Visa gymnasium.se som: Mobil

Hur tänker du kring gymnasievalet? Svara på vår korta undersökning och ha chans att vinna ett presentkort från SF Anytime värt 295 kr! ➡️ Gör undersökningen här!

Ekonomiprogrammet, Ekonomi

Katedralskolan, Skara
Programinformation
Skara
Antal elever: cirka 100 (.)

Om utbildningen

ekonomiprogrammet katedralskolan

Ekonomiprogrammet

Inriktning: Ekonomi

Till oss på Ekonomiprogrammet kommer du som vill förbereda dig för att möta ett samhälle i förändring. Du kommer att utvecklas som person och arbeta i en positiv miljö där det är viktigt för oss att du trivs. Ett av de starkaste argumenten till att välja Ekonomiprogrammet är att det är en bred utbildning som kan leda till jobb inom i stor sett vilken bransch som helst. Hos oss kommer du att få tre roliga år. Efter dina år på gymnasiet står många dörrar öppna för dig.

Från idé till företagare på ett år

Vi samarbetar med Ung Företagsamhet (UF), Sveriges största organisation som hjälper unga människor att starta och driva eget företag. Så du startar i årskurs tre ett UF-företag som du driver under ett år.

Ekonomins roll i en globaliserad värld

Du lär dig förstå ekonomiska förhållandena i samhället, handel mellan länder, och företagens roll och ansvar i en globaliserad värld. Du lär dig olika metoder för att lösa företagsproblem. Du får lära dig om människors sätt att tänka, känna, handla och samspela med andra människor. Du utvecklar dina kunskaper i samhällsekonomi, företagsekonomi, företagande och psykologi.

Juridiska spelregler

Du lär dig om rättsordningens betydelse i ett demokratiskt samhälle samt hur vår lagstiftning påverkas av internationell rätt. Du utvecklar din förmåga att analysera och bedöma juridiska problem, och du får även besöka en tingsrätt.

Vikten av att synas

Marknadsföring handlar om att kunna presentera och göra reklam för varor och tjänster. Du lär dig analysera reklam, och läser därför kurser i både marknadsföring och grafisk kommunikation. Du får lära dig hur man skapar loggor, grafiska profiler och säljande annonser. Här finns plats för mycket kreativitet och egna idéer!

Världen är vårt klassrum

Marknaden blir allt mer internationell och vi reser mer än någonsin. Många människor har idag hela världen som sin arbetsplats, så därför är språkkun­skaper viktiga för ditt framtida yrkesliv. Katedralskolan ger dig möjlighet att läsa olika språk och bland annat följa med på språkutbyten och studieresor.

­Spännande företagskontakter

Jula AB är ett av våra fadderföretag som vi under flera år har arbetat tillsammans med. Tillsammans med Jula har vi haft bland annat haft en Innovation Camp som är en workshop och lagtävling som går ut på att komma på en innovativ och genomförbar lösning på ett verkligt problem. Vi har även fler föreläsare som kommer till oss, från bland annat Ekonomifakta, Handelsbanken, Swedbank och Ung privatekonomi.

Studieresor är ett naturligt inslag och bland annat besöker vi Handelshögskolan i Göteborg.

Livet efter Ekonomiprogrammet

Efter dina år på gymnasiet står många dörrar öppna för dig och du kan till bland annat läsa till jurist, polis, ekonom, säljare, mäklare, inköpare, marknadsförare, banktjänsteman, företagare eller börja arbeta direkt efter din gymnasietid. Alternativen och möjligheterna är många!

Är du intresserad och vill veta mer om Ekonomiprogrammet, Ekonomi, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Ekonomiprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Ekonomiprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Ekonomiprogrammet, Ekonomi

Du söker programmet via antagningskansliet Utbildning Skaraborg. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Antagningskansliet 541 83 SKÖVDE
Telefon: 0500-49 80 00
Mejladress: utbildning@skaraborg.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Ekonomiprogrammet, Ekonomi så kommer skolan att kontakta dig.

Katedralskolan, Skara

Katedralskolan i Skara – en framtid inte bara en dröm

Med utbildning i toppklass, så som exempelvis Estetiska programmet med både dans- och teaterinriktning men också IB- International Baccalaureate, erbjuder vi dig en framtid, inte bara en dröm. Här möts du av Katedralanda som kännetecknas av gemenskap, engagemang och närhet. En...


Läs mer om Katedralskolan, Skara och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Katedralskolan, Skara

Brunsbogatan 1
53288 Skara

 Visa telefonnummer
skara.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Ekonomiprogrammet, Ekonomi från Katedralskolan, Skara, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill börja/byta
Jag vill få katalog hemskickad
Jag vill skugga en elev
Påminn mig om öppet hus
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information