskaper utanför skolan via arbetsplatsförlagt lärande och projektar­bete. Detta ger dig möjlighet till att knyta kontakter med företag inom branschen samt träna dig i att samarbeta med an­dra och utveckla ditt yrkeskunnande. Det innebär att det är ditt resultat och ditt bemötande samt din servicekänsla som ger dig en nöjd kund och goda kon­takter inför framtiden som elektriker el­ler kanske egenföretagare.

Arbetsmiljö och säkerhet

Arbetsmiljö- och säkerhetsfrågor har en central roll i din utbildning. Detta för att undvika och förebygga arbetsskador samt främja en god hälsa. För att klara av detta krävs att du som elev är väl bekant med nationella och internationella lagar och överenskommelser inom elteknik.

El- och energiprogrammet passar för dig som vill ha ett fritt, självständigt och ansvarsfullt arbete. Efter dina studier kommer du att kunna jobba inom en bransch som ligger i framkant. Under din utbildning har du ett nära samarbete med företag där du via arbetsplatsför­lagt lärande (APL) får en omfattande kom­petens inom elteknik. Var med och skapa en ljusare framtid - kom till oss på El-och energiprogrammet!

Studera vidare

Du som är elev på ett yrkesprogram har möjlighet att under din tid på gymna­siet läsa de kurser som krävs för att få grundläggande behörighet.

Inom Yrkeshögskolan kan du specialise­ra dig och fördjupa dina kunskaper eller skaffa dig en ny yrkesutbildning. Studerar du vidare på Folkhögskola eller Vuxenut­bildning kan du läsa både yrkesutbildning eller kurser som krävs för att du ska få grundläggande och särskild behörighet för studier på högskola eller universitet.

Är du intresserad och vill veta mer om El- och energiprogrammet, Elteknik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till El- och energiprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

El- och energiprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till El- och energiprogrammet, Elteknik

Du söker programmet via antagningskansliet Utbildning Skaraborg. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Antagningskansliet 541 83 SKÖVDE
Telefon: 0500-49 80 00
Mejladress: utbildning@skaraborg.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om El- och energiprogrammet, Elteknik så kommer skolan att kontakta dig.

Katedralskolan, Skara

Katedralskolan i Skara – en framtid inte bara en dröm

Med utbildning i toppklass, så som exempelvis Estetiska programmet med både dans- och teaterinriktning men också IB- International Baccalaureate, erbjuder vi dig en framtid, inte bara en dröm. Här möts du av Katedralanda som kännetecknas av gemenskap, engagemang och närhet. En...


Läs mer om Katedralskolan, Skara och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Katedralskolan, Skara

Brunsbogatan 1
53288 Skara

 Visa telefonnummer
skara.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om El- och energiprogrammet, Elteknik från Katedralskolan, Skara, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill börja/byta
Jag vill få katalog hemskickad
Jag vill skugga en elev
Påminn mig om öppet hus
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information