Samhällsvetenskapsprogrammet

Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap

Kärrtorps gymnasium, i Stockholm
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 80 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 130,0
(medelvärde: 186,2)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 80 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 130,0
(medelvärde: 186,2)
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap

Samhällsvetenskapsprogrammet ger en bred högskoleförberedande utbildning. Du får möjlighet att utveckla din förmåga att samarbeta, vara kreativ, ta ansvar och finna lösningar på olika problemställningar. 

Samhällsvetenskap handlar till stor del om att upptäcka olika slag av samband och försöka att finna orsaker till dem. Finns det till exempel något samband mellan ekonomisk tillväxt och demokratisk utveckling? Hur påverkar massmedia vår världsbild? 

På båda våra samhällsvetenskapliga inriktningar kommer du också i olika kurser få fördjupa dig i ämnet kriminologi och till exempel lära dig mer om brottslighetens orsaker och vad som kan göras för att minska brottsligheten och öka tryggheten. 

Alla elever på vårt samhällsvetenskapliga program gör under årskurs 3 ett arbete kopplat till mänskliga rättigheter och som en del av det arbetet ges möjlighet att delta i en studieresa till Polen där vi besöker Auschwitz och Birkenau. 

Inriktning Beteendevetenskap  

Du får studera psykologi och sociologi och lära dig om hur människan tänker, känner och beter sig både som enskild individ och i grupp. 

Du får möjlighet att fördjupa dig i frågeställningar som: 

  • Föds man till en viss person eller är det uppväxten som avgör? 
  • Vad kommer känslorna ifrån och hur påverkas vi av dem? 
  • Hur påverkar klass, etnicitet och genus våra förutsättningar i livet? 

Studierna varvas med ett utåtriktat och undersökande arbetssätt i form av observationer, intervjuer och enkäter och du får utveckla ett vetenskapligt och kritiskt förhållningssätt. På inriktningen beteendevetenskap kommer du att få en ökad förståelse och fördjupade kunskaper om mänskligt beteende. 

Är du intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Stockholm

Behörighet

För behörighet till Samhällsvetenskapsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Samhällsvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Kärrtorps gymnasium
Karlsövägen 9-15
12106 JOHANNESHOV Stockholm

Välkommen till Kärrtorps gymnasium

Kärrtorps gymnasiums profil är mänskliga rättigheter. Trygghet och trivsel är viktigt och skolan prioriterar goda relationer mellan ungdomar och vuxna. Lärarledda och välplanerade lektioner är stommen i lärandet, men skolan gör också studiebesök och bjuder in föreläsare. Lärarna är legitimerade...

Läs mer om Kärrtorps gymnasium och visa alla program.

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 1 recensioner
Skriv en recension
5/5
Sara
14 dec 2017

Helt ärligt så förtjänar inte skolan all kritik den har fått, den är riktigt bra faktiskt! Det enda negativa är eleverna som måste rycka upp sig, många börjar där för de tror at...

Visa hela
Sponsrad